Tvůrci Assassin's Creed Shadows reagují na stížnosti japonských fanoušků
i Zdroj: Ubisoft
AC Shadows Novinka Tvůrci Assassin's Creed Shadows reagují na stížnosti japonských fanoušků

Tvůrci Assassin's Creed Shadows reagují na stížnosti japonských fanoušků

David Bernard

David Bernard

2

Japonská komunita hráčů se v uplynulých týdnech silně ohradila vůči chystanému akčnímu dobrodružství Assassin's Creed Shadows. Tvůrci hry nyní v obsáhlém dopise reagují na stížnosti.

Reklama

  • Tvůrci Assassin's Creed Shadows reagují na stížnosti japonských fanoušků
  • Autoři hry děkují za podporu a zpětnou vazbu
  • K zasazení titulu se snažili přistupovat s respektem
  • Série se dle slov vývojářů vždy zaměřovala na fiktivní příběh
  • Historická období sloužila primárně jako inspirace
  • Hra vychází 15. listopadu 2024

Okolo nadcházející dobrodružné hry Assassin's Creed Shadows vznikla v poslední době kauza, která řeší problematiku historické přesnosti. Pravděpodobně nejhlasitější částí komunity jsou v tomto případě japonští hráči. Ti dokonce vytvořili petici za zrušení titulu, a to z důvodu, že nový díl, jehož děj je zasazen do 16. století v Japonsku, považují za urážku japonské historie a kultury. Tvůrci hry se nyní prostřednictvím oficiálního příspěvku na sociální platformě X k problému vyjádřili.

"Naší vážené japonské komunitě,

Nejprve bychom chtěli vyjádřit naše upřímné poděkování za veškerou vaši podporu série Assassin's Creed, která má nyní svou vlastní historii, jenž trvá téměř dvacet let. Během této doby jsme prozkoumali různá prostředí, časová období a postavy, a to od asasína během Třetí křížové výpravy až po vikinga v Anglii 9. století a velkého množství dalších postav. Pro mnoho členů našeho týmu bylo vytvoření hry Assassin's Creed, která se odehrává ve feudálním Japonsku, dlouholetým snem. Od oznámení Assassin’s Creed Shadows jsme obdrželi mnoho pozitivních reakcí, ale také nějakou kritiku, včetně té od vás, našich japonských hráčů. Sdílíme vaši vášeň pro historii a hluboce respektujeme vaši péči o historickou a kulturní integritu vašeho bohatého dědictví. Rádi bychom se vyjádřili k několika bodům, abychom objasnili naše záměry a tvůrčí rozhodnutí."

Vynaložili jsme značné úsilí, abychom zajistili poutavé a respektující zobrazení feudálního Japonska. Naším záměrem však nikdy nebylo představit žádnou z her Assassin’s Creed, včetně Assassin’s Creed Shadows, jako faktické zobrazení historie nebo historických postav. Místo toho chceme vzbudit zvědavost a povzbudit hráče, aby prozkoumávali a dozvídali se více o historických prostředích, kterými se inspirujeme. Assassin’s Creed Shadows je především zábavná videohra, která vypráví poutavý historický fiktivní příběh zasazený do feudálního Japonska. Náš tým intenzivně spolupracoval s externími konzultanty, historiky, výzkumníky a interními týmy Ubisoft Japan, abychom mohli reflektovat naše tvůrčí rozhodnutí.”

Přes veškeré vynaložené úsilí si uvědomujeme, že některé prvky v našich propagačních materiálech vyvolaly v japonské komunitě obavy. Za to se upřímně omlouváme. Všechny dosud prezentované herní záběry jsou ve vývoji a hra se bude až do vydání stále vyvíjet. Na základě konstruktivní kritiky, kterou jsme obdrželi, budeme pokračovat v našem úsilí, dokud hru nedostanete do rukou, ale i poté. Rovněž bychom chtěli upřesnit, že i když jsme vývojový proces konzultovali s mnoha lidmi, nejsou nijak zodpovědní za rozhodnutí, která přijímají tvůrčí týmy v zájmu herního zážitku a zábavy. Proto bychom vás rádi požádali, aby jakákoliv kritika nebyla směřována na naše spolupracovníky, a to jak interní, tak i externí.”

Přestože se snažíme o autentičnost ve všem, co děláme, hry Assassin's Creed jsou fiktivní díla inspirovaná skutečnými historickými událostmi a postavami. Od svého počátku série pracovala s kreativní licencí a začleněním fantasy prvků do tvorby poutavých a pohlcujících zážitků. Podání Jasukeho v naší hře je toho příkladem. Jeho jedinečný a tajemný život z něj udělal ideálního kandidáta na vyprávění příběhu Assassin's Creed s kulisou feudálního Japonska.”

Zatímco Yasuke je v Assassin's Creed Shadows zobrazen jako samuraj, uznáváme, že je to věc debaty a diskuse. Vše jsme pečlivě zakomponovali do našeho vyprávění, a to včetně naší další hlavní postavy - japonskou šinobi Naoe, která je ve hře stejně důležitá, jelikož dvojí protagonisté hráčům přinesou různé herní styly.”

Velmi si vážíme vaší zpětné vazby a vyzýváme vás, abyste i nadále s úctou sdíleli své myšlenky. I když chápeme, že naplnit očekávání všech je velmi obtížné, upřímně doufáme, že až 15. listopadu vyjde Assassin's Creed Shadows, hráči v Japonsku a po celém světě ocení odhodlání, úsilí a vášeň, které jsme do tvorby hry vložili,” vyjádřili se tvůrci prostřednictvím příspěvku na sociální platformě X.

Japonští hráči požadují zrušení Assassin’s Creed Shadows, petice už nabrala desítky tisíc podpisů
i Zdroj: Ubisoft

Japonští hráči požadují zrušení Assassin’s Creed Shadows, petice už nabrala desítky tisíc podpisů

Hra Assassin’s Creed Shadows je některými hráči vnímána jako urážka japonské historie a kultury.

Assassin's Creed Shadows dorazí 15. listopadu 2024, a to na PC, macOS, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Pokud si pořídíte edici Gold či Ultimate, budete se do feudálního Japonska moci vydat o tři dny dříve. To stejné platí pro předplatitele služby Ubisoft+, které je Assassin's Creed Shadows součástí.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama