Hardware Článek Recenze HyperX Alloy Elite 2, úctyhodného nástupce, který rozzáří každý stůl

Recenze HyperX Alloy Elite 2, úctyhodného nástupce, který rozzáří každý stůl

Radek Raudenský

Radek Raudenský

20. 8. 2021 11:00

Seznam kapitol

1. BALENÍ, VZHLED 2. SPÍNAČE 3. POUŽÍVÁNÍ, ZÁVĚR

Druhá generace řady Elite má navázat na úspěšné klávesnice z továrny HyperX. Povedla se?

Reklama

Konečně. Musím říct, že po několika otestovaných 60% klávesnicích jsem rád, že se do redakce dostala klávesnice v plné velikosti. I když se popularita menších kousků stále zvedá, klasické klávesnice samozřejmě stále mají své místo. HyperX přichází s Alloy Elite 2 – podle číslovky můžete poznat, že jde o druhou generaci řady Elite, která něco přidává, něco zase ubírá. Na to, jak se produkt povedl, se podíváme v dnešní recenzi.

BALENÍ, VZHLED

Klávesnice dorazí v poměrně velké krabici, která ale bohužel žádná překvapení nebo dárky navíc neskrývá. Výrobce standartně dodával například speciální klávesy navíc či podložku, která byla dominantou první generace. Zde se ničeho navíc bohužel nedočkáme, což je škoda.

Recenze HyperX Alloy Elite 2, úctyhodného nástupce, který rozzáří každý stůl
i Zdroj: Hrej.cz

Vzhledově a zpracováním se ale HyperX dá vytknout jen málo. Elite je téměř celé tvořeno z hliníku, v ruce působí masivně a robustně, čemuž pomáhá i fakt, že se nikde neprohýbá a má svou váhu. Stále je ale klávesnice relativně skladná, a to zejména díky svým velmi malým okrajům. Jedinou plastovou částí je tak spodek klávesnice, kde najdeme samozřejmě i nožičky, bohužel ale zvládnou nastavit pouze jednu jedinou výšku.

Hlavní je ale samozřejmě horní strana, které dominují vlastní „pudinkové“ klávesy. Ty jsou tvořeny ze dvou částí - černé a bílé. Obě jsou vyrobeny z ABS plastu, musím ale říct, že spodní, více transparentní část vypadá neskutečné efektně. LED osvětlení se tak díky vysokému profilu odráží nejen od hliníkové desky, ale zároveň krásně prosvítá klávesami. V tomto ohledu se pudinkovým klávesám vyrovná jen málokterá klávesnice.

Recenze HyperX Alloy Elite 2, úctyhodného nástupce, který rozzáří každý stůl
i Zdroj: Hrej.cz

Ale ani zde není vše perfektní, alespoň pro mě. Horní část klávesnice totiž hostí i několik specializovaných kláves – vlevo nalezneme ovládání osvětlení, profilu a herního režimu. Zde v pořádku. Pravá část s mediálními klávesami si ale dle mého zaslouží více péče. Vypadají totiž neuvěřitelně levně, chatrně a do celého konceptu klávesnice mi vůbec nesedí. 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama