INVAZE 2021 | Ohlédnutí | Sportovní hry
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka INVAZE 2021 | Ohlédnutí | Sportovní hry

INVAZE 2021 | Ohlédnutí | Sportovní hry

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

15. 12. 2021 16:15

Komunitní část letošní ankety INVAZE 2021, ve které volíte nejlepší hry uplynulého roku, odstartovala. V průběhu měsíce vám ve shrnujících textech připomínáme pět favoritů nebo nejúspěšnějších projektů, které v dané kategorii/žánru vyšly. Nemusí jít nutně o skutečně nejlepší hry, o těch ostatně rozhodnete hlasováním vy!

Reklama

Typicky velmi oblíbeným žánrem jsou sporty, v nich navíc každý rok pravidelně přichází podobná skladba titulů, které jedni ostře kritizují, jiní pravidelně kupují a topí v nich stovky hodin času. Které nejzajímavější sporty vyšly letos?


 

MLB The Show 21

20. dubna (Sony San Diego | Xbox Series, Xbox One, PlayStation 4, PlayStation 5)

Sportovní sezóny i jejich virtuální protějšci sice obvykle startují na podzim, výjimkou v obou případech je ale zámořská nejvyšší baseballová soutěž. MLB The Show letos po letech exkluzivity pro PlayStation konečně (na popud ligy samotné) dorazilo i na konzole Xbox a opět ukázalo, proč se řadí k nejhezčím a nejpropracovanějším sportovním hrám dneška. Tento pro Čechy možná mírně exotický sport je prostě sexy a i The Show 21 to plně reflektuje, i když se některé nové prvky budování hráče úplně nepovedly a vlastně hra nepřináší tak významný posun oproti dřívějšku.

Recenze MLB The Show 21, aktuálního ročníku nejlepšího baseballu na trhu
i Zdroj: Hrej.cz

Recenze MLB The Show 21, aktuálního ročníku nejlepšího baseballu na trhu

27. 4. 2021 16:30
3

Jedna pálka, jeden míček, čtyři mety a parta borců s nadlidskými reflexy, kteří se chystají sehrát další šachovou partii v…


 

NBA 2K22

10. září (Visual Concepts | PC, Xbox One, Xbox Series, PlayStation 4, PlayStation 5, Switch)

Klasickou podzimní sportovní nirvánu odšpuntoval další ročník basketbalu od studií Visual Concepts a Take-Two. NBA 2K22 je hrou dvou tváří. Na jedné straně stojí téměř dokonalá sportovní simulace s naprosto špičkovým technickým zpracováním, bohatou licencí a obří porcí detailů. Z hlediska zpracování sportu jako takového jde NBA 2K zdaleka nejdál, ještě dál než MLB The Show a FIFA nebo NHL se mohou trpce krčit v koutě. Na druhé straně jsou tu ale rok od roku brutálnější a vlezlejší metody, jak hru dále monetizovat a donutit hráče k investici do mikrotransakcí. V obou ohledech jde 2K22 dál. Je lepší, hezčí, ale i vlezlejší, drzejší a více prošpikované obludnou reklamou.


 

FIFA 22

2. října (EA Sports | PC, Xbox One, Xbox Series, PlayStation 4, PlayStation 5, Switch)

Chybět samozřejmě nemohla nejvýdělečnější sportovní hra na světě, FIFA. Ročník 22 přinesl překvapivé množství novinek, především pozměnil hratelnost která je mnohem náročnější a fotbalovější. Více prostoru dostaly vylepšení na next-gen konzolích. Také napravil některé kiksy z minula, jiné problémy ale přetrvávají. Kolem a kolem jde ale o jeden z nejlepších ročníků za poslední léta a fanoušci fotbalu dostali spoustu důvodů, proč do titulu zainvestovat.


 

NHL 22

15. října (EA Sports | Xbox One, Xbox Series, PlayStation 4, PlayStation 5,)

S novým enginem vstoupil na novou generaci konzolí virtuální hokej. Tak propastný rozdíl ale implementace Frostbitu nepřinesla. Led se o něco víc leskne, hráči se o něco lépe potí a o něco realističtěji do sebe bourají… jinak je ale všechno jako při starém. Na druhou stranu zkušení fanoušci zaznamenají celou řadu úprav a vylepšení a vlastně jde o velmi obstojný ročník, který naštěstí nedopadl katastroficky jako “otevírací” ročník předchozí generace konzolí - NHL 15.

Recenze NHL 22, hokeje, který přináší překvapivě málo nového
i Zdroj: Hrej.cz

Recenze NHL 22, hokeje, který přináší překvapivě málo nového

26. 10. 2021 13:20

Poslední z velkých sportovních her, které i letos našly cestu na naše konzole, je NHL 22. Hokejový simulátor se po dlouhých…


 

Riders Republic

28. října (Ubisoft | PC, Xbox One, Xbox Series, PlayStation 4, PlayStation 5)

Jediným titulem, který tu nakonec trochu nabourá hegemonii zkratek a oficiálních licencí (tedy, alespoň částečně) je Riders Republic. Adrenalinová novinka od Ubisoftu duchovně navazuje na lyžařský Steep, je ale střelenější a nerealističtější. Kromě lyží nebo wingsuitu se v něm jezdí na kole a dalších, šílenějších sportovních nástrojích. Rychlosti jsou přímo vražedné, zábava přímo ujetá. Pokud překousnete to, že se Ubisoft zase snažil být extrémně cool a mladistvý, dostanete celkem slušnou multiplayerovou sportovní zábavu.

Recenze Riders Republic, reinkarnovaného Steepu na steroidech
i Zdroj: Hrej.cz

Recenze Riders Republic, reinkarnovaného Steepu na steroidech

8. 11. 2021 20:30
1

Ubisoft už zase zkouší vylepšit svou pověst nějakou "druhou" hrou. Říká se, že každá druhá hra v sérii je v případě Ubisoftu…


 

A to byly největší/nejzajímavější sportovní hry letošního roku. Do čtenářské ankety ovšem zasáhnou i další povedné tituly, které to budou, to už záleží hlavně na vás. Hlasování začalo, můžete tedy vyjádřit svůj názor!

Generálním partnerem je společnost Lenovo se svými výkonnými notebooky Lenovo Legion. Notebookům z této řady jsme se také věnovali v dedikovaných recenzích, ať už vás zajímá dostupnější Lenovo Legion 5 Pro nebo nekompromisní Legion 7.

INVAZE 2021 - Komunitní část
i Zdroj: Hrej.cz

INVAZE 2021 - Komunitní část

A je to tady, hlasování o nejlepších hrách roku 2021 právě začíná. Kdo se letos dostane na bednu? O tom můžete rozhodnout i…

9. 12. 2021 18:00
2
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama