Preview Dread Templar Článek Dread Templar – Dojmy z předběžného přístupu skvělé čínské retrostřílečky

Dread Templar – Dojmy z předběžného přístupu skvělé čínské retrostřílečky

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

24. 1. 2022 16:00

Seznam kapitol

1. JE TOHLE NEJDELŠÍ PŘEDMLUVA NA SVĚTĚ? 2. „KDYŽ NEMŮŽEŠ, PŘIDEJ VÍC!“ 3. „ZASTŘÍLEJ SI Z PLNÝCH PLIC“

Móda se, stejně jako voda nebo ovce, vrací ve vlnách. Na základní škole jsme vyznavačům podobných stylů smáli, ale kdo by si byl tehdy pomyslel, že věci jako synťákový pop, ledvinky nebo džíny do zvonu zažijí svoji renesanci? Podobný trend pak začínáme pomalu ale jistě pozorovat ve hrách – s velkolepým návratem staromilských adventur a strategií to sice zatím nevypadá moc reálně, zato příznivci retrostříleček už několik let zažívají žně.

Reklama

A je to vlastně stejný příběh jako kdykoliv jindy. Doposud velmi populární střílení démonů lidi přestalo bavit někdy okolo přelomu milénií, přičemž pozornost veřejnosti se přesunula buď směrem ke střílečkám trochu inteligentnějším (Half-Life), nebo k zážitkům s příběhovými kampaněmi a robustnějším multiplayerem (Call of Duty, Battlefield).


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

  • Doporučená cena: 380 Kč (Steam Early Access)
  • Na kterých platformách vychází? PC (Steam, GOG)
  • Potěší vás v případě, že: Vám dnešní střílečky přijdou příliš komplikované
  • Česká lokalizace: Nikoliv
  • Bude vás bavit, pokud: Je vám přes 30
  • Budete nenávidět, pokud: Milujete mikrotransakce a poznámky na vlastní mámu
  • Jak dlouho trvá Early Access zážitek? Okolo šesti hodin
  • Proč v Číně poslední dobou vznikají tak dobré hry? Nevíme, ale pokud to víte vy, tak nám to prosím řekněte!

Jenže stejná generace, která od všech těch Doomů a Quakeů kdysi utekla, se dnes po práci často nechce zdržovat logickými hádankami. Příběhy ve velkých střílečkách jsou zase často hloupé, no a na masivní multiplayerová klání je s příchodem partnera/partnerky a rodiny stále méně času. A tak nezbývá nic jiného než se uchýlit do otevřeného náručí retro stříleček, protože ruku na srdce – tak instantní akci nezažijete ani v pražské ulici Ve Smečkách.

Nejnovějším členem rychle se rozrůstající rodiny boomer-shooterů je Dread Templar, nacházející se touto dobou už pár měsíců v programu Steam Early Access. Výtvor maličkého vývojářského týmu se v době psaní tohoto textu pyšní uživatelským hodnocením 95 %, a tak mi bylo jasné, že stejně jako u titulu HROT a Prodeus mě čeká skvělý akční zážitek. A nemýlil jsem se…

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama