Hardware Článek Recenze HP Pavilion Gaming 15, dostupného herního notebooku

Recenze HP Pavilion Gaming 15, dostupného herního notebooku | Kapitola 3

Radek Raudenský

Radek Raudenský

28. 4. 2021 18:55

Seznam kapitol

1. Úvod a design 2. Výkon 3. Baterie, chlazení a závěr

Když přijde na mysl značka HP, mezi nejvýznamnější produkty lze kromě tiskáren rozhodně řadit notebooky. Pracovní stanice se ale s růstem herního průmyslu postupně přeměňovaly na stroje pro hraní. Zatímco divize OMEN je určena pro tu nejnáročnější klientelu, Pavilion Gaming je mnohem střídmější– a to nejen designem, ale také cenou.

Reklama

Baterie a chlazení

K hraní bez napájení se asi uchýlíte jen v té největší nouzi – notebook spoléhající pouze na baterii automaticky snižuje výkon, a to opravdu znatelné. Při brouzdání internetu a nepříliš náročném používání vám vydrží přibližně 5 hodin. Co se teplot při hraní týče, procesor dosahoval 80 až 90 stupňů Celsia, ventilátory běžely na 50-70 procent výkonu. Grafická karta se vždy držela u 70 stupňů.

Recenze HP Pavilion Gaming 15, dostupného herního notebooku
i Zdroj: Hrej.cz

Notebook disponuje i dedikovaným programem OMEN Gaming Hub, který ale oproti dražšímu bratříčkovi OMEN 15, který jsem recenzoval minule, disponuje mnohem menším počtem funkcí. Prakticky vám pouze ukáže využití hardwaru či sítě a dokáže limitovat stahování/nahrávání různých programů. Další praktické funkce jako je nastavení výkonu či regulace vytížení větráků chybí.

Recenze HP Pavilion Gaming 15, dostupného herního notebooku
i Zdroj: Hrej.cz

Závěr

HP Pavilion Gaming 15 představuje cenově dostupný herní stroj, na kterém si pohodlně zahrajete většinu moderních her – určitě ne na maximální nastavení, ale zahrajete si je. A to je dle mého za 24 tisíc, vtěsnanáno do útlého těla notebooku, velmi dobrá nabídka. Navíc k tomu dostanete i 144Hz displej, což svědčí těm, kteří chtějí hrát kompetitivní tituly. Výraznějším problémem je malý SSD disk, díky kterému bude dokoupení externího disku, alespoň v mém případě, nutností. Jinak ale mohu dnes recenzovaný kousek s klidem doporučit.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama