MLB The Show 22 Recenze Recenze MLB The Show 22 - malý krůček pro baseball

Recenze MLB The Show 22 - malý krůček pro baseball | Kapitola 3

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

12. 4. 2022 16:00

Seznam kapitol

1. WELCOME TO THE SHOW 2. MALÝ KRŮČEK 3. JEN DO TOHO

První vlaštovkou virtuálních sportů je jako každý rok baseballové MLB The Show. Skutečná liga MLB prošla výraznými změnami, co její herní protějšek z dílen Sony San Diego Studio?

Reklama

Graficky ale žádný posun znát není. I na konzolích současné generace vypadá The Show obstojně. Vedle zmíněných animací za to může například detailní zpracování vybavení hráčů, pedantsky budované stadiony nebo působivé nasvícení scén. Na druhou stranu vyloženě ohavné a gumové jsou obličeje generických hráčů a zastarale působí i efekt deště. Problémem je i nevyrovnaná kvalita některých modelů a textur. Chirurgicky ostré prvky se střídají se zubatými hranami a odpudivými lowres plackami, často třeba za zdmi hřiště. Škoda.

A co zvuk? V rámci sportovních her je ruch na hřišti v pořádku, obzvlášť charakteristické KŘACH při perfektně načasovaném odpalu vám dokáže doslova nahrnout krev do žil. Obecenstvo také autenticky skanduje nebo reaguje na to, co se zrovna děje na metách. Při delších scénách ale nastává trochu podivné ticho, kdy je cítit absence alespoň symbolického dabingu hráčů a trenérů v dugoutech. Velkou novinkou je výměna komentátorského týmu, nicméně… Nové hlasy se oposlouchají snad ještě rychleji než ty staré, výrazně častěji nemají nahraná jména méně profláklých hráčů v nižších ligách a po pár zápasech stejně jejich repetitivní kecy vypnete. Tady by to chtělo výrazně zabrat.

JAK PRO KOHO

Poslední odstavce možná vyzněly poněkud kriticky, opět tedy připomenu, že MLB The Show i v současné iteraci považuji za nejlepší sportovní hru na trhu. Odladěný gameplay je naprosto skvělý, velmi věrně zpracovává sportovní předlohu a dokáže například fantasticky zprostředkovat výkyvy formy. Nějakou tu hodinku jsem bodoval jako o život, abych se o moment později desítky minut zoufalou snahou o jediný povedený odpal propadal do stále hlubšího zoufalství. Vysvobozující grandslam je pak sladší, než jakýkoliv jiný herní úspěch.

Recenze MLB The Show 22 - malý krůček pro baseball
i Zdroj: Hrej.cz / Tadeáš Pepř

Oproti loňsku jde ale o nejmenší posun za poslední léta. Pokud se chcete aktivně věnovat online, stejně vám nic jiného než nákup (nebo platba za členství v Game Passu) nezbyde. Noví zájemci o virtuální baseball také s The Show 22 rozhodně neprohloupí. Pro ty, kteří utopili spoustu času například v singleplayeru předchozího ročníku ale, i vzhledem k tomu, že se nevrátila skvělá možnost přenosu vytvořeného sportovce, hledám argumenty pro koupi spíše obtížně.

MLB The Show 22
PlayStation PlayStation 5
Xbox Xbox One
Xbox Xbox Series X | S
PlayStation PlayStation 4
Nintendo Switch Switch

Verdikt

Stále fantastická sportovní hra, bohužel s minimálním posunem od posledního ročníku. Otevřenost autorů je ale příkladná a z prolínání a podpory platforem by si měli vzít příklad všichni.

Co se nám líbí a nelíbí?

Skvělá a obrovsky komplexní hratelnost, možnosti přizpůsobení
Nabídka obsahu
Autenticita zpracování sportu, licence
Skvělé animace, pohledná grafika
Vylepšení režimu March to October a další menší dodatky
Velmi pohodlný ekosystém platforem a přenášení postupu
Velmi malá evoluce oproti dřívějšku
Noví komentátoři jsou slabí a rychle se ohrají
Občas otravné technické chybky
Ošklivé obličeje generických hráčů
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama