Back 4 Blood Článek Dojmy z hraní betaverze Back 4 Blood - zpátky do roku 2009

Dojmy z hraní betaverze Back 4 Blood - zpátky do roku 2009

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

9. 8. 2021 18:30

Seznam kapitol

1. PO LETECH 2. JE TO V KARTÁCH 3. TI SILNĚJŠÍ

Left 4 Dead se vrací... tedy alespoň jeho formule v duchovním pokračování Back 4 Blood. Jak se nám líbila betaverze?

Reklama

Je velká škoda, že se studio Valve stále statečně drží svého osvědčeného pravidla “dvakrát a dost”. Ne snad že bych nějak moc toužil po novém Half-Life, třetím Portalu, Team Fortress nebo nedejbože další DOTA. Na to tady máme jiné harcovníky. Mně byla vždycky nejbližší ta trochu upozaděná, i když stále velmi populární série s hordami zombíků v hlavní roli. 

Left 4 Dead je prostě fantastická záležitost. Perfektní mix survival akce a kooperativní řežby, ve druhém díle pak dotažený k dokonalosti PvP systémem Versus, který byl tak brutálně návykový, že mi svého času úplně usmažil základní desku notebooku. Vzhledem k mému věku jsem žádnou pořádnou LAN party (tak jak je znám z vyprávění) nezažil, právě s Left 4 Dead 2 jsem ale prožil chvíle, které se téhle představě zřejmě nejvíce blíží. 

Třetího dílu se ale nejspíš nikdy nedočkáme. A pro takové potřeby je tu Back 4 Blood.

ZPÁTKY PRO KREV

Back 4 Blood toho má s Left 4 Dead společného asi tak moc, jak jen to v rámci dvou her, které se nejmenují stejně (respektive nezapadají do stejné série), jde. Za vývojem stojí studio Turtle Rock, které stejně jako hordy nepřátel vstalo z mrtvých na přelomu první a druhé dekády tohoto tisíciletí. Předtím v roce 2008 zaujalo hráče právě prvním dílem kooperativního střílení zombie s Left 4 Dead. O vývoj dvojky už se postaralo přímo Valve, původní tým prošel malým znovuzrozením, naštěstí pod stejným jménem. V roce 2015 se autoři pokusili přihlásit se zajímavým a povedeným, ale rychle umírajícím titulem Evolve.

Turtle Rock se tedy s Back 4 Blood do téže kooperativní řeky plné příšer pokouší vstoupit už potřetí. A od prvních vteřin je jejich rukopis naprosto jasně patrný. Otevřená beta se s hráči nijak nemaže a rovnou vás vrhne do základního kempu, kde se můžete seznámit s ovládáním a herními koncepty. Rovnou se můžete vydat na střelnici a osahat si širokou paletu zbraní, případně u obchodníka sestavit základní balíček karet (o těch později) a vrhnout se do akce. Jdeme na to?

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama