Novinky z nezávislé scény - září 2021
i Zdroj: Hrej.cz
Témata Článek Novinky z nezávislé scény - září 2021

Novinky z nezávislé scény - září 2021 | Kapitola 3

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

1. 10. 2021 19:00

Seznam kapitol

1. KUPUJEME VLASTNÍ BENZÍNKU 2. ŽABOMYŠÍ VÁLKY 3. ZACHRAŇTE ZAJÍCE RAYTONA

Jsme na konci měsíce, což znamená jediné - přišel čas znovu navštívit nezávislou scénu a vybrat ty nejzajímavější novinky, kterým byste rozhodně měli věnovat pozornost.

Reklama

Eastward

Velkou premiéru si odbylo také šanghajské studio Pixpil. RPG Eastward se odehrává v blízké budoucnosti, kde společnost balancuje nad propastí. Populace se kvůli toxicitě na povrchu stahuje do podzemních vesnic, kde se snaží za každou cenu přežít. 

Chopíte se hned dvou hlavních postav. John a Sam jsou nuceni trpět nátlak despotické vlády, což se jim samozřejmě nelíbí. Ve skrytu duše doufají, že by se nakonec tam nahoře dalo docela dobře žít, rozhodně lépe, než v tunelech pod zemským povrchem. Spolu se tedy vydávají na cestu, aby si sami potvrdili, jestli mají nějakou naději na lepší život.

Autoři v první řadě lákají na průzkum zdejšího světa, který je dle jejich slov krásně divný. Ústřední duo si projde černé lesy, tábořiště, ale i velká města, kde se život ještě nezastavil. A pokud by jim někdo chtěl cestu za svobodným životem překazit, musí počítat s tím, že jsou po zuby ozbrojení, docela obstojně zvládají zacházet s plamenometem, vystačí si ale i s pánvičkou. Eastward můžete pořídit na PC nebo na Switchi.


Severed Steel

Co je potřeba k namíchání úspěšné střílečky? Autoři Severed Steel vsadili na zničitelné prostředí, bullet time a jednorukého hrdinu se zálibou v běhání po stěnách. Hra se vyznačuje vysokým tempem, pro efektivní likvidaci nepřátel je potřeba občas vyskočit a proběhnout se po zdi, případně využít rychlého skluzu. Zdržovat vás nebude ani přebíjení, náboje totiž nikdy nedojdou.

Vývojáři se navíc zdejší záporáky snažili naučit pokročilou taktiku boje. Žádný skript, pouze umělá inteligence, která by měla být schopna pořádně potrápit. Hra obsahuje 30 úrovní, v každé z nich je připravena unikátní výzva, za zkoušku stojí i příběhová kampaň, v níž si došlápnete na zlé megakorporace. Severed Steel najdete na Steamu, hra vyšla i na konzolích Nintendo Switch, Xbox One, Xbox Series, PlayStation 4 a PlayStation 5.


F.I.S.T.: Forged In Shadow Torch

Výběr uzavře metroidvania s krkolomným názvem F.I.S.T.: Forged In Shadow Torch. Přináší příběh zajíce Raytona, který je znám jako zasloužilý veterán z války proti strojům. Na odpočinek ale není čas, mašiny se totiž restartovaly a nyní znovu ohrožují poklidný život.

Autoři slibují poctivou skákačku plnou neotřelých hádanek, tu největší výzvu ale představují především potyčky s nepřáteli. V propracovaném světě si zajíc časem otevře důležité zkratky, které ho navíc možná dovedou k cenným pokladům.

Autoři upozorňují na extrémně detailní textury, ty podle nich posouvají žánr na novou úroveň. Zda tomu tak skutečně je, se můžete přesvědčit na konzolích PlayStation 4 a PlayStation 5, příští měsíc hra vyjde také na PC.


A to je ze zářijové nabídky vše. Vybrali jste si? Nebo máte pocit, že ve výběru něco chybí? Dejte nám vědět v komentářích. Potkáme se zase za měsíc, i v říjnu se bezpochyby najde celá řada pozoruhodných her.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama