Microsoft Flight Simulator Recenze Recenze Microsoft Flight Simulator na Xbox Series X, technického zázraku, který se nevyhnul problémům

Recenze Microsoft Flight Simulator na Xbox Series X, technického zázraku, který se nevyhnul problémům | Kapitola 3

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

26. 7. 2021 21:00 2

Seznam kapitol

1. VZHŮRU DO OBLAK 2. ALE BACHA NA MOUCHY 3. LETNÍ HIT

Jeden z technicky nejpokročilejších titulů loňského roku se konečně dostává i na konzole Xbox Series. Jde o nejlepší způsob, jak procestovat svět, nebo hardware prostě nestačí?

Reklama

Díky tomu nabízí Flight Simulator asi nejobsáhlejší nastavení, které jsem kdy na konzolích viděl. Kromě ovládání samozřejmě nechybí možnosti asistencí, úpravy obtížnosti, správy stahovaných dat a tak dále. I díky tomu je hra opravdu přístupná všem hráčům bez rozdílu. Ano, jakékoliv složitější manévry (třeba přepínání na režim dronu a focení měst) mají k ideálu hodně daleko a ovládání umí být hodně krkolomné, ale s pár tlačítky na gamepadu zřejmě nic lepšího vymyslet nejde. Navíc i do konzole lze v klidu připojit klávesnici s myší a hrát takto.

AŽ NA VĚKY

Stojí tedy Microsoft Flight Simulator za to? Pokud vlastníte Xbox Series X nebo S a předplácíte si Game Pass, okamžitě nechte hru stahovat a vyzkoušejte si létání sami. Minimálně průlet nad Prahou, Brnem, Plzní nebo Ostravou a, samozřejmě, nalezení vlastního domu v rodné vísce by si měl s dětinským úsměvem na tváři zažít snad každý. Jestli vás pak u titulu udrží hratelnost, nabídka letadel a detailně zpracovaná planeta Země, po které můžete svobodně létat, už je jen na vás. Technicky rozhodně nejde o dokonalý titul, autoři se ale s téměř nemožným cílem poprali se ctí a výsledek je rozhodně v pohodě hratelný.

Navíc jde i letos o jednu z mála možností, jak se podívat do světa.

Microsoft Flight Simulator
Windows PC
Xbox Xbox Series X | S

Verdikt

Microsoft Flight Simulator funguje i na konzolích. Samotný koncept létání po nádherně zpracovaném světě je stále dokonalý a úchvatný, musíte však počítat s horším technickým stavem a komplikovanějším ovládáním.

Co se nám líbí a nelíbí?

Fantastický, nádherný svět
Téměř nevyčerpatelný obsah
Maximálně přístupné pro všechny hráče
V Game Passu
Kolísající framerate
Technické nedostatky
Zmatené stahování
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama