Hot Wheels Unleashed Recenze Recenze Hot Wheels Unleashed, arkádové závodní nirvány

Recenze Hot Wheels Unleashed, arkádové závodní nirvány | Kapitola 2

Martin Synek

Martin Synek

30. 9. 2021 15:30

Seznam kapitol

1. TŘISTA Z MÍSTA 2. DO PUNTÍKU 3. PŘEKVAPENÍ ROKU?

Nejnovější zářez do arkádového závodění od matadorů z Milestone slibuje především reálie autíček Hot Wheels a také rychlou, nenáročnou a návykovou hratelnost. Dostane svým slibům? 

Reklama

Odměny za splnění jednotlivých závodů se různí vzhledem k tomu, že ve hře funguje dvojí měna. Za herní mince nakupujete blind boxy s náhodným obsahem či rovnou vybrané angličáky z aktuální limitované nabídky. Za ozubená kolečka je možné upgradovat již vlastněná vozítka. Zde si musím trošičku postěžovat na tvůrce, protože odměny jsou vůči cenám v herním shopu zbytečně nízké. V závislosti na druhu vyhraného závodu dostanete od 40 do 200 herních mincí, jenže jeden blind box vyjde na rovnou pětistovku. Limitované vozy pak dokonce stojí i dva tisíce, což je dost přestřelené. Pokud se v boxu objeví již vlastněné vozítko, hra automaticky nabízí možnost jej prodat za herní mince nebo nechat rozmontovat na součástky (ozubená kolečka) a za ně pak další autíčka upgradovat.  

VYLADĚNÁ HRATELNOST

Protože jde právě o angličáky, většina závodů se odehrává ve více či méně skutečných kulisách typu kulečníkové herny, skateparku, mrakodrapu nebo třeba garáže. Veškerá prostředí jsou skvělá tím, že se dráhy proplétají například nábytkem či fungujícími, skutečnými stroji. Čeká vás velká spousta skoků či průjezdů smyčkami a občas skutečně nebudete vědět, kde je strop a kde je pevná zem. To vše navíc probíhá v obrovské rychlosti, ve které se Hot Wheels Unleashed přímo vyžívá. A právě pocit opravdu zběsilé závodní arkády je to, co mě na titulu baví asi nejvíce.

Zábavnost se dostavuje téměř okamžitě

Jakékoli vozítko z dostupné nabídky má čtyři hlavní atributy, ve kterých se liší od ostatních. Jde o obligátní rychlost, akceleraci, brzdnou sílu a neméně důležitou ovladatelnost. K tomu je nutné přičíst, že se také jednotlivá autíčka různí možností využití nitro boostu. Některé z modelů mohou využít nitro až pětkrát, jiným se dobíjí ukazatel a u některých angličáků dostanete maximálně dvě použití, tak trochu po vzoru Burnoutu.  S tím je nutné počítat v závodě a naučit se toto zrychlení vhodně využívat. Nitro se po vyčerpání dobíjí automaticky. Za jízdu ve smyku, kterou je nutné ovládnout v prvních hodinách hraní, se dobíjí rychleji, stejně jako při průjezdu označenou oblastí okruhu nebo při skocích. 

-
i Zdroj: Hrej.cz
-

V momentě, kdy vám technika zrychlování a jízdy smykem přejde do krve úplně, jízda po tratích nabere naprosto jiný nádech a dokážete okruhem doslova proletět i za využití všech zrychlovacích pruhů na trati či boostovacích tlačítek. Přestože se mi zdála střední obtížnost místy dost nepříjemně dotěrná a rozhodně vám nic nedaruje, jen chvíli po začátku hry jsem se rozhodl zážitek ještě trochu připepřit nastavením o stupínek vyšším. Hráčům pak doporučuji to samé, na začátku obtížnost zbytečně nepřepalujte a výzvu si dávkujte podle přibývajících zkušeností. Zábavnost se totiž dostavuje téměř okamžitě i při nižších obtížnostech a rozhodně zde nikoho nečeká snadná výhra. 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama