OBRAZEM - Jak šel čas se sérií Lego Star Wars
i Zdroj: Hrej.cz
Témata Lego Star Wars: The Skywalker Saga Článek OBRAZEM - Jak šel čas se sérií Lego Star Wars

OBRAZEM - Jak šel čas se sérií Lego Star Wars

Radek Raudenský

Radek Raudenský

4. 4. 2022 18:00

Seznam kapitol

1. LEGO STAR WARS: THE VIDEO GAME (2005) 2. LEGO STAR WARS II: THE ORIGINAL TRILOGY (2006) 3. LEGO STAR WARS III: THE CLONE WARS (2011) 4. LEGO STAR WARS: THE FORCE AWAKENS (2016) 5. LEGO STAR WARS: THE SKYWALKER SAGA (2022)

Ještě před vydáním Hogwarts Legacy si potterheadi David a Tadeáš pěkně projeli takřka celou historii her, které si inspirovaly kouzelnickou sérií. Mnohem blíže nám je ale vydání Lego Star Wars: The Skywalker Collection, které slibuje vskutku ambiciózní zasazení – rovnou celou ikonickou filmovou rodinu tří trilogií. Lego je ale obrovská značka, kterou na svých bedrech po celou dobu táhne studio TT Games, dříve Traveler’s Tales. A právě se Star Wars sága Lego her začala...

Poslechni si audioverzi
00:00:00
00:00:00
Reklama
OBRAZEM - Jak šel čas se sérií Lego Star Wars
i Zdroj: Games

LEGO STAR WARS: THE VIDEO GAME


  • Traveller’s Tales, Griptonite Games
  • 2005
  • PC, Xbox, PlayStation 2, GameCube, GameBoy Advance
  • 75-79 Metascore

Jaká to byla hezká doba, kdy se herní adaptace jmenovaly jednoduše jako „Něco: The Video Game“. V tomto případě se ale nebylo čemu divit. I když Lego do této doby vydalo řadu vlastních videoher, v případě licence šlo o vůbec první pořádný pokus. Ano, pamětníci vzpomenou na Lego Creator: Harry Potter, tentokrát se ale Lego rozhodlo pořádně investovat a vytvořit “skutečnou” hru. A to s pořádně mastnou licencí.

Jestli někdy zažívalo Star Wars dobu největší slávy, bylo to právě v letech, kdy vycházela druhá trilogie. Ta původní vybudovala kult a tvorba prequelů dopadla, minimálně finančně, naprosto fenomenálně. Fanouškovská základna byla jednou velkou černou dírou, která zhltla naprosto vše, co si pro ní zábavní průmysl přichystal. I přes to ale šlo pro Lego o velkou premiéru, která dopadla velice dobře.

Stejně jako my nyní oslavujeme Lego Star Wars: The Skywalker Saga jako ambiciózní projekt, kráčel tehdy ve stejných šlépějích první díl série. Ten totiž pokrýval celou, tehdy čerstvou, linku prvních tří epizod. Hratelnost se moc nevymyká tomu, co uvidíme v budoucnosti – hráči museli napříč úrovněmi sbírat barevné dílky (stubs), hráli za oblíbené filmové postavy, řešili hádanky a bojovali s nepřáteli. To, že se hratelnost v prakticky neměnné podobě udržela až do nedávných let ukázalo, že Traveler's Tales v této době přinesli poměrně nadčasový koncept.

Což koneckonců potvrdily i dobové recenze. Ty se pohybovaly ve vysokých známkách, přičemž si recenzenti vychvalovali především zábavnost, unikátní styl a vizuál. Největším problémem byla nízká obtížnost hry a také fakt, že samotné proběhnutí příběhu vám zabralo asi čtyři hodinky. Veskrze si ale herní Lego udělalo dobrou pověst a mohlo se vrhnout na další projekty.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama