Hardware Článek Recenze HP Pavilion Gaming 15, dostupného herního notebooku

Recenze HP Pavilion Gaming 15, dostupného herního notebooku

Radek Raudenský

Radek Raudenský

28. 4. 2021 18:55

Seznam kapitol

1. Úvod a design 2. Výkon 3. Baterie, chlazení a závěr

Když přijde na mysl značka HP, mezi nejvýznamnější produkty lze kromě tiskáren rozhodně řadit notebooky. Pracovní stanice se ale s růstem herního průmyslu postupně přeměňovaly na stroje pro hraní. Zatímco divize OMEN je určena pro tu nejnáročnější klientelu, Pavilion Gaming je mnohem střídmější– a to nejen designem, ale také cenou.

Reklama

Do redakce nám tak na test přistál notebook HP Pavilion Gaming 15, přesněji v konfiguraci dk1005nc. Tento model se už lehce přiklání k receptuře špičkových herních notebooků, stále si ale zachovává veskrze seriózní design. Hlavní jsou ale vnitřnosti, na které se podíváme později.

DESIGN

Pavilion Gaming 15 se ze vnějšku snaží držet jednoduché linie. Ty narušuje akorát zakřivení dolní části monitoru, a to kvůli nejvýraznějšímu prvku celé stavby – párovému výfuku větráků. Ty působí opravdu masivně a osobně mi do celkově matného a seriózního vzhledu moc nesedí. Často se podaří odvětrání teplého vzduchu vyřešit jednodušším a elegantnějším způsobem, což dokázal i dříve testovaný notebook OMEN 15.

Jinak ale nabídne produkt HP solidní zpracování. Notebook váží něco přes 2 kilogramy, konstrukčně je dobře zpracovaný, nic nevrže a v ruce působí velmi dobrým dojmem. Výška je v nejtlustším místě kousek přes 23 milimetrů, čemuž je přizpůsobený například Ethernet port, který se pro připojení musí “vysunout”.

Recenze HP Pavilion Gaming 15, dostupného herního notebooku
i Zdroj: Hrej.cz

Když už jsme u připojení, zmíním trojici USB 3.2, jedno USB-C, HDMI a rozhraní jack. Displej je 15,6 palcový IPS s rozlišením Full HD a z tohoto hlediska ničím neohromí. Na svou cenovou kategorii ale nabízí působivou obnovovací frekvenci 144 Hz, což se zejména pro hraní kompetitivních her opravdu hodí. Musím říct, že jsem byl při ceně 24 tisíc opravdu překvapený a výrobce za to dostává velký plus. Díky dostupnosti si výhodu vyšší obnovovací frekvence mohou užít i ti, kteří nechtějí investovat velké peníze do externích monitorů a chtějí slušný přenosný herní stroj.

Barvy jsou velmi věrně podané, displej má dobré pozorovací úhly, nevýhodou je vyšší spotřeba energie kvůli technologii IPS. Problémem je pak potah displeje, který moc neabsorbuje vnější osvětlení a to se tak dost odráží a leskne.

Recenze HP Pavilion Gaming 15, dostupného herního notebooku
i Zdroj: Hrej.cz
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama