Hardware Článek Recenze Lenovo Legion 5 Pro, ultimátní herní mašiny

Recenze Lenovo Legion 5 Pro, ultimátní herní mašiny

Radek Raudenský

Radek Raudenský

5. 7. 2021 16:00

Seznam kapitol

1. BALENÍ, VZHLED 2. VÝKON 3. SOFTWARE, ZÁVĚR

Samostatné grafiky jsou nyní nedostupné a možná nejlepší možností ukořistění nového výkonného hardwaru jsou notebooky. Legion 5 Pro mezi ně určitě patří - jak si tedy vede v reálu?

Reklama

Společnost Lenovo je proslulá svými počítačovými sestavami i notebooky. Stejně jako široká konkurence se i Lenovo dlouhá léta zalíbit segmentu hráčů s divizí Legion, kterou tvoří nespočet notebooků i periferií. My jsme dostali možnost otestovat nejnovější model notebooku Lenovo Legion 5 Pro, který disponuje jedním obrovským tahákem – nejnovější řadou grafických karet NVIDIA RTX 30XX, konkrétně jsme testovali sestavu s 3060. Nejsme ale žádní těžaři, tudíž jsme notebook trápili pouze ve hrách – jak to dopadlo si můžete přečíst níže.

BALENÍ A VZHLED

O balení asi není třeba dlouho rozpravovat – v krabici najdete pouze notebook a nabíječku. Je to celkem škoda, alespoň malé bonusy by byly pěkné. Samotný notebook má i přes přívlastek „herní“ celkem decentní design se zvětšenými “výfuky" větráků. Jednoduché linie kombinuje s tmavě šedou barvou, díky této kombinaci se tak hodí i na pracovní stůl, kde se za něj mezi kolegy nemusíte stydět. Jedinými extravagantními prvky jsou svítící logo Legion a podsvícená klávesnice. Tu ale pochopitelně lze vypnout – nebo naopak přizpůsobit svému stylu. Klávesnice je klasická notebooková, díky větším rozměrům přístroje se ale podařilo na plochu dostat i numerickou klávesnici.

Recenze Lenovo Legion 5 Pro, ultimátní herní mašiny
i Zdroj: Hrej.cz

Rozhodně se jedná o jeden z větších kousků. Konkrétně testovaný model 16ACH6H má rozměry 26x356x260 mm a váží slušných 2,5 kilogramu. Vzhledem k velikosti si ale mohlo Lenovo vyhrát s nabídkou portů, která je dost slušná. Na levé straně najdete USB-C a jack, na té druhé USB-A. Důležitá je pak zadní strana skrývající nabíjecí port, tři USB-A , jeden USB-C, HDMI a RJ-45. 

Co se monitoru týče, nabízí Lenovo různé velikosti, náš model disponoval 16 palcovým monitorem s IPS panelem, který nabízí 100% sRGB a poměr stran 16:10 s rozlišením 2560x1600. Dostatečně jemné rozlišení pak doplňuje obnovovací frekvence 165 Hz a antireflexní povrch, který ale nedokáže odlesky dostatečně pohltit a displej musel být odstíněn. Jinak se ale jedná o velice pěkný monitor, který vyniká jasem a věrným podáním barev. Obnovovací frekvence 165 Hz je skvělou vlastností pro hraní všech her, zejména těch kompetitivních.

Recenze Lenovo Legion 5 Pro, ultimátní herní mašiny
i Zdroj: Hrej.cz
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama