Hardware Článek Recenze Creative Live! Cam Sync 1080p - jak funguje webkamera za tisícovku?

Recenze Creative Live! Cam Sync 1080p - jak funguje webkamera za tisícovku? | Kapitola 3

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

5. 8. 2021 17:00

Seznam kapitol

1. Balení a konstrukce 2. Reálné používání, video 3. Fotografie, zvuk a závěr

Člověk míní, život mění. Ještě dva, tři roky zpět jsme dedikované webkamery považovali za zbytečnost – kdo chtěl webkameru, pořídil si notebook, případně volal přes telefon. S příchodem pandemické krize se ovšem situace otočila o 180 stupňů a z webových kamer se na několik měsíců stalo stejně nedostatkové zboží jako z toaletního papíru nebo rýže.

Reklama
Creative (vlevo) má pak navrch i na přímém denním světle, ve kterém dovede v mém obličeji zachovat uspokojivé množství detailů. Creative (vlevo) má pak navrch i na přímém denním světle, ve kterém dovede v mém obličeji zachovat uspokojivé množství detailů.
i Zdroj: Hrej.cz
i Zdroj: Hrej.cz
Creative (vlevo) má pak navrch i na přímém denním světle, ve kterém dovede v mém obličeji zachovat uspokojivé množství detailů.

Rozdíl mezi běžným integrovaným řešením a samostatnou kamerou je překvapivě velký i v dobrých světelných podmínkách. Notebook opět nabízí takovou tu extrémně měkkou kvalitu odpovídající osmdesátkovým pornografickým snímkům, Creative se na druhou stranu ani na sluníčku nezbavuje přílišné ostrosti. I přesto bezpečně poznáte kvalitnější dedikovaný obraz.

Zahanbit se pak nenechá ani kvalita zvukového podání. Zvuk z duálních mikrofonů je objektivně o něco tišší než z integrovaného mikrofonu v notebooku, má řeč je ovšem interpretována v dobré kvalitě i v nepříznivých akustických podmínkách.

ZÁVĚR

Pokud vám nevadí trochu přeostřený obraz, lze nákup Creative Live! Cam Sync 1080p doporučit. Za částku okolo tisícikoruny jde o opravdu mohutný skok nad kvalitu většiny běžných integrovaných řešení, webkamera se zvládá slušně přizpůsobovat všem světelným podmínkám a dovede potěšit i slušnými mikrofony.

Pokud sháníte nářadí na pracovní videokonference, volání s prarodiči či nějaké to velmi nenáročné streamování, nevidím důvod, proč se kameře od Creative vyhýbat. Aspirující YouTubeři by se ale samozřejmě měli poohlédnout v trochu jiných cenových hladinách, protože na tvorbu profesionálního obsahu levná webkamera rozhodně nestačí.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama