Historické okénko - připomeňte si bohatou historii série Age of Empires
i Zdroj: Hrej.cz
Témata Článek Historické okénko - připomeňte si bohatou historii série Age of Empires

Historické okénko - připomeňte si bohatou historii série Age of Empires | Kapitola 3

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

28. 10. 2021 20:05

Seznam kapitol

1. INTERAKTIVNÍ DĚJINY 2. STŘEDOVĚK NESKONČIL 3. MYTOLOGICKÁ ODBOČKA 4. DOBÝVÁME AMERIKU 5. MMO KOMIKS

Age of Empires je tu s námi bez jednoho roku už čtvrt století. Král v žánru historických real-time strategií se nesmazatelně zapsal do herní historie, s ohledem na kvality posledního dílu se navíc zdá, že ho o pomyslnou korunu jen tak někdo nepřipraví. Pojďme si tedy připomenout ty nejdůležitější přírůstky v této bohaté sérii.

Reklama

AGE OF MYTHOLOGY (2002)

Ansámbl následně přece jen dostal chuť na změnu, na spin-off plný mytologie a všemocných bohů. Autoři vycítili, že musí hodiny dějepisu trochu proložit, na řadu tedy přišli minotauři, kyklopové, sirény a další potvory z báchorek od Homéra. 


Přišel také čas vyzkoušet engine BANG! Na něm se ostatně paralelně pracovalo už během vývoje druhého dílu. Díky pokročilé technologii mohli tvůrci zapracovat nové nápady a koncepty. Dali si také předsevzetí, že se tentokrát zaměří na balanc multiplayeru, který měl být maximálně vyvážený. Vývoj byl doplněn o pečlivé testování, což se pozitivně podepsalo na výsledných kvalitách.

S Age of Mythology se v Ensemble zkrátka trefili do černého. Řecké, egyptské a severské legendy potěšily recenzenty i hráče. Základním principem se mytologický díl podobal historickým předchůdcům, jednou z výrazných změn bylo uctívání božstev, mezi hlavními bohy byl Zeus, Odin a Ra. I v případě Age of Mythology došlo na rozšíření, The Titans přivedli civilizaci Atlanťanů.

Jak už bylo řečeno, mytologická odbočka se velice líbila. Recenzenti chválili hlavně vizuální stránku, která prokoukla díky novému enginu, často byla vyzdvihována skvělá práce animátorů. 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama