Recenze SteelSeries Apex Pro Mini, malého a luxusního zástupce malých klávesnic
i Zdroj: SteelSeries
Hardware Článek Recenze SteelSeries Apex Pro Mini, malého a luxusního zástupce malých klávesnic

Recenze SteelSeries Apex Pro Mini, malého a luxusního zástupce malých klávesnic | Kapitola 3

Radek Raudenský

Radek Raudenský

20. 9. 2022 13:00

Seznam kapitol

1. BALENÍ, VZHLED 2. SPÍNAČE 3. POUŽÍVÁNÍ 4. SOFTWARE, ZÁVĚR

Doba přeje malým rozměrům a všichni výrobci klávesnicí na nové touhy hráčů reagují. V posledních měsících se objevilo jen málo plnohodnotných klávesnic, místo toho se trh plní kompaktnějšími TKL nebo 60% modely, které lákají především na uvolnění místa, plnohodnotnou funkcionalitu a možná i nějaké novinky navíc.

Reklama

POUŽÍVÁNÍ

Apex Pro Mini je opravdu solidní klávesnicí. Jak už sem předtím zmínil, klávesnice má svou váhu, ta je ale příjemná a dodává správný pocit bytelnosti. Všemu napomáhá i dvoumetrový kabel, díky čemuž se s klávesnicí pohodlně manipuluju a při přenášení nemusíte řešit, jak daleko máte počítač. 

Recenze SteelSeries Apex Pro Mini, malého a luxusního zástupce malých klávesnic
i Zdroj: Radek Raudenský | Hrej.cz

Jak jsem ale zmínil, hlavním tahákem této klávesnice jsou OmniPoint spínače vlastního patentu. Ty jsou velice příjemné na používání, dobře se s nimi hraje i pracuje a musím říct, že se SteelSeries opravdu povedly. I jejich přesnost a rychlost jsou na úrovni nejlepších switchů na trhu. A k tomu vypadají parádně, jejich tělo je totiž průhledné a dioda tak rozprostře světlo po větší ploše.

Recenze SteelSeries Apex Pro Mini, malého a luxusního zástupce malých klávesnic
i Zdroj: Radek Raudenský | Hrej.cz

Bohužel ale jejich reálné použití potřebuje ještě jednu generaci. Nastavení úrovně bodu aktivace je velice příjemný bonus, který jsem využíval, avšak dvojitý binding u dvou bodů aktivace u mě hledal využití marně. Nejsem natolik hardwarové znalý, abych dokázal hodnotit náročnost implementace, pokud ale senzor dokáže snímat desetiny milimetru, dalo se ze spínačů udělat analogové podobně jako to má konkurence – potom by SteelSeries opět přineslo inovaci a mohlo se stát jednou z nejlepších klávesnic na trhu. Předpokládám ale, že to si schovávají na novou generaci klávesnic, aby stejnou funkci mohla mít i plnohodnotná Apex Pro.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama