Preview Viscerafest Článek Viscerafest – dojmy z hraní pestrobarevné, zábavné a proklatě obtížné retro střílečky

Viscerafest – dojmy z hraní pestrobarevné, zábavné a proklatě obtížné retro střílečky

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

20. 12. 2021 15:55

Seznam kapitol

1. Jeden prsten vládne všem 2. Jeden jim všem káže 3. Jeden všechny přivede, do temnoty sváže

Některé věci v životě jsou jisté – podle Benjamina Franklina to jsou jen daně a smrt, bonusovou jistotou našich čtenářů je pak jistý příslib, že každých pár týdnů dostanou text o další nové retro střílečce. Tentokrát si něco povíme o Viscerafestu, který se v našlapaném žánru snaží odlišit vskutku zběsilým tempem, originální stylizací a také notnou dávkou sci-fi šílenosti. Stačí to ovšem na vydobytí vlastního místa na slunci?

Reklama

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

  • Doporučená cena: 380 Kč (Steam Early Access)
  • Na kterých platformách vychází? Pouze na PC (Steam, GOG, Epic Games Store)
  • Potěší vás v případě, že: Vám na běžných retro střílečkách chybí originalita
  • Česká lokalizace: Nikoliv
  • Bude vás bavit, pokud: Vám dnešní hry připadají příliš jednoduché
  • Je hra náročná na hardware? Postačí kalkulačka, pár kabelů a několik kilo brambor

A tentokrát vás ani nebudu dlouho napínat – zase je to dobrý. Můžeme se přít o tom, zdali je na trhu tolik kvalitních „boomer shooterů“ proto, že vyrobit je není až takový problém, nebo se jen shodou okolností dostáváme právě k těm, které za to opravdu stojí. Faktem ovšem zůstává, že ani od Early Accessu amerického Viscerafestu vás rozhodně odrazovat nehodlám.

Premisa je jako vždy jednoduchá, na poměry žánru ale poměrně originální. Hezky nakreslené intro nastíní nevšední příběh o lásce, které brání jistý problém. Sedmadvacetiletá Caroline pracuje jako žoldák a svého mimozemského přítele chce brzy požádat o ruku, jenže ani jindy poctivé řemeslo v nehostinné budoucnosti nevynáší natolik, aby si mohla dovolit koupi zásnubního prstenu. Východiskem je hon na jistého čaroděje Cromuna, na jehož hlavu je vypsána odměna tak tučná, že by i výrobní linka Kosteleckých uzenin mohla závidět. A voilá, zápletka je na světě. Nezbývá tedy, než vzít do jedné ruky pistoli, druhou sevřít v pěst a hurá na emzáky!

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama