Hardware Článek Recenze SteelSeries Arctis Prime, levnějšího nástupce průměrných headsetů

Recenze SteelSeries Arctis Prime, levnějšího nástupce průměrných headsetů | Kapitola 2

Radek Raudenský

Radek Raudenský

11. 11. 2021 12:20

Seznam kapitol

1. BALENÍ, VZHLED 2. POUŽÍVÁNÍ 3. MIKROFON, ZÁVĚR

Některé řady výrobců jsou určené pro to, aby zkrátka byly. Nepotřebují nutně přinášet velké inovace, nebo se na ně soustředí ty nejdražší produkty dané řady. Jednou z nich je i řada Arctis od SteelSeries. V té najdeme velkou řadu herních sluchátek, a to včetně nedávno oznámeného kousku Arctis Prime, který má přinášet vnitřnosti dražších verzi do těla levnějšího. Jak tento mišmaš dopadl si ukážeme v recenzi.

Reklama

POUŽÍVÁNÍ

Jak už jsem říkal, z hlediska pohodlnosti se na sluchátka nedá stěžovat. Tlusté a měkké náušníky jsou na uších velice pohodlné a díky kůži pomalu nevíte, že je máte na sobě. Most vám zase příjemně koriguje umístění headsetu na hlavě, což ve výsledku dělá opravdu velice dobrý ergonomický kousek, který přebírá výhody svých dražších bratříčků.

Recenze SteelSeries Arctis Prime, levnějšího nástupce průměrných headsetů
i Zdroj: Hrej.cz

Když se přesuneme ke zvuku, tam už je to o něco horší. Nemůžu říct, že by zvukový projev byl špatný – co vás ale hned trkne je značně upozadění zvuku, který zní, jako kdyby byl v zadní části vaší hlavy. Jeho samotné provedení je relativně dobré, v hudbě vyzdvihuje spíše výšky a chybí basy. Ve hře se už tyto nedostatky většinou mažou a dokážou podat přesné informace o krocích nepřátel nebo vykreslit melodie mnoha zvuků v Huntu. 

Doporučuju tak sluchátka zejména pro někoho, kdo je využije čistě pro hraní her, a pro hudbu používá například reproduktory, nebo mu nevadí horší podání. Velkou škodou je totiž to, že sluchátka není možné nijak upravit, software SteelSeries GG totiž Arctis Prime nepodporuje, tudíž ani není možné doupravit ekvalizér. 

Recenze SteelSeries Arctis Prime, levnějšího nástupce průměrných headsetů
i Zdroj: Hrej.cz
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama