Polda 7 Recenze Recenze Polda 7, příjemného závanu starých českých adventurních časů

Recenze Polda 7, příjemného závanu starých českých adventurních časů | Kapitola 3

Martin Synek

Martin Synek

15. 4. 2022 09:00 1

Seznam kapitol

1. CHCEŠ KEŠ? 2. HUMORY Z KOMORY 3. TRUMPETA, VEDRO, A TI DALŠÍ

Česká point and click adventurní série Polda se po letech opět vrací na scénu, a s ní i její hlavní tvář v podobě ztřeštěného Pankráce. Jeho nové dobrodružství nemělo na růžích ustláno, ale fanoušci dokázali otočit nepřízeň osudu a výrazně pomohli tvůrcům s dokončením jejich projektu. Má ještě poněkud vyčpělý žánr humorných klikacích adventur čím zaujmout nebo jde pouze o závan nostalgie? Následující odstavce by vám všem na tyto otázky měly odpovědět.

Reklama

Dabing je kapitola sama o sobě a schválně jsem si jeho kvalitu nechal až na závěr. V hlavní roli Pankráce se opět setkáváme s hlasem skvělého Luďka Soboty a coby hlas druhé zdejší hrdinky Moniky Black uslyšíme Ivanu Korolovou (aktuální hlas Lízy Simpsonové). V mnoha dalších rolích uslyšíte například Tomáše Matonohu (Trumpeta), Petra Rychlého, Bohdana Tůmu nebo Valerii Zawadskou. Mezi pár překvapení patří i zapojení několika známých streamerů, jako jsou Flygun nebo slovenský FIFqo, kteří zde mají i svá virtuální alter ega.

V celkovém dojmu však převažuje ta příjemná atmosféra spojená se setkáním se starým známým Pankrácem a jeho ujetým spolkem podobně praštěných přátel.

Pozitivně na mě zapůsobila i možnost si zopakovat jeden úsek z Poldy 2, který mi dokonale zprostředkoval nostalgické vzpomínky na tuto sérii. Dokonce jsem si ještě chvíli po dohrání říkal, zda nemohlo takovýchto výletů do minulosti být ve hře víc. Svým způsobem na mě Polda 7 působí jako závan dob minulých, a také by k němu tak mělo být přistupováno. Nejde o nic nového pod sluncem. Dokonce ani v rámci série nejde o žádný posun. Styl humoru rozhodně není pro každého, ale mám takový pocit, že hráči, kteří na sedmého Poldu nadšeně čekají, už to dávno vědí a počítají i s ostatními úskalími, které tuto sérii provází. 

Recenze Polda 7, příjemného závanu starých českých adventurních časů
i Zdroj: Hrej.cz / Martin Synek

Alespoň u nás doma nám hra zprostředkovala několik hodin solidní zábavy okořeněné místy fajn humorem i vtípky na adresu všeho možného. Také nám však připravila mnoho pernějších chvilek spojených převážně s nelogičnostmi v jednotlivých hádankách. V celkovém dojmu však převažuje ta příjemná atmosféra spojená se setkáním se starým známým Pankrácem a jeho ujetým spolkem podobně praštěných přátel. Bylo to fajn a osobně za tento zážitek děkuji celému Zima Software a komunitě fanoušků, která jim s vývojem dokázala finančně vypomoct. 

Polda 7
Windows PC

Verdikt

Polda má v našich luzích a hájích své zvláštní postavení. Trestat jej za všechny jeho nedokonalosti nebo místy zvláštní druh humoru by bylo přezíravé, protože minimálně nám doma připomněl atmosféru dob minulých, která byla příjemná. Přistoupíte-li k ní podobně, budete nejspíše spokojeni.

Co se nám líbí a nelíbí?

Ručně kreslená grafika
Délka hry
Velmi dobrý dabing
Oldschool adventurní atmosféra
Spousta nelogických hádanek
Humor určitě není pro každého
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama