Recenze Recenze Barbone Elite r7 3070 Ti 32G, hotového počítače pro všechny hry současnosti

Recenze Barbone Elite r7 3070 Ti 32G, hotového počítače pro všechny hry současnosti

Radek Raudenský

Radek Raudenský

29. 6. 2022 15:30

Seznam kapitol

1. SLOŽENÍ A VZHLED 2. KOMPONENTY 3. VLASTNÍ SESTAVENÍ 4. VÝKON, ZÁVĚR

Trvající krize zásobování nejen grafických karet, ale i komponent obecně, je stále velkou překážkou pro snadné vylepšení našeho počítače. Je sice možné posunout se v rámci základní desky, procesoru nebo case, k čemu ale, když před vámi stojí rozhodnutí ponechat si starou sestavu, nebo vyložit obrovské peníze za samostatnou grafickou kartu.

Reklama

Zatímco dříve měla otázka „Mám si koupit sestavený počítač, nebo si ho sestavit sám?“ jasnou odpověď, dnes už to rozhodně neplatí. Výrobci hotových sestav totiž mají určitá privilegia, nasmlouvané lepší ceny a ve výsledku tak mohou sestavené počítače vyjít finančně velmi obdobně, jako při vlastnoručním skládání. Bonusem pak je, že na celou sestavu máte záruku, a to i záruku správné konstrukce. Do skládání se, díky svým možnostem, pustil i náš partner TSBOHEMIA.

Ten prodává hotové sestavy pod značkou Barbone GAME, v rámci které nabízí těžko uvěřitelných 80 různorodých sestav, vystavěných podle požadavků zákazníků. Počítač si tak můžete zvolit nejen podle hlavních komponent, ale také úložiště nebo třeba využití vodního chlazení. Celkově se modely řadí od základních využívajících procesoru Intel i3-11600 s grafickou kartou GTX 1650 k modelům s Ryzen 5 3600 a grafickou kartou RTX 3060, náročnějším počítačům s Ryzen 7 5800X a kartou RTX 3070 Ti až po naprosté bestie s Ryzen 9 5900X a kartou RTX 3080.

Recenze Barbone Elite r7 3070 Ti 32G, hotového počítače pro všechny hry současnosti
i Zdroj: Radek Raudenský | Hrej.cz

Nám do redakce dorazil jeden z výkonnějších macků Barbone Elite r7 3070 Ti 32G. Už ze samotného názvu lze poměrně jednoduše vyčíst, z čeho se počítač skládá, my si to ale v dnešní recenzi vezmeme hezky popořadě.

SLOŽENÍ A VZHLED

Hráči na počítačích se vždy dělili na dva tábory. Na ty, které vůbec nezajímalo, jak počítač vypadá, hlavně když šlape. A pak na fajnšmejkry, kteří chtěli pod stolem mít ten nejhezčí možný kousek. Dalo by se říct, že právě ke druhé skupině se přiklonil celkový mainstream, komponenty se začaly vyrábět s efektním RGB osvětlením a ani tento počítač není výjimkou.

Samotný hardware je totiž osazen do počítačové skříně Sharkoon Elite Shark. Ta je dost prostorná pro všechny potřebné komponenty, především se v ní zhlédnou ti, kteří touží po efektním osvícení. Skříň disponuje dvěma LED pásky na přední straně, které velice hezky ohraničují jednoduché křivky skříně. V samotné bedně je pak dodáván i ARGB větrák na zadním panelu.

Uvnitř najdete několik možností, jak si v počítači správně „uklidit“. Spodní bedna ohraničující prostor pro zdroj na sobě skrývá tři boxy pro dodatečné disky, pokud by se náhodou nevešly do zadní části. I tam je samozřejmě spousta místa, navíc je zde příhodně nabízena deska pro zapojení větráků. Ve skříni nechybí ani gumové překližky pro protažení kabelů a správu jejich umístění. 

Kromě přední strany je dominantou skříně její prosklený bok. Ten je vyřešen chytře, jeho odepnutí je závislé pouze na dvojici šroubků, samotné sklo je posazeno na dvou pantech, tudíž je jej možné pouze „otevřít“ bez obavy, že vám někde spadne nebo jej upustíte. Další vlastnosti jako spodní a horní prostor pro odvětrávání či omyvatelné prachové filtry jsou pak samozřejmostí.

K samotným komponentům se dostaneme v další kapitole, v rámci hotových sestav je ale velkým tématem i jejich složení, cable management a celkové zpracování. Tady si opět není na co stěžovat. Výrobce zde svědomitě využívá gumové průduchy, tudíž všechny kabely překáží jen na nejmenší možnou délku. V případě, že kabely nešlo zkrátit, jsou zabaleny do jednoho svazku. Vodní chlazení je taktéž domyšlené a grafická karta dostatečně vyztužena. Tímto směrem opravdu nemám žádnou výtku.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama