Sólo hraní v Back 4 Blood nepřináší žádné odměny a progress. Autoři uvažují o změnách
i Zdroj: Hrej.cz
Back 4 Blood Novinka Sólo hraní v Back 4 Blood nepřináší žádné odměny a progress. Autoři uvažují o změnách

Sólo hraní v Back 4 Blood nepřináší žádné odměny a progress. Autoři uvažují o změnách

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

11. 10. 2021 15:03

Už za pár hodin vychází očekávaná kooperativní střílečka Back 4 Blood. První hráči, respektive předplatitelé ultimátních edicí hry, ale můžou čistit svět od monster “ridden” už čtyři dny. Stihli tak například přijít na to, že při hraní sólo, tedy offline bez přítomnosti přátel nebo náhodných hráčů, nedochází k žádnému postupu hrou a ani nejsou odměňováni měnou, za kterou lze získávat nové prvky. Autoři po kritických ohlasech uvažují o změně.

Reklama

  • Hraní offline v Back 4 Blood nepřináší žádný progress
  • Jde jen o tutorial pro vyzkoušení mechanismů nebo kombinací karet
  • Hráči to kritizují, autoři uvažují o změně

Titul nabízí celkem tři základní režimy. Vedle speciálního módu Swarm, kde bojují hráči proti sobě, jde především o varianty Kampaně a Sólo Kampaně. Problém je ale v tom, že při průchodu za doprovodu čtyř botů nedostává hráč žádnou herní měnu, tedy takzvané Supply Points, ani úspěchy, které odemykají další prvky hry. 

Za zmíněné Supply Points je možné skrze řetězce odměn odemykat nové karty a kosmetické předměty. Právě karty jsou jedním z klíčových prvků hry a můžou výrazně měnit způsob, jak se za vaší postavu hraje. V solo hraní je ale odemčená celá paleta karet, připravené balíčky se mezi režimy nesdílí a obecně má singleplayer fungovat jen jako tutorial, kde se můžete seznámit s úrovněmi a zkoušet různé kombinace karet.

To, že v takovém případě nezískáváte žádný progress pro multiplayer je celkem logické, v singleplayeru si ale nemůžete odemknout ani příběhové úspěchy, které zpřístupňují například další čtyři hratelné postavy. To je vzhledem k velmi chaotickému připojování do veřejných lobby v multiplayeru trochu nešťastné rozhodnutí. Navíc takto hráči nedostávají achievementy.

Tak jako tak si na nemožnost postupu v singleplayeru stěžuje řada hráčů na sociálních sítích. Tvrdí, že je takto autoři de facto nutí hrát s náhodnými spoluhráči, kteří často kazí hru a nekomunikují. Případně se ptají, zda by nešel zpřístupnit alespoň částečný progress, například s 25 % klasických odměn.

Autoři na stížnosti pohotově reagují. Na Twitteru oznámili, že nad možnými změnami v systémech postupu přemýšlejí. Do budoucna se tak snad dočkáme změn, které hru trochu otevřou i sólistům.

Back 4 Blood vychází zítra na PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series a Xbox One. Brzy přineseme i recenzi, ve světě (ne)mrtvých trávíme spoustu času.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama