OBRAZEM - Jak šel čas se sérií Lego Star Wars
i Zdroj: Hrej.cz
Témata Lego Star Wars: The Skywalker Saga Článek OBRAZEM - Jak šel čas se sérií Lego Star Wars

OBRAZEM - Jak šel čas se sérií Lego Star Wars | Kapitola 2

Radek Raudenský

Radek Raudenský

4. 4. 2022 18:00

Seznam kapitol

1. LEGO STAR WARS: THE VIDEO GAME (2005) 2. LEGO STAR WARS II: THE ORIGINAL TRILOGY (2006) 3. LEGO STAR WARS III: THE CLONE WARS (2011) 4. LEGO STAR WARS: THE FORCE AWAKENS (2016) 5. LEGO STAR WARS: THE SKYWALKER SAGA (2022)

Ještě před vydáním Hogwarts Legacy si potterheadi David a Tadeáš pěkně projeli takřka celou historii her, které si inspirovaly kouzelnickou sérií. Mnohem blíže nám je ale vydání Lego Star Wars: The Skywalker Collection, které slibuje vskutku ambiciózní zasazení – rovnou celou ikonickou filmovou rodinu tří trilogií. Lego je ale obrovská značka, kterou na svých bedrech po celou dobu táhne studio TT Games, dříve Traveler’s Tales. A právě se Star Wars sága Lego her začala...

Poslechni si audioverzi
00:00:00
00:00:00
Reklama
OBRAZEM - Jak šel čas se sérií Lego Star Wars
i Zdroj: Wookieepedia

LEGO STAR WARS II: THE ORIGINAL TRILOGY


  • Traveller’s Tales
  • 2006
  • PC, PlayStation 2|PSP, Xbox 360, GameBoy Advance, GameCube, Nintendo DS
  • 81-86 Metascore

Když první vstup Lega do licencovaného Star Wars vyšel tak dobře, nebylo na co čekat. Další příležitost ležela už několik let přímo před vývojáři – původní trilogie režiséra George Lucase. Neexistuje prakticky nic, co by fanoušci Star Wars milovali více, než právě původní vyprávění. Traveller's do toho pořádně šlápli a už rok po svém debutu vydávají další ambiciózní projekt, který má příběhově pokrýt právě starší trilogii.

Vlastně se ani nelze divit tomu, že vývojáři stihli vývoj za pouhý rok (i když dobově nejde o nic neobvyklého, pozn. red.). Hratelnost se totiž prakticky nezměnila, stále šlo o akční adventuru, v níž se sbíraly dílky, zabíjeli nepřátelé, řešily puzzle, to vše v dobře známých scénách z přelomu sedmdesátých a osmdesátých let. Jenže tu přeci jen přišla změna – vývojáři se poučili z vlastních chyb, mechanismy poladili na základě kritiky hráčů i recenzentů a už tak zábavnou hratelnost dotáhli k dokonalosti.

Díky tomu fungoval kooperační režim, který v prvním díle trpěl na špatnou kameru. Zároveň se podařilo správně vybalancovat obtížnost, kterou si nyní pochvalovali i recenzenti a délku hry zase natáhl odemykatelný obsah. K tomu musíme připočíst skvělý původní příběh a máme před námi asi ten nejlepší vstup série, minimálně dle dobových recenzí.

Mezi jimi se nenašla jediná, která by hře udělila nižší známku než 77. Naprostá většina se pohybovala v rozmezí 80-90 a zatímco někteří si pochvalovali skvělý humor, jiní odkazovali na vylepšenou hratelnost a velice zábavný gameplay. Jedinou vadou na kráse tak byla verze pro Nintendo DS, která trpěla na obrovské množství bugů a glitchů.

Obě trilogie byly následně slepeny do jedné „remasterované“ kolekce The Complete Saga, která jako bonus přidala vylepšenou grafiku, nové úrovně, postavy a kostýmy. Vývojáři z Traveller’s Tales cílili především na tehdy nové platformy v podobě PlayStationu 3 a Wii.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama