MLB The Show 21 Recenze Recenze MLB The Show 21, aktuálního ročníku nejlepšího baseballu na trhu

Recenze MLB The Show 21, aktuálního ročníku nejlepšího baseballu na trhu | Kapitola 2

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

27. 4. 2021 16:30 3

Seznam kapitol

1. POPRVÉ NA XBOXU 2. JAKO LONI?

Jedna pálka, jeden míček, čtyři mety a parta borců s nadlidskými reflexy, kteří se chystají sehrát další šachovou partii v čtvrtkruhové výseči. Pro někoho nejnudnější sport na světě, pro jiné životní vášeň. I na obrazovkách, letos navíc poprvé na Xboxu.

Reklama

MODŘÍ A ZELENÍ

Konečně se můžeme dostat ke srovnání obou konzolových verzí. Z hlediska grafiky nedošlo oproti loňskému ročníku k žádnému citelnému pokroku. Hra se pořád hýbe a vypadá celkem hezky, třeba obličeje hráčů a textury pozadí stadionů ale už pamatují lepší časy. Na Xboxu i PlayStationu Show vypadá a běží identicky, i když technici z DigitalFoundry zjistili, že xboxovou verzi trápí o něco větší propady FPS. Nehledal bych za tím žádnou senzaci, tvůrci prostě nemají s vývojem pro “tu druhou konzoli” takové zkušenosti.

Na ovladač od Xboxu si musí zkušenější hráči zvykat.

Jediný citelný rozdíl je v ovládání. Stranou nechám nezvyklou změnu barev třeba při odhadování přilétajících nadhozů, která je způsobená tím, že jednotlivá tlačítka na Xboxu mají své přiřazené barvičky. Než jsem pochopil, proč na mě přilétají zelené fastbally, chvíli jsem dumal nad tím, zda jsem někde omylem nezapnul nějaký režim pro barvoslepé. Faktem ale je, že díky vibracím DualSense působí pálení i nadhazování živějším a tvrdším dojmem. Na ovladač od Xboxu si musí zkušenější hráči zvykat, na druhou stranu, nově příchozí se s tímto problémem logicky potýkat nebudou.

Graficky i zvukem tedy letošní ročník neurazí, na skutečný next-gen si ale musíte počkat až do příštího roku. A 4K v 60 FPS tenhle fakt rozhodně nezvrátí.

DEVÁTÁ SMĚNA

Pokud jste majitelé Xboxu a nové The Show na vás svůdně pomrkává z nabídky Game Passu, zároveň je pro vás ale virtuální baseball velkou neznámou, přečtěte si níže připojené recenze předchozích ročníků, ve kterých se o hře jako takové možná dozvíte o malinko více. Tak jako tak věřte, že jde o extrémně komplexní a propracovanou baseballovou simulaci, která vám nabídne olbřímí množství naprosto perfektní a férové zábavy. Tedy za předpokladu, že se vám povede dostat pod tuhou slupku nevědomosti a specifické baseballové kultury. 

-
i Zdroj: Hrej.cz
-

Pokud se ale těšíte na novou generaci baseballu, letos raději koupi vynechte a dotáhněte své kariéry v předchozím ročníku. To pravé ořechové snad přijde už příští rok.

MLB The Show 21
PlayStation PlayStation 5
Xbox Xbox One
Xbox Xbox Series X | S
PlayStation PlayStation 4

Verdikt

Stále výborný baseball, který ale trpí mezigeneračními bolestmi. Pokud hrajete výhradně na Xboxu, určitě The Show 21 šanci dejte. Pokud se ale těšíte na větší pokrok, ještě rok počkejte.

Co se nám líbí a nelíbí?

Stále fantastická, vyladěná hratelnost
Licence a prezentace sportu
Pestrá nabídka zábavných režimů
Přátelské nastavení sekundární monetizace
Minimum "next-gen" změn
Stárnoucí grafika
RTTS více sází na online prvky
První
Poslední
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama