Preview Car Trader Simulator Článek Car Trader Simulator – dojmy z hraní překvapivě zábavného simulátoru autobazarníka

Car Trader Simulator – dojmy z hraní překvapivě zábavného simulátoru autobazarníka

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

28. 9. 2021 17:00

Seznam kapitol

1. DRAZE PRODÁŠ, LEVNĚ KOUPÍŠ, NA KRADENÉM NEPROHLOUPÍŠ! 2. S INVENCÍ, LEČ BEZ LICENCÍ 3. ZA KAČKU KLIKAČKU

Dámy a pánové, držte si klobouky, protože dnes pro vás máme něco speciálního. Od herního studia Live Motion Games, které stojí za hity jako Sapper – Defuse the Bomb Simulator, Bakery Simulator nebo Train Station Renovation, se nám podařilo získat klíč na zbrusu nový, a na papíře snad ještě podivněji působící simulátor. Jmenuje se Car Trader Simulator, a jak už asi moudří tuší, tentokrát se chopíte špinavého autobazarnického businessu. A co je na celé té podivnosti ze všeho nejpodivnější? Inu, ta hra totiž vůbec není špatná…

Reklama

Je to vlastně stále stejný příběh. Na světě již léta existuje asi bambilion herních studií, které jako na pásu v čínské fabrice na iPhony chrlí jeden bizarnější simulátor za druhým. Jejich obecná kvalita se ale v posledních několika letech zvedla natolik, že už nezajímají jen sebevrahy a lidi, kteří si obecně neváží svého času. Pryč jsou ty doby, kdy jste v nejbližším Tescu s napětím strčili ruku do výprodejového koše a vytáhli takové klenoty, kterým je například Policejní Simulátor nebo nezapomenutelní Popeláři. Všechny ty Car Mechanic Simulatory, Farming Simulatory či domácí Euro Truck Simulatory dnes vlastně hrají všichni – a kdo říká, že ne, ten už je všechny dohrál.

I proto jsem se k Car Trader Simulatoru snažil přistupovat s čistou hlavou – ostatně kdo jiný než člověk, který týdně tráví hodiny prohlížením bazarových nabídek a čtení článků o ojetinách, by toho měl být schopen? A nakonec jsem si těch deset hodin v early accessu poměrně hezky užil. A to jak v příběhovém režimu (!), tak ve volném módu.

DRAZE PRODÁŠ, LEVNĚ KOUPÍŠ, NA KRADENÉM NEPROHLOUPÍŠ!

Princip Car Trader Simulatoru je vlastně celkem jednoduchý. Na aukci, internetu, či na ulici si opatříte vůz v libovolném stavu, ten dopravíte do garáže, přetvoříte do „voňavky po rakouském knězi, který jezdil jenom v létě a jednou za čtrnáct dní“, a pak už voilá prodávat. Středobodem celé realtime strategie je potom mapa města, ve kterém s vaším skoro legálním byznysem operujete.

Tak takhle nějak vypadá herní mapa, na které komandujete všechny svoje zaměstnance. Spodní řidič míří do garáže, vrchní právě nakládá a vlevo běží aukce na Toyotu Tundru, o kterou mám eminentní zájem.
i Zdroj: Hrej.cz
Tak takhle nějak vypadá herní mapa, na které komandujete všechny svoje zaměstnance. Spodní řidič míří do garáže, vrchní právě nakládá a vlevo běží aukce na Toyotu Tundru, o kterou mám eminentní zájem.

V levé části obrazovky běží nekonečné aukce vozidel z více či méně pochybných zdrojů, přičemž nákup na černém trhu vám zvyšuje ukazatel kriminality, a tedy i pozornost zdejšího policejního sboru. Pokud by vám kupování kradených aut připadalo příliš nákladné, můžete si za pomoci najatého zloděje „navždy vypůjčit“ vozidla na ulici. Vaší fantazii kladou meze jen již zmínění policisté – pokud vás nachytají při krádeži, čekají vás, jako v realitě, samá životní pozitiva a sociální jistoty.


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

  • Doporučená cena: 250 Kč (Steam early access)
  • Na kterých platformách vychází? PC, Switch
  • Potěší vás v případě, že: Máte rádi obskurní simulátory a/nebo automobily
  • Česká lokalizace: Nikoliv
  • Bude vás bavit, pokud: V sobě máte vnitřního Horsta Fuchse
  • Není hra příliš těžká? Na výběr jsou tři obtížnostní stupně, ve kterých se najde jak relaxující nehráč, tak zkušený bazarový harcovník
  • Můžu hru někde vyzkoušet? Ano, na Steamu je k dispozici bezplatná demoverze
  • Je podezřele levný Ford s motorem EcoBoost dobrou ojetinou? Rozhodně, zeptejte se našeho šéfredaktora na jeho pozitivní dojmy ohledně takového nákupu

Kromě zlodějů jsou dalšími nutnými zaměstnanci i řidiči, kteří zajišťují přepravu vozidel, a samozřejmě mechanici starající se o jejich technický stav. Všechny zaměstnance je také potřeba náležitě vybavit, pořídit garáže, zaplatit si reklamní prostor, pronajmout showroomy… Je toho hromada, přičemž blahem se budou tentokrát tetelit hlavně mikromanažeři – veškeré plánování cest vašich zaměstnanců, opravy či nakupování totiž padá a stojí s hráčovou aktivitou. Kdo nekliká, nevyhraje.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama