New Pokémon Snap Recenze Recenze New Pokémon Snap, skotačení s foťákem pro celou rodinu

Recenze New Pokémon Snap, skotačení s foťákem pro celou rodinu | Kapitola 2

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

5. 5. 2021 16:28

Seznam kapitol

1. PO 22 LETECH 2. VÝPRAVA NA LENTAL

Po dvaadvaceti letech se vrací přelomový titul, který nám ukázal Pokémony v jejich přirozeném prostředí. Dokáže New Pokémon Snap opět zaujmout, nebo jde jen o obskurní variaci na on-rail shooter pro fanoušky Pokémonů?

Reklama

Obecně lze říci, že na poměry Switche nabízí New Snap adekvátní porci obsahu. Z hlediska změn v lokacích má v rukávu dostatečnou variabilitu a místa se jen tak nezají. Záleží ale na tom, jak úspěšní jste. Obzvlášť v prvotní fázi, kdy se teprve učíte, jak nabírat cenné bodíky a odemykat nová místa, se může stát, že se v nějaké části hry (jmenovitě v džungli) tak trochu zacyklíte a už vám všudypřítomní Pikipekové, Arbokové a Liepardi polezou krkem. Případně si nepřečtete zprávy, které k vám čas od času vysílá profesor Mirror, takže vám ujde, že kromě prostého levelování expedice musíte ještě dosáhnout něčeho trochu konkrétnějšího. To jsou ale spíše výjimečné události.

Samozřejmě nejde o nic, co byste si nemohli vygooglit, ale touha po vysbírání všeho v tomto případě funguje na jedničku.

Pořízené snímky se samozřejmě indexují a přiřazují do patřičných alb ke konkrétním druhům Pokémonů. Takzvaný Photodex pak s každou ze čtyř fotek rozšíří informace o stvoření. S první fotkou se dozvíte jen základní info, když vytvoříte kompletní sbírku, dozvíte se o něm mnohem více. Samozřejmě nejde o nic, co byste si nemohli vygooglit, ale touha po vysbírání všeho v tomto případě funguje na jedničku. Nechybí ani možnost úpravy vlastního profilu pomocí ikonek a titulů, které si postupně odemykáte. Nejlepší snímky nebo celkové skóre pak můžete srovnávat s ostatními hráči online.

RODINNÁ ZÁBAVA

Během recenzování jsem usilovně přemýšlel nad tím, pro koho vlastně New Pokémon Snap je. Po dlouhé době jde o hru, která skutečně splňuje předpoklad, který pojmete při prvním pohledu - jde o titul vhodný pro děti. Ačkoliv nabízí celkem robustní a náročný systém hodnocení a odemykání dalších lokací, ve svém principu jde o extrémně jednoduchou hru, kde nemůžete neuspět. Kolem běhající Pokémoni jsou navíc krásně rozanimovaní, ozvučení, všelijak poskakují kolem, usmívají se, mávají na hráče a hlavně jsou obecně roztomilí. Vaše dítko určitě pookřeje, když uvidí, jak kolem něj běhá Pikachu, zvědavě ho zkoumá Torchic nebo mu zamavá Aipom. Tancující usměvavá Corsola nebo tuze rozkošný Dedenne pak mají potenciál ukrást i srdce dospělých. Kreativní duše se pak vyřádí v editoru, kde můžete jednotlivé snímky ještě vylepšovat filtry nebo nálepkami Toma Nooka. 

-
i Zdroj: Hrej.cz
-

Pro starší hráče samozřejmě Snap nabízí přidanou hodnotu v podobě sběratelské výzvy a snahy zachytit i to nejneobvyklejší chování konkrétních Pokémonů. Případně pak extrémní verzi v podobě sbírání bodíků za umělecké kompozice s celými kombinacemi stvoření. V tomto případě ale platí, že je nutné mít ke značce nějaký vztah. Jen těžko si dokážu představit, jak se focením fiktivních zvířat baví někdo, kdo je považuje za podivnou japonskou havěť, která kazí děti. Závěrem zmíním ještě ovládání, které je z počátku malinko krkolomné, dovoluje vám ale používat jak analogové páčky, tak gyroskop. Se Switchem tedy můžete máchat jako se skutečným fotoaparátem.

Má vlastně New Pokémon Snap nějakou chybu? V zásadě ne. Lokací mohlo být přeci jen o něco více a hráče určitě zamrzí, že zde neexhibuje jeho oblíbený Pokémon. Logicky se do světa nevešlo všech 900 existujících příšerek, i když číslo 214 není při jejich detailnosti a zpracování vůbec malé. Zmíněná poušť pak působí poměrně odfláknutě, jinak jde však o relaxační, mírumilovnou zábavu pro děti i dospělé. Tenhle návrat se prostě povedl. Pro fanoušky Pokémonů povinnost.

New Pokémon Snap
Nintendo Switch Switch

Verdikt

Zábavné, roztomilé, efektní i překvapivě komplexní. New Pokémon Snap má co nabídnout dětským i dospělým hráčům.

Co se nám líbí a nelíbí?

Zábavní, roztomilí a skvěle zpracování Pokémoni
Pohledné a rozmanité lokace
Překvapivě komplexní hratelnost
Pohybové ovládání
Čas od času se ve hře zacyklíte
Některé prvky by mohly být lépe vysvětlené
Nefanoušky Pokémonů nemá šanci zaujmout
Graficky občas malinko kostrbaté
První
Poslední
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama