Preview Graven Článek Graven – Dojmy z předběžného přístupu duchovního nástupce Hexenu

Graven – Dojmy z předběžného přístupu duchovního nástupce Hexenu | Kapitola 3

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

16. 8. 2021 10:25

Seznam kapitol

1. KRYSAŘEM SNADNO A RYCHLE 2. JE COSI SHNILÉHO VE STÁTĚ DÁNSKÉM 3. HLAVNĚ PRO OTRLÉ

Říkají vám něco pojmy Heretic a Hexen? Pokud ano, jistě se vám při vzpomínce na devadesátkové klasiky srdíčko tetelí nostalgickou radostí. A pokud náhodou ne, pravděpodobně tento text zavíráte ihned po zhlédnutí prvního screenshotu, protože ano – tentokrát si něco povíme o titulu, který se ani zdaleka nepokouší zakrýt inspiraci starými klasikami. Jmenuje se Graven a cílí právě na ty z nás, kteří v mládí místo smartphony a fidget spinnery žonglovali disketami.

Reklama

Díky poměrně nevyvážené obtížnost (k dispozici je momentálně jen jeden univerzální stupeň) navíc přes většinu obsahu projdete s prstem v nose jen proto, aby se na vás v jednom nestřeženém okamžiku vyřítila přesilovka naštvaných kostlivců, spolehlivě končících vaši životní pouť. AI vás bohužel obvykle vyvede z míry právě jen ve vysokých počtech, její běžná úroveň se totiž pohybuje v takové rovině, že by mohla z fleku kandidovat za Volný blok. Nějakou bojovou strategii od ní čekat nelze, problémy má už jen s navigací v prostorově poměrně rozlehlých mapách. Nezřídka se mi stávalo, že se obávaný sok zasekl do textury, čímž se automaticky pasoval do role přihlížejícího vlastní smrti.

„JE COSI SHNILÉHO VE STÁTĚ DÁNSKÉM“

Tím se pomalu dostáváme k závěrečnému shrnutí. V této fázi obvykle konstatuju, že až na pár chybek a nedodělků lze hru vlastně tak nějak univerzálně doporučit všem příznivcům dobré zábavy. Ale u Gravenu bych byl opatrnější. Graven je totiž taková Hana Holišová mezi videohrami. Základ je vlastně docela fajn, ale přes všechen ten bordel, který na ni v zákulisí travesti show Tvoje tvář má známý hlas nabalí maskéři, to skoro nejde vidět.

Tak tomuhle říkám pořádný uchošťour!
i Zdroj: Hrej.cz
Tak tomuhle říkám pořádný uchošťour!

Kostra Gravenu je tedy v pořádku. Ve Slipgate Ironworks očividně ví, jak vystavit zajímavě stylizovaný svět s parádní atmosférou, ovšem obsahu v tuto chvíli není ve hře – na rozdíl od ústupků a zvláštních rozhodnutí – mnoho. Vývojáři s datem vydání cílí nejdříve na první polovinu roku 2022, zájemcům tedy doporučuji hru blíže sledovat a případně pořídit až později ve vývojovém procesu. Momentálně bych totiž předběžný přístup s klidným svědomím doporučil jen opravdovým fanouškům žánru.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama