INVAZE 2021 | Ohlédnutí | First-person akce
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka INVAZE 2021 | Ohlédnutí | First-person akce

INVAZE 2021 | Ohlédnutí | First-person akce

Redakce

Redakce

1. 12. 2021 20:55

Komunitní část letošní ankety INVAZE 2021, ve které volíte nejlepší hry uplynulého roku, startuje 9. prosince. V průběhu měsíce vám ve shrnujících textech připomeneme pět favoritů nebo nejúspěšnějších projektů, které v dané kategorii/žánru vyšly. Nemusí jít nutně o skutečně nejlepší hry, o těch ostatně rozhodnete hlasováním vy!

Reklama

Začneme jedním z tradičně nejnabitějších žánrů, který navíc i v roce 2021 nebyl tak tvrdě poznamenán vlnou odkladů a změn dat vydání. First-person akcí se i letos objevila celá řada, a i když některá největší jména spíše zklamala, příznivci střílení se měli čím bavit. Kterých pět titulů letos rezonovalo ve světě FPS nejhlasitěji? Hry jsou řazeny dle data vydání.


 

NEW POKÉMON SNAP

30. dubna (Bandai Namco | Switch)

Hned první titul našeho výběru je značně neortodoxní, New Pokémon Snap je ale v podstatě střílečkou z pohledu první osoby (na kolejích). Jen v ní na rozdíl od ostatních her v seznamu místo pušky třímáte fotoaparát a místo krve se snažíte z roztomilých Pokémonů “vypálit” co nejroztomilejší pózu. New Pokémon Snap se vrátil k úspěšné značce z roku 1999 a fanouškům Pokémonů přinesl zajímavé mise, roztomilé příšerky ve svém přirozeném prostředí a překvapivě robustní systémy hodnocení jednotlivých snímků. V dubnu na nás čekalo přes 200 Pokémonů, autoři navíc hru v průběhu roku dále podporovali a vydali bezplatné rozšíření.

Recenze New Pokémon Snap, skotačení s foťákem pro celou rodinu
i Zdroj: Hrej.cz

Recenze New Pokémon Snap, skotačení s foťákem pro celou rodinu

5. 5. 2021 16:28

Po dvaadvaceti letech se vrací přelomový titul, který nám ukázal Pokémony v jejich přirozeném prostředí. Dokáže New Pokémon…


 

DEATHLOOP

14. září (Arkane Studios | PC, PlayStation 5)

Na další významnou FPS jsme si museli počkat až do druhé poloviny roku, ale čekání se vyplatilo. Studio Arkane přineslo originální titul, který si zajímavě pohrává s mechanismy cestování časem a časových smyček. Hlavní hrdina Colt se probouzí s totálním oknem a na chytře vystavěném ostrově Blackreef musí rozbít smyčku, ve které stále umírá rukou ozbrojených stráží nebo lovkyně Julianny. Ta zároveň do hry vnáší drop-in multiplayerový aspekt. Deathloop rozhodně patří k nejoriginálnějším AAA hrám letošního roku a ukazuje, že mají tvůrci oceňovaného Dishonored stále co nabídnout. I pod křídly Microsoftu.

Recenze Deathloop, smyčky, kterou musíte rozbít, ale pro samou zábavu to nebudete chtít udělat
i Zdroj: Hrej.cz

Recenze Deathloop, smyčky, kterou musíte rozbít, ale pro samou zábavu to nebudete chtít udělat

21. 9. 2021 12:05
12

Vývojáři ze studia Arkane jsou obecně považováni za černého koně herního průmyslu. Jejich Dishonored je legenda a například…


 

FAR CRY 6

7. října (Ubisoft | PC, Xbox One, Xbox Series, PlayStation 4, PlayStation 5, Stadia, Luna)

Nové pokračování úspěšné série Far Cry 6 slibovalo další dávku ikonické hratelnosti série a přesně to autoři doručili. Na tropickém ostrově Yara dostali možnost svrhnout krutovládu diktátora Antóna Castilla, ztvárněného výborným Giancarlem Espositem. Oproti předchozím dílům šestka přinesla větší mapu nebo větší příklon k podomácku sestaveným zbraním, nechybí ale tradiční poznávací prvky série jako je pálení polí plamenometem nebo obsazování táborů. Někteří hráči a kritici Far Cry 6 kritizovali za nedostatek invence a prázdný svět, jiní namítali, že dostali pořádnou porci toho, co mají na Far Cry rádi.

Recenze Far Cry 6, guerillové jízdy zbytečně velkým otevřeným světem
i Zdroj: Hrej.cz

Recenze Far Cry 6, guerillové jízdy zbytečně velkým otevřeným světem

6. 10. 2021 13:00
8

Přestože podpora Assassin's Creed Valhalla ještě nějaký čas potrvá, dalo by se říct, že Eivor už vystřílel skoro všechny…


 

CALL OF DUTY: VANGUARD

5. listopadu (Sledgehammer Games | PC, Xbox One, Xbox Series, PlayStation 4, PlayStation 5)

Zatímco konkurenční Battlefield 2042 těžce propadl, u Call of Duty je úspěch tak trochu subjektivní otázkou. Příběhová kampaň moc nezaujala, zombie režim vyšel značně odbytý, multiplayer je ale tradičně silnou zbraní. Druhá světová válka v podání Vanguardu sice není zrovna autentická, milovníci frenetického střílení a dynamických zápasů na kompaktních mapách ale dostali svou tradiční dávku do žíly, navíc v povedeném grafickém kabátku. Vanguard se neprodává příliš dobře, ve světě FPS však letos patřil k nejhlasitějším zájemcům.

Recenze Call of Duty: Vanguard - tak trochu jiná druhá světová
i Zdroj: Hrej.cz

Recenze Call of Duty: Vanguard - tak trochu jiná druhá světová

11. 11. 2021 17:25
1

Call of Duty se po třech letech opět vrací do největší konfliktu lidských dějin. Povedlo se méně zkušenému týmu Sledgehammer…


 

HALO INFINITE

8. prosince (343 Industries | PC, Xbox One, Xbox Series)

Na posledního favorita žánru stále ještě čekáme, ostatně právě jeho vydáním se řídí spuštění ankety INVAZE, dost velkou část obrázku si ale můžete už nyní udělat z bezplatného multiplayeru, který autoři překvapivě uvolnili před několika týdny. V něm, a dle prvních reakcí i v kampani, jde o návrat ke kořenům série který nabízí spoustu obsahu a charakteristickou hratelnost, která se odlišuje od jiných stříleček. Navíc by, v případě úspěchu, mohlo jít po letech odkladů a nepovedených odhalení o velmi příjemné překvapení.

Překvapivé spuštění multiplayeru Halo Infinite hráče zaujalo, na Steamu se do hry pustily statisíce hráčů
i Zdroj: Hrej.cz

Překvapivé spuštění multiplayeru Halo Infinite hráče zaujalo, na Steamu se do hry pustily statisíce hráčů

Včerejší stream k příležitosti oslavy dvacátého výročí značky Xbox a série Halo přinesl překvapivé, i když spekulované…

16. 11. 2021 12:01

 

Takových je našich pět vybraných zástupců v kategorii first-person akcí pro letošní anketu INVAZE 2021. Nesouhlasíte nebo se v seznamu nenachází váš favorit? To je v pořádku, svůj názor budete moct vyjádřit už 9. prosince, kdy anketa oficiálně odstartuje.

Generálním partnerem je společnost Lenovo se svými výkonnými notebooky Lenovo Legion. Notebookům z této řady jsme se také věnovali v dedikovaných recenzích, ať už vás zajímá dostupnější Lenovo Legion 5 Pro nebo nekompromisní Legion 7.

Již brzy odstartuje INVAZE 2021, ve které vyberete ty nejlepší hry letošního roku
i Zdroj: Hrej.cz

Již brzy odstartuje INVAZE 2021, ve které vyberete ty nejlepší hry letošního roku

Vyhlašování nejlepších her za uplynulý rok je na na webu Hrej.cz vnímáno jako malá tradice, v níž budeme samozřejmě…

1. 12. 2021 15:00
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama