Hardware Článek Recenze mikrofonu HyperX Quadcast S, jednoduchého ale skvělého nástroje nejen pro tvorbu obsahu

Recenze mikrofonu HyperX Quadcast S, jednoduchého ale skvělého nástroje nejen pro tvorbu obsahu | Kapitola 3

Radek Raudenský

Radek Raudenský

15. 9. 2021 19:30

Seznam kapitol

1. BALENÍ, VZHLED 2. POUŽÍVÁNÍ 3. TEST, SOFTWARE, ZÁVĚR

V dřívějších dobách stálo před lidmi, kteří chtěli tvořit digitální obsah, hned několik překážek. Často byl potřeba výkonný počítač, nákladné internetové připojení a taktéž kvalitní periferie. V dnešní době vám ale stačí kdejaký notebook, internet značně pokročil – zůstávají tak jen ony periferie. I když by člověk byl ochoten investovat, často se například s nákupem mikrofonu pojí rozsáhlé nastavování a experimentování. Takové doby ale s novinkou od HyperX končí – tedy by alespoň měly. Zda mikrofon Quadcast S plní své sliby a uživatelská očekávání se dozvíme v dnešní recenzi.

Reklama

TEST, SOFTWARE

Jak jinak demonstrovat možnosti mikrofonu než přímou ukázkou. Vzhledem k povaze mikrofonu jsem se rozhodl zachytit celkem pětici nahrávek – první poslouží pro ukázku hlasitosti, která je dost velkorysá a pomůže i těm, kteří raději šeptají (nebo tvoří ASMR). Další čtveřice ukázek pak představí režimy, které Quadcast S nabízí a které by měly efektivně měnit snímání směru zvuku. 

Ukázat si můžeme i software, který je ale, jak už jsem dříve zmiňoval, velice jednoduchý. Jediným nastavením je hlasitost mikrofonu, která je vedle hardwarové části ovlivnitelná i skrze software. Z hlediska zvuku je to jednoduše vše – druhá záložka pak mění barvy mikrofonu a jejich projev.

Recenze mikrofonu HyperX Quadcast S, jednoduchého ale skvělého nástroje nejen pro tvorbu obsahu
i Zdroj: Hrej.cz

ZÁVĚR

Dostáváme se k tomu nejzásadnějšímu - ceně. Za HyperX Quadcast S si dost připlatíte – na czc.cz jej seženete za 4 699 korun. Oproti základnímu modelu si připlatíte více jak tisícovku, což je dle mého celkem dost - bohužel ale nedokážu hodnotit, zda se Quadcast a Quadcast S liší i kvalitou snímání zvuku. Pokud chcete tvořit multimediální obsah nebo toužíte po precizním mikrofonu, který bude fungovat bez jakéhokoliv nastavování, je Quadcast S rozhodně rozumnou variantou.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama