INVAZE 2021 | Ohlédnutí | Simulátory
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka INVAZE 2021 | Ohlédnutí | Simulátory

INVAZE 2021 | Ohlédnutí | Simulátory

Redakce

Redakce

13. 12. 2021 12:00

Komunitní část letošní ankety INVAZE 2021, ve které volíte nejlepší hry uplynulého roku, odstartovala. V průběhu měsíce vám ve shrnujících textech připomínáme pět favoritů nebo nejúspěšnějších projektů, které v dané kategorii/žánru vyšly. Nemusí jít nutně o skutečně nejlepší hry, o těch ostatně rozhodnete hlasováním vy!

Reklama

Na řadu přichází velmi specifický žánr, ve kterém si hráči mohou snadno vyzkoušet činnosti, záliby nebo rovnou profese, k nimž by se v běžném životě jen tak nedostali. A i letos se našlo několik pozoruhodných simulátorů.


 

Emily Is Away <3

16. dubna (Kyle Seeley | PC)

První kandidát pochází z nezávislé scény. Emily Is Away <3 vrátí hráče do roku 2008, kdy sociální sítě fungovaly úplně jinak než dnes. Vše se odehrává na fiktivní platformě Facenook, kde dochází k hledání nových kamarádů a především tvoření platonických lásek, příběhové rozuzlení vychází z předchozích interakcí. Sice jde již o třetí díl, znalost těch předchozích nicméně není nezbytně nutná.

Recenze Emily Is Away <3, simulátoru sociální sítě z dob, kdy ještě neexistoval Like House a bylo dobře
i Zdroj: Hrej.cz

Recenze Emily Is Away <3, simulátoru sociální sítě z dob, kdy ještě neexistoval Like House a bylo dobře

3. 5. 2021 15:00
7

Snažil jsem si vzpomenout poměrně dlouho, ale stejně si nedovedu vybavit, jak jsem se k sérii Emily Is Away vlastně dostal.…


 

Game Builder Garage

11. června (Nintendo | Nintendo Switch)

Na své si přišli i majitelé hybridní konzole od Nintenda, jimž se do rukou dostala Game Builder Garage. V ní si mohli otestovat, zda mají předpoklady pro tvorbu videoher, aniž by se museli ponořit do studia složitých herních enginů. Program je připraven na různé žánry, zvládne vyprodukovat třeba akční střílečku nebo bláznivé závody, zároveň nenápadně uvede do základů programování. 

Recenze Game Builder Garage, aneb herním vývojářem snadno a rychle i z pohodlí vlastní toalety
i Zdroj: Hrej.cz

Recenze Game Builder Garage, aneb herním vývojářem snadno a rychle i z pohodlí vlastní toalety

19. 10. 2021 16:55

Kdy jste se u hry naposled opravdu naštvali? Věřím, že to jistojistě nebude až tak dávno. Ať už to bylo u bosse, který byl…


 

Gas Station Simulator

15. září (Drago Entertainment | PC, PlayStation 4, Xbox One)

Simulátor provozování benzínové pumpy v zapomenutých končinách kdesi ve Spojených státech se letos postaral o malou senzaci, dokázal totiž upoutat pozornost streamerů, kteří mu poskytli potřebnou reklamu. Jde v podstatě o kultivaci polorozpadlé ruiny, prachy od zákazníků lze využít k dalším investicím a rozšiřování podniku, třeba o myčku, autodílnu a další. 


 

Potion Craft: Alchemist Simulator

21. září (niceplay games | PC)

Zajímavou nabídkou je také možnost vyzkoušet si řemeslo alchymisty v Potion Craft: Alchemist Simulator. Nechybí používání dobových nástrojů, experimentování při míchání roztodivných přísad a vymýšlení vlastních receptů. Za zmínku stojí také líbivá grafická stylizace, autoři se inspirovali středověkými rukopisy a lékařskými knihami. 


 

Farming Simulator 22

21. listopadu (Giants Software | PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series, Stadia)

Mezi kandidáty samozřejmě nesmí chybět ten největší - Farming Simulator 22. Stálice žánru hráče opět nechá nazout zablácené boty těžce pracujícího farmáře, i letos je potřeba sklidit úrodu a postarat se o zvířata. Lákadlem je tradičně moderní licencovaná technika, teprve s ní získává farmaření to správné kouzlo. Nový díl pak nabízí inovace v podobě ročních období, vinné révy, oliv, včel a výrobních procesů, kde můžete získané materiály ještě více zhodnotit.

Recenze Farming Simulator 22, hry, v níž je čas zasít nový engine
i Zdroj: Hrej.cz

Recenze Farming Simulator 22, hry, v níž je čas zasít nový engine

29. 11. 2021 20:20

Po třech letech se vrací virtuální farmáři a farmářky v novém Farming Simulatoru. Stojí za to vytáhnout holínky a vyrazit…


 

Připomněli jsme si největší/nejzajímavější simulátory letošního roku. Do čtenářské ankety ovšem zasáhnou i další povedné tituly, které to budou, to už záleží hlavně na vás. Hlasování začalo, můžete tedy vyjádřit svůj názor!

Generálním partnerem je společnost Lenovo se svými výkonnými notebooky Lenovo Legion. Notebookům z této řady jsme se také věnovali v dedikovaných recenzích, ať už vás zajímá dostupnější Lenovo Legion 5 Pro nebo nekompromisní Legion 7.

INVAZE 2021 - Komunitní část
i Zdroj: Hrej.cz

INVAZE 2021 - Komunitní část

A je to tady, hlasování o nejlepších hrách roku 2021 právě začíná. Kdo se letos dostane na bednu? O tom můžete rozhodnout i…

9. 12. 2021 18:00
2
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama