The Dark Pictures Anthology: Devil in Me Recenze Recenze Dark Pictures Anthology: Devil in Me, závěru sezóny jak se sluší a patří

Recenze Dark Pictures Anthology: Devil in Me, závěru sezóny jak se sluší a patří | Kapitola 3

Lukáš Černohorský

Lukáš Černohorský

30. 11. 2022 17:20

Seznam kapitol

1. STRACHY Z CHICAGA 2. TEĎ TU O KARKULCE 3. ZAHRAJ MI

Jmenuji se Holmes. Henry Howard Holmes. Žiji v Chicagu a právě jsem si otevřel hotel. Jste srdečně zváni. Všichni. A řekněte to i svým známým! Přivítám ve svém hotelu královsky všechny, kdo dorazí. O to už se postarám!

Reklama

Po grafické stránce působí Devil in Me velmi zvláštně. Zatímco začátek vypadá tak o dvě třídy hůře než letošní The Quarry, v polovině hry už zpracování působí poměrně hezky. Tedy abyste mě pochopili – neurazí. Hodně asi dělá fakt, že jsem ve velmi krátké době hrál také nový God of War a Call of Duty, přičemž se oba tituly pyšní naprosto fantastickým vizuálem. Porovnávat je mezi sebou zkrátka není fér. Jen v takto krátkém časovém horizontu působí začátek Devil in Me jako hodně studená sprcha. 

Nekonzistenci v grafice si tak neumím vysvětlit jinak než že se úvod hry dotahoval na poslední chvíli a nezbylo na něj příliš času.

Také postavy, tedy doména této značky již od Until Dawn z roku 2015, dělají stejně rozporuplný dojem jako zbytek grafiky. Některé animace postav vypadají skvěle, jiné jsou o třídu horší. Nekonzistenci v grafice si tak neumím vysvětlit jinak než že se úvod hry dotahoval na poslední chvíli a nezbylo na něj příliš času. Anebo tma a noc zakryjí nedostatky v grafice mnohem více než jsem si myslel.

Za mě osobně byl tento výlet do děsivého domu i přes všechny nedokonalosti velmi příjemným překvapením. Jako závěr první sezóny se povedl tvůrcům skvěle. Chválím, že nestojí na místě a zkouší i nové možnosti. Zároveň nemůžu opomenout tristní technický stav. Ale i tak se plný očekávání můžu těšit na druhou sezónu.

The Dark Pictures Anthology: Devil in Me
PlayStation PlayStation 5
Xbox Xbox One
Windows PC
Xbox Xbox Series X | S
PlayStation PlayStation 4

Verdikt

Výborná epizoda s velmi autentickou a děsivou atmosférou. Delší stopáž hře sluší a nenudí ani chvíli. O postavy máte tentokrát skutečně strach a lze o ně přijít v každé chvíli. Hře ale láme vaz technický stav, který třeba čas spraví, ale pro fanoušky, co kupují první den, nechá v puse nepříjemnou pachuť. A to já nenechám bez odezvy.

Co se nám líbí a nelíbí?

Děsivá a parádně hororová atmosféra
Příběh, který staví na skutečných postavách
Delší stopáž
Skvělé rozhodovací momenty
Hrozný technický stav (grafické glitche a bugy)
Kamera a krkolomné ovládání
Obecně slabší a nevyvážená grafika
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama