INVAZE 2021 | Ohlédnutí | Third-person akce
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka INVAZE 2021 | Ohlédnutí | Third-person akce

INVAZE 2021 | Ohlédnutí | Third-person akce

redakce Hrej.cz

redakce Hrej.cz

3. 12. 2021 17:50

Komunitní část letošní ankety INVAZE 2021, ve které volíte nejlepší hry uplynulého roku, startuje 9. prosince. V průběhu měsíce vám ve shrnujících textech připomeneme pět favoritů nebo nejúspěšnějších projektů, které v dané kategorii/žánru vyšly. Nemusí jít nutně o skutečně nejlepší hry, o těch ostatně rozhodnete hlasováním vy!

Reklama

Na first-person akce samozřejmě musíme navázat žánrem, který se liší hlavně perspektivou. Third-person akčních her nakonec letos zase tolik nebylo, pár kandidátů se ale přece jen našlo. 


 

HITMAN 3

20. ledna (IO Interactive | PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series, Nintendo Switch, Stadia)

Třetí Hitman byl v podstatě první velkou hrou letošního roku, holohlavý zabiják začal úřadovat už v lednu. Ukázalo se, že ze strany IO Interactive šlo o velmi dobrý krok, naplno se projevil hlad po kvalitních titulech, hra si na sebe vydělala hned v prvním týdnu. Posléze se autoři pochlubili že se závěr trilogie prodával třikrát lépe než dvojka. A to i přesto, že se poslední šichta Agenta 47 nijak výrazně nelišila od těch předchozích. Ale nač něco měnit, když to funguje. S vrahounem se hráči podívali po celém světě, navštívili Dubaj, anglický venkov, Berlín a další ikonické lokace, kde za sebou zanechali hromady bezvládných těl. Tak už to ale na cestách s Hitmanem zkrátka chodí.


 

OUTRIDERS

1. dubna (People Can Fly | PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series, Stadia)

Během února a března se nic zásadního nedělo, šlo patrně o klid před bouří jménem Outriders. Looter-shooter akce překvapila svou brutalitou, za zmínku stojí efektní (a většinou i efektivní) schopnosti a perfektní gunplay. Hra se hned po vydání objevila v nabídce Game Passu, čímž si zajistila dostatek hráčů (a peněz od Microsoftu). Sluší se dodat, že také narazila na problémy technického rázu (trable s inventářem, padání hry, nefungující cross-play), většinu už ale vývojáři dávno opravili. Ve výsledku tedy jde o poctivou řežbu, která vynikne hlavě v kooperaci s kamarády. Zvláštní je jen to, že za hru autoři ještě v říjnu nedostali ani korunu, všechny finance do té doby získal vydavatel Square Enix. Jestli se od té doby situace nezměnila ale nevíme.

Recenze Outriders, nejkrvavější akce letošního jara
i Zdroj: Hrej.cz

Recenze Outriders, nejkrvavější akce letošního jara

8. 4. 2021 20:00
5

Novinka od studia People Can Fly chce zabodovat v žánru looter-shooter. Spolu se Zdeňkem Pudivítrem jsme tedy vyčistili…


 

RETURNAL

30. dubna (Housemarque | PlayStation 5)

Na řadě je exkluzivita pro PlayStation 5. Rogue-like akce Returnal chytila hráče do časové smyčky (stejně jako mnoho dalších her letošního roku) a už je nepustila. Nekompromisní game design jde naproti hlavně těm, kteří za ideální zážitek považují pořádnou výzvu. Returnal sice dokáže brutálně potrápit, nutnost začít celý cyklus od začátku opravdu zabolí, vypiplaná hratelnost ale vše zachraňuje. Returnal Zdeněk v recenzi označil jako zlomový titul studia Housemarque. A měl pravdu. Krátce po vydání se autoři definitivně schovali pod zlatá křídla Sony, potažmo PlayStation Studios, a snad je čeká štědrá a úspěšná budoucnost.

Recenze Returnal, nejadrenalinovějšího zážitku letošní jarní sezóny
i Zdroj: Hrej.cz

Recenze Returnal, nejadrenalinovějšího zážitku letošní jarní sezóny

29. 4. 2021 14:00
7

Nedostatek exkluzivních titulů pro současné konzole a nekonečný přísun odkladů letošních velkých her nechaly na jaře velký…


 

RATCHET & CLANK: RIFT APART

11. června  (Insomniac Games | PlayStation 5)

Nesmí chybět ani další dobrodružství Ratcheta a Clanka, vesmírní parťáci se tentokrát proletěli skrze různé dimenze, čímž autoři zároveň demonstrovali sílu konzole PlayStation 5 (hlavně tedy bleskové načítání, které umožňuje NVMe SSD disk). Studio Insomniac Games opět jasně demonstrovalo, že patří mezi špičku svého oboru. Rift Apart je po technické stránce dotažený do posledního detailu, ve výsledku se jedná o parádní animák, který potěší malé i velké hráče.

Recenze Ratchet & Clank: Rift Apart, nejhravější exkluzivity pro PlayStation 5
i Zdroj: Hrej.cz

Recenze Ratchet & Clank: Rift Apart, nejhravější exkluzivity pro PlayStation 5

8. 6. 2021 16:00
13

Že jsou rodinné hry na konzolích potřeba, to je obecně známý fakt. Sony tentokrát neplní díru na trhu s Knackem, ale…


 

GUARDIANS OF THE GALAXY

26. října (Eidos Montreal | PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series, Nintendo Switch)

Finanční propadák v podobě Marvel’s Avengers vydavatelství Square Enix velkou radost neudělal. Letošní Guardians of the Galaxy naštěstí dokazují, že se moderní hry mohou obejít bez live-service modelu, pro zážitky tradičního formátu je zde evidentně stále místo. Žádný zbytečný loot, detailní statistiky ani multiplayer, jde zkrátka o poctivou akční příběhovku v nápaditých kulisách. Charismatičtí hrdinové v čele se Star-Lordem musí rychle sehnat pořádný balík, aby si zachránili vlastní zadek, ale kdo ví, třeba se jim nakonec povede spasit celý vesmír. 

Recenze Marvel’s Guardians of the Galaxy, největší komiksové jízdy letošního podzimu
i Zdroj: Hrej.cz

Recenze Marvel’s Guardians of the Galaxy, největší komiksové jízdy letošního podzimu

29. 10. 2021 20:00

Po roce se Square Enix opět pokouší zaujmout fanoušky komiksů od společnosti Marvel. Napravují Guardians of the Galaxy…


 

Teď už víte o horkých kandidátech v žánru third-person akcí, alespoň tedy podle nás, do čtenářské ankety zajisté zasáhnou i další povedné tituly. Které to budou, to už záleží hlavně na vás. Hlasování začíná 9. prosince.

Generálním partnerem je společnost Lenovo se svými výkonnými notebooky Lenovo Legion. Notebookům z této řady jsme se také věnovali v dedikovaných recenzích, ať už vás zajímá dostupnější Lenovo Legion 5 Pro nebo nekompromisní Legion 7.

Již brzy odstartuje INVAZE 2021, ve které vyberete ty nejlepší hry letošního roku
i Zdroj: Hrej.cz

Již brzy odstartuje INVAZE 2021, ve které vyberete ty nejlepší hry letošního roku

Vyhlašování nejlepších her za uplynulý rok je na na webu Hrej.cz vnímáno jako malá tradice, v níž budeme samozřejmě…

1. 12. 2021 15:00
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama