Vybíráme nejlepší notebooky s technologiemi NVIDIA do 25 000, 40 000 a do 60 000 korun
i Zdroj: TechSpot
Článek Vybíráme nejlepší notebooky s technologiemi NVIDIA do 25 000, 40 000 a do 60 000 korun

Vybíráme nejlepší notebooky s technologiemi NVIDIA do 25 000, 40 000 a do 60 000 korun | Kapitola 2

Komerční sdělení
7. 12. 2022 18:20

Seznam kapitol

1. NOTEBOOKY DO 25 000 2. NOTEBOOKY DO 40 000 3. NOTEBOOKY DO 60 000

Vánoce jsou za rohem a ta pravá vánoční mánie se rozbíhá. Tradičně mezi nejžádanější zboží patří notebooky, které jsou potřeba při každodenní činnosti, ať už je to práce, hraní nebo studium. Právě tato doba tak nahrává pořádně obměně elektronického pomocníka, ať už vám počítač naznačil, že se brzy odporoučí do křemíkového nebe, nebo chcete obdarovat své blízké.

Reklama

NOTEBOOKY DO 40 000

Vyšší střední třída skrývá slušné kousky, které nabízí vysoce výkonné komponenty nebo lehké kousky pro práci i studium.

PRO HRÁČE

Opět se v tomto případě zaměříme na maximální výkon, který bude bez kompromisů. V tomto případě můžeme doporučit řadu Acer Nitro 5, přesněji model AN515-58. Ten v sobě skrývá výkonnou grafickou kartu NVIDIA GeForce RTX 3070 8 GB, dále procesor Intel Core i7-12700H společně s 16 GB RAM a 1 TB SSD diskem.

Vyšší řada grafických karet od NVIDIA zde opět nabídne své pokročilé technologie, které vám zajistí plynulý zážitek z her, které navíc rozjedete bez problému na vysoké detaily. V tomto případě vám ještě více pomůže technologie DLSS, jelikož notebook disponuje displejem s rozlišením 1080p a podporou až 165 Hz. Díky technologii DLSS tak můžete snímky za sekundu maximálně podpořit na co nejvyšší úroveň.

Tak vysoké FPS využijete například v esportových hrách, kde se vám rozhodně bude hodit také technologie NVIDIA Reflex. Díky ní se vaše reakce ve hrách stanou ještě plynulejšími a především se mnohem rychleji projeví ve hře. Pokud jste spíše milovníky pomalejších singleplayerových her, rozhodně oceníte dedikovaná jádra pro ray-tracing, který ve hrách zkrášlí práci se světly a stíny.

PRO TVŮRCE

Pro ty, kteří se soustředí především na práci nebo tvorbu obsahu, se bude hodit kvalitní zpracování a podpora pro jejich činnosti. Tyto požadavky splňuje Lenovo ThinkBook 16p G3 ARH, který vám nabídne grafickou kartu NVIDIA GeForce RTX 3060 6GB. Takto výkonná grafická karta dokáže podpořit tvůrčí programy, které jsou náročné na výpočetní výkon, jako je třeba renderování videí nebo práce s grafickými editory. K tomu dopomůže také procesor AMD Ryzen 7 6800H, 16 GB RAM a ultrarychlý 512 GB SSD disk.

NVIDIA pro tvůrce aktivně vyvíjí odlišné ovladače pro grafické karty, které jsou součástí celého ekosystému NVIDIA Studio. Ty jsou určené právě pro tvůrce obsahu, kteří potřebují výpočetní výkon soustředit na jednotlivé úkoly, jako je třeba práce v Blenderu, Photoshopu nebo Adobe Premier. Tím ale výčet rozhodně nekončí, grafické karty od NVIDIA nabídnou optimalizovaný výkon také pro aplikace jako je OBS Studio, Autodesk nebo Cinema 4D.

Notebook od Lenova ke všemu disponuje velice kvalitním zpracováním, celé tělo je tvořené z hliníku a dokáže tak efektivně a tiše odvádět teplo z komponentů. Je dostatečně odolný vůči každodennímu používání, i přes to ale váží přibližně 2 kilogramy, je tudíž dostatečně lehký pro přenášení. To ale nebrání vysoké kapacitě baterie, která vám vydrží necelých 10 hodin.

PRO STUDENTY

Pokud je hlavním cílem studium, bude zásadní nízká hmotnost, dobrá konektivita a také výdrž na baterii. Tyto požadavky splňuje notebook Lenovo Yoga Slim 7 ProX. Tento stroj už v názvu láká na své univerzální a především přenosné řešení, které nebude studentům lámat záda, ale bude jím potřebným a především lehkým pomocníkem při studiu.

Tělo je tak tvořené z odolného, ale lehkého hliníku, díky čemuž se notebook výborně přenáší. Jeho tloušťka je méně než 16 milimetrů, bez problému se tak vejde do batohu, který navíc nezatíží více, než učebnice – celkem se váha zastavila na 1,45 kilogramech.

I přes to ale nabídne skvělé komponenty, a to především grafickou kartu NVIDIA GeForce RTX 3050. Ta studentům pomůže v každodenním výkonu ve škole, navíc disponuje speciálními NVIDIA Tensor jádry, které jsou přizpůsobené k práci se složitými výpočty například v programu Matlab.

Samozřejmostí je kamera, kterou může student využít k výuce přes internet. I zde mu pomohou technologie od společnosti NVIDIA, a to přesněji NVIDIA Broadcast. Tato aplikace pomocí umělé inteligence dokáže vyklíčovat postavu v záběru kamery, vložit za ní libovolné pozadí nebo odfiltrovat nechtěný hluk v mikrofonu. Nechybí ani výkonný 14jádrový procesor Intel Core i7-12700H s 16 GB RAM a 1 TB SSD disk. 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama