Recenze Ghostbusters: Spirits Unleashed aneb když geniální nápad nedotáhnete do konce
i Zdroj: Illfonic
Recenze Recenze Ghostbusters: Spirits Unleashed aneb když geniální nápad nedotáhnete do konce

Recenze Ghostbusters: Spirits Unleashed aneb když geniální nápad nedotáhnete do konce | Kapitola 3

Radek Raudenský

Radek Raudenský

15. 11. 2022 16:00

Seznam kapitol

1. CHYTRÝ NÁPAD 2. ŠPATNÉ PROVEDENÍ 3. ZÁBAVA? ANI MOC NE

Série Ghostbusters byla v herním světě po dlouhou dobu spíše zapomenutou značkou. I vzhledem ke stavu filmové značky se tomu nedá divit, samotný námět se ale může ve hrách bohatě využít - nikdy by mě ale nenapadlo, že se z lovců duchů stane kompetitivní „střílečka“.

Reklama

ZÁBAVA? ANI MOC NE

Dalo by se namítnout, že obě strany mají své možnosti postupu. Zatímco u duchů se mění jejich typy se zvyšující se úrovní, lovci si mohou vylepšit vybavení a získat schopnosti, jako je lano na přitahování nebo bomby, které ducha zpomalí. Ano, rozhodně tyto funkce změní určitým stylem hratelnost, ale onen základ je furt stejný. 

Tvůrci se snažili gameplay za lovce trochu ozvláštnit a civilisty na mapě může uklidnit. Ve výsledku je to ale k ničemu – lovci tím úroveň celkového vystrašení nesníží a pokud se duch rozhodně civilistu vystrašit a připsat si 5 % navíc, zkrátka jej bude nahánět tak dlouho, dokud neuteče.

Upřímně mě ona repetitivnost vlastně mrzí. I po tolika zápasech se mě stále drží pocit toho, že asymetrická kompetitivní střílečka k motivu Ghostbusters velice sedí, bohužel se nepodařilo vše dotáhnout do konce. Kazí to i malý počet hráčů a tím pádem i matchmaking, který vám, nezkušenému nováčkovi, do úrovně napálí hráče s levelem 100, nebo naprosto zoufalé boty. Nemůžu říct, že by Ghostbusters nebylo zábavné, chybí tady ale nějaké mechanismy, které by ještě ozvláštnili hratelnost za lovce, případně by hra měla implementovat nechvalně známou krátkodobou motivaci. Na pár hodin titul rozhodně zabaví a ve výsledku to zachraňuje i cenovka, která je poloviční vůči klasickým velkým hrám. Spíše než, že bych titul vůbec nemohl doporučit, tak upozorním na to, že jde o hru, která vám s partou kamarádů vydrží na pár večerů - pro delší zapojení chybí již zmíněná hloubka hratelnosti.

GHOSTBUSTERS: SPIRITS UNLEASHED
PlayStation PlayStation 5
Xbox Xbox One
Windows PC
Xbox Xbox Series X | S
PlayStation PlayStation 4

Verdikt

Ghostbusters: Spirits Unleashed má opravdu skvělý nápad a princip hratelnosti, který je geniálně spojen s tématem Lovců duchů. Paradoxně hraní za ducha je zábavné, u lovců je ale velice rychlé znát repetitivnost. Tu sice dokáží ozvláštnit postupně docházející schopnosti, na dlouhodobé hraní to ale zatím není.

Co se nám líbí a nelíbí?

Pěkné prostředí
Geniální nápad
Hraní za ducha je zábavné
Technický stav
Repetitivnost při hraní za lovce
Nedostatek krátkodobé motivace
Málo komplexní systémy a hratelnost
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama