Novinky z nezávislé scény - září 2021
i Zdroj: Hrej.cz
Témata Článek Novinky z nezávislé scény - září 2021

Novinky z nezávislé scény - září 2021 | Kapitola 2

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

1. 10. 2021 19:00

Seznam kapitol

1. KUPUJEME VLASTNÍ BENZÍNKU 2. ŽABOMYŠÍ VÁLKY 3. ZACHRAŇTE ZAJÍCE RAYTONA

Jsme na konci měsíce, což znamená jediné - přišel čas znovu navštívit nezávislou scénu a vybrat ty nejzajímavější novinky, kterým byste rozhodně měli věnovat pozornost.

Reklama

The Artful Escape

V Game Passu můžete najít i psychedelickou adventuru The Artful Escape od Beethoven & Dinosaur. Hrdinou je hudebník Francis Vendetti, synovec slavného folkového zpěváka. Francis si však chce jít svou vlastní cestou s cílem stát se rockovou hvězdou. 

Autoři se rozhodli, že z elektrické kytary udělají jeden z nosných herních prvků, melodické riffy rozpohybují předměty na obrazovce a roztančí i to největší dřevo. The Artful Escape je však zároveň bohatý i po vizuální stránce, jako psychedelická adventura se prezentuje právem.

Zajímavý je také příběh, který stojí za jejím vznikem. Hru má na svědomí Johnny Galvatron, spoluzakladatel a hlavní kytarista úspěšné kapely The Galvatrons, v níž působil téměř deset let. Galvatron ale zároveň studoval film a počítačovou animaci, čemuž se pořádně věnoval poté, co kapelu opustil. Vášeň k hudbě se rozhodl promítnout i do herního projektu, s nímž se nejprve vydal na Kickstarter, aby následně podepsal dohodu s vydavatelstvím Annapurna Interactive, které má pro podobné tituly slabost. The Artful Escape můžete pořídit na PC a na konzolích Xbox.


Echoes of the Eye

Troufnu si říct, že pro většinu hráčů, kteří se pustili do objevování záhad solárního systému Outer Wilds, zůstala podstata zdejších zákonitostí skryta. Opravdu by mě zajímalo, kolik lidí se dostalo až na závěr a rozlousklo tajemství zdejšího vesmíru, moc jich ale nebude. Autoři ze studia Mobius Digital jim hodlají poděkovat speciálním příběhovým rozšířením.

Echoes of the Eye je zároveň i posledním přídavkem, jako by snad vývojářům bylo jasné, že už nemá cenu zákonitosti zdejšího vesmíru více komplikovat. V muzeu se objevil satelitní snímek, který si nikdo nedokáže vysvětlit. A tím začíná další výprava. Autoři naznačují, že by mohla odhalit ta největší tajemství, rovnou ale dodávají, že by možná bylo lepší, pokud by zůstala neobjevena. Tak co, troufnete si?


Tails of Iron

V září se rozhořela žabomyší válka mamutích rozměrů. Vyšlo totiž akční RPG Tails of Iron, kde dědic krysího království Redgi bojuje o budoucnost vlastních lidí. Na špatné straně tentokrát stojí klan nenažraných žabáků.

Autoři tvrdí, že se při vývoji silně inspirovali soulsovkami, na myšáka čekají tuhé souboje a napínavé boss fighty. Na ně se naštěstí může pořádně připravit. Na cestách stačí kývnout na lukrativní zakázky, vydělané zlaťáky pak může utratit za odolnější zbroj a ostřejší zbraně. Navíc je zde šance, že narazí na další paťáky, ti by mu nakonec mohli výrazně pomoct, až půjde do tuhého.

Tails of Iron se rozhodně netváří jako pohádka pro děti, spíše jde o brutální a pořádně syrový příběh. Hra je k dispozici na PC na konzolích Nintendo Switch, Xbox One, Xbox Series, PlayStation 4 a PlayStation 5.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama