Fruity Garden Recenze Nedělní siesta - Fruity Garden

Nedělní siesta - Fruity Garden

Lucie Štolcová

Lucie Štolcová

18. 11. 2006 23:00 3
Reklama

A je to tady. Listí pomalu popadalo ze stromů, kaštany se válejí po chodnících a pasáčci hus si opékají brambory v popelu. Ráno bývá sychravo a večer se dříve stmívá. Začala škola. Stařenky sedí u kamen a roztáčí kolovrátky… Ne, nebojte se, nechci vám poskytnout až tak úžasný zážitek, abych vám dávala číst jednu ze svých mnoha slohových prací ze základní školy na vždy nečekané téma „přišel podzim (zima, jaro)“. Ačkoli to v listopadu není zřejmě příliš potřeba, snažím se navodit podzimní atmosféru, protože hra z distribuce iWin Games se odehrává právě ve chvíli, kdy ovoce padá po kilogramech ze stromů. A co s tím? Raději, než si nechat padat hrušky na hlavu, bude lepší je otrhat.

Na starost dostáváte ovocný sad, o který budete muset pečovat. Veškerá vaše práce však spočívá pouze v tom, že budete hlídat ovoce a ve chvíli, kdy uzraje, ho otrháte. Za jablka a hrušky, které se ještě samou uzrálostí na stromě netetelí, nebo za ovoce, které budete sbírat popadané a nahnilé pod stromem, dostanete méně bodů. Méně bodů pak může znamenat, že si nebudete moct dovolit další z celkových šesti sadů.

Trhání hrušek, zvláště pokud jde jen o klikání myší, není složitá věc když nemáte nějakého nepřítele, na kterého můžete střílet z praku. Nečekejte však ani zmutované příšery, vojáky a překvapivě ani mimozemšťany, v tomto případě půjde pouze o vrány, které se s nálety na vaše ovoce nebudou příliš rozpakovat. Není však vrána jako vrána, takže budete čelit náletům nejen od těch normálních, ale i od turbo a super vran, kterým je poměrně nesnadné prohnat pírka a nenechat je sezobnout vaši úrodu. K protivníkům se přidávají ještě ježci sbírající popadané ovoce a červi ničící stromy.

Za zvlášť povedenou střelu na nepřítele z říše fauny nebo správně provedený sběr plodů dostáváte bonusy v nejrůznějších formách. Můžete se těšit na sprej proti červíkům, budík na pozastavení času, ošatku, která automaticky sbírá padající ovoce, nebo koště na odmetení nepořádku pod stromem. Všechny tyto bonusy vám pomáhají snadněji očesat všechno ovoce, ale nejsou příliš potřeba – během vyměřených tří minut stihnete bez větších komplikací sesbírat tolik ovoce, abyste se dostali do dalšího kola. A to je právě to, proč je Fruity Garden fajn hra, ale pod kůži se vám příliš nedostane. Ačkoli je hezky propracovaná po vizuální stránce, má příjemnou hudbu a určitě se vám bude líbit i kostřička a výraz vrány když do ní uhodí blesk, nemusíte ani zápolit s časem, vymýšlet strategie sběru nebo čelit jiným zapeklitostem a nástrahám sadu. Fruity Garden vás jednoduše nevybízí k překonávání svých schopností a nabízí vám pouze jednoduchou formu odpočinku před monitorem. Domnívám se, že menším dětem bude vyhovovat, ale jejich rodiče si před touto hrou příliš představit nedovedu. Stačilo by přitom zařadit jen pár detailů, které by ze sadaření udělaly o něco dramatičtější činnost.

Za průměrné pocity z hraní průměrné ohodnocení. Škoda, Fruity Garden by mohlo mít určitě na víc.

Cena plné verze: 19,95 USD
Stáhněte si zkušební verzi

Fruity Garden
Windows PC

Verdikt

Příjemná, nicméně jenom průměrná hra. Ideální na klidnou večerní relaxaci, ale oproti podobným indie hrám postrádá schopnost vás chytit a nepustit.

Co se nám líbí a nelíbí?

Sympatická grafika, turbovrány, nepříliš komplikovaná a díky tomu ideální hra pro děti.
Malá náročnost, po čase rutinní způsob hraní, dobré nápady nejsou dostatečně rozvedeny.
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama