OBRAZEM - Jak šel čas se sérií Lego Star Wars
i Zdroj: Hrej.cz
Témata Lego Star Wars: The Skywalker Saga Článek OBRAZEM - Jak šel čas se sérií Lego Star Wars

OBRAZEM - Jak šel čas se sérií Lego Star Wars | Kapitola 4

Radek Raudenský

Radek Raudenský

4. 4. 2022 18:00

Seznam kapitol

1. LEGO STAR WARS: THE VIDEO GAME (2005) 2. LEGO STAR WARS II: THE ORIGINAL TRILOGY (2006) 3. LEGO STAR WARS III: THE CLONE WARS (2011) 4. LEGO STAR WARS: THE FORCE AWAKENS (2016) 5. LEGO STAR WARS: THE SKYWALKER SAGA (2022)

Ještě před vydáním Hogwarts Legacy si potterheadi David a Tadeáš pěkně projeli takřka celou historii her, které si inspirovaly kouzelnickou sérií. Mnohem blíže nám je ale vydání Lego Star Wars: The Skywalker Collection, které slibuje vskutku ambiciózní zasazení – rovnou celou ikonickou filmovou rodinu tří trilogií. Lego je ale obrovská značka, kterou na svých bedrech po celou dobu táhne studio TT Games, dříve Traveler’s Tales. A právě se Star Wars sága Lego her začala...

Poslechni si audioverzi
00:00:00
00:00:00
Reklama
OBRAZEM - Jak šel čas se sérií Lego Star Wars
i Zdroj: TT Fusion

LEGO STAR WARS: THE FORCE AWAKENS


  • TT Fusion
  • 2016
  • PC, PlayStation 3 | 4 | Vita, Xbox 360 | One, Nintendo 3DS, Wii U
  • 72-78 Metascore

Když se v roce 2015 rozhodlo Disney s pompou vrátit k filmovým Star Wars s novou trilogií, pochopitelně se tohoto kroku chtěli chytit i v TT. V této době už frčely otevřené světy a pořádně nadité hry, tudíž v tomto ohledu nesměla nová hra zahálet. Navíc – The Force Awakens sice otevřelo lehce diskutabilní novou trilogii, minimálně první film byl ale přijat velice pozitivně. Trhal rekordy v tržbách i hodnocení, o to stejné se muselo pokusit nově přejmenované studio TT Fusion.

Hra nakonec vyšla v roce 2016 a jak už jsme předesílali, nadčasová hratelnost zůstala. Ani tentokrát se na adventurní základ příliš nesahalo, vývojáři se opět rozhodli spíše nabalovat novinky. Ty předchozí se smetly ze stolu a rozšířena byla například možnost skládání předmětů z rozsypaných kostiček. Ty lze znovu rozbíjet a přebudovat, čímž se odemykala nová, skrytá místa.

Jak jsme už zmínili, v herním průmyslu hrály prim otevřené světy, ani zde tedy nechyběly lokace jako Jakku, Takodana nebo Death Star fungující jako malé otevřené lokace. Ani zde nechyběly desítky hratelných postav, přičemž v tomto případě dostalo Lego poměrně velkou kreativní svobodu a doplnilo tak vlastním stylem mezeru mezi Return of the Jedi a The Force Awakens. 

Vzhledem k dlouhodobému recyklování základní hratelnosti se ale už začaly objevovat názory, že by TT Fusion měli přinést něco trochu jiného. A to i mezi recenzenty, kteří si sice pochvalovali obecnou zábavnost a takovou tu jistotku, která vás ale už nedokáže ničím překvapit. V tom se shoduje valná většina kritiků, přičemž bylo čistě na osobních preferencích, zda je to dobře či nikoliv.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama