OBRAZEM - Jak šel čas se sérií Lego Star Wars
i Zdroj: Hrej.cz
Témata Lego Star Wars: The Skywalker Saga Článek OBRAZEM - Jak šel čas se sérií Lego Star Wars

OBRAZEM - Jak šel čas se sérií Lego Star Wars | Kapitola 5

Radek Raudenský

Radek Raudenský

4. 4. 2022 18:00

Seznam kapitol

1. LEGO STAR WARS: THE VIDEO GAME (2005) 2. LEGO STAR WARS II: THE ORIGINAL TRILOGY (2006) 3. LEGO STAR WARS III: THE CLONE WARS (2011) 4. LEGO STAR WARS: THE FORCE AWAKENS (2016) 5. LEGO STAR WARS: THE SKYWALKER SAGA (2022)

Ještě před vydáním Hogwarts Legacy si potterheadi David a Tadeáš pěkně projeli takřka celou historii her, které si inspirovaly kouzelnickou sérií. Mnohem blíže nám je ale vydání Lego Star Wars: The Skywalker Collection, které slibuje vskutku ambiciózní zasazení – rovnou celou ikonickou filmovou rodinu tří trilogií. Lego je ale obrovská značka, kterou na svých bedrech po celou dobu táhne studio TT Games, dříve Traveler’s Tales. A právě se Star Wars sága Lego her začala...

Poslechni si audioverzi
00:00:00
00:00:00
Reklama
OBRAZEM - Jak šel čas se sérií Lego Star Wars
i Zdroj: Lego

LEGO STAR WARS: THE SKYWALKER SAGA


  • 2022
  • TT Games
  • PC, PlayStation 4|5, Xbox One|Series, Nintendo Switch

O šest let, celou sequel trilogii a několik pozitivně přijatých Star Wars projektů později se TT Games znovu vrací s novým a rozhodně nejambicióznějším projektem. The Skywalker Saga má obsáhnout celé základní filmové universum, tedy všechny tři trilogie. A to nikoliv spojením předchozích her a rádoby remasterem, ale vybudováním všeho úplně od základů. To je opravdu náročný úkol, a to ze všech pohledů.

Tím největším problémem je dle reakcí autorů obsah. Toho má být opravdu spoustu, přeci jen se bavíme o adaptaci událostí z devíti filmů. Co jsme nezmínili je fakt, že starší díly Lego Star Wars nebyly nikdy dabované, vývojáři využívali jakéhosi brumlání postaviček, které mnohé fanoušky štvalo (a někdo v něm zase vidí kouzlo absurdního humoru série Lego her, pozn. red.) – to pro The Skywalker Saga neplatí. Všechny monology, dialogy a další „logy“ budou nadabované, což rozhodně pomůže v pochopení příběhu – ale. Vyprávění skutečně obrovské množství a i když nepochybujeme o tom, že všechny klíčové události a lokace do hry tvůrci napěchují, je otázkou, jak rozměrně a komplexně nakonec budou zpracované.

Tyto obavy se šíří i mezi fanoušky, kteří vyjadřují lehké pochybnosti o velikosti jednotlivých hubů i možnosti volně se pohybovat po jednotlivých lokacích. Zároveň se objevuje strach z nasazení nového in-house enginu, který dle zpráv zahraničních webů do značné míry stál za dlouhým vývojem i crunchováním zaměstnanců. Ten nemusí být v úplně tip top stavu, což může znamenat bugy, glitche a obecně nelichotivý výkon hry.

Dle trailerů a videí ale ani tentokrát nepřijdeme o charakteristický humor, adventurní hratelnost a skvělé momenty. Možná toho bude najednou moc, ani tady ale vývojáři netroškaří a rovnou přislíbili obsáhlé dodatky inspirované seriály Mandalorian a Obi Wan Kenobi. Ať už jako hráči, nebo jako fanoušci Star Wars (nebo idieálně oboje) se máme na co těšit.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama