Novinky z nezávislé scény - květen 2021
i Zdroj: Hrej.cz
Témata Článek Novinky z nezávislé scény - květen 2021

Novinky z nezávislé scény - květen 2021 | Kapitola 2

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

31. 5. 2021 19:00

Seznam kapitol

1. ROZDOVÁDĚNÍ DŮCHODCI A KAPKA DOBRÉHO VÍNA 2. JÍZDA NA PRKNĚ A KAŽDODENNÍ ŽIVOT 3. POSLEDNÍ ŠICHTA ZHRZENÉHO DETEKTIVA

Pravidelný výběr těch nejzajímavějších her, které sice nespadají do kategorie kasovních trháků, zato jsou ale mnohdy daleko zajímavější než některé AAA tituly.

Reklama

Skate City

Virtuální skejťáci mají poslední dobou žně. Pokud by toho ježdění na prkně náhodou bylo málo, máme zde další tip. Tím je relaxační Skate City, kde nejde ani tak o technicky dokonalé provedení vybraných triků, jako o celkový zážitek z projížďky městem.

Navštívíte stylizované lokace inspirované Barcelonou, Los Angeles a Oslem. Na prkně můžete podle autorů předvést více než 100 různých triků, stejný počet platí i pro připravené výzvy. To vše je zabaleno v nekonečné a ničím nerušené jízdě. K dispozici máte také široké možnosti úpravy prkna i vašeho skejťáka. 

Hra původně vyšla v rámci Apple Arcade, v květnu se ale objevila také na PC a na všech oblíbených konzolích.


The Longest Road on Earth

Občas se objeví tituly, které se sice nemohou pochlubit zábavnými herními mechanismy, zato ale vynikají v jiných směrech a nabízí dost neortodoxní herní zážitek. V případě The Longest Road on Earth jde o schopnost probudit emoce, k čemuž autoři využívají krátké příběhy z každodenního života podtržené originální hudbou.

Ve hře je celkem 24 skladeb, písničky připravila zpěvačka Beícoli, která je nedílnou součástí španělského studia Brainwash Gang. Melancholické melodie spolu s černobílou pixelartovou grafikou tvoří vskutku unikátní momenty. 

Čtyři krátké příběhy se navíc obejdou beze slov. Ztvárňují situace, s nimiž jste se možná někdy setkali i vy. Jde o záměr autorů, povědomé momenty definuje jistá neukotvenost, přináší tedy prostor pro vlastní interpretaci. 

The Longest Road on Earth můžete pořídit na Steamu.


Retro Machina

Jak se žije robotům ve světě bez lidí? Na otázku odpoví Retro Machina, novinka od studia Orbit, která vzdáleně připomíná české Machinarium. Ručně kreslená plošinovka vás nechá ovládat mrňavého robota, jehož základní deska nefunguje tak, jak by měla.

Z toho důvodu je vyřazen z běžného provozu. Nehodlá se ale smířit s tím, že už ho čeká pouze pomalé rezavění na zdejší skládce, takže se vydává na cestu s úkolem opravit závadu a zajistit si tak návrat do běžného provozu.

Autoři připravili celou řadu logických hádanek. Robot se může například nabourat do systému svých kolegů a donutit je tak k poslouchání jeho příkazů. Ve hře jsou desítky strojů s různými dovednostmi, které poslouží ke správnému řešení.

Retro Machina vyšla na PC i na konzolích PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama