destilat-27-3-2-4-na-hrej-cz
Článek Destilát: 27.3. - 2.4. na Hrej.cz

Destilát: 27.3. - 2.4. na Hrej.cz

lukbas

lukbas

1. 4. 2006 22:44
Reklama

Vítám vás po propařeném víkendu u skleničky našeho prvotřídního destilátu. Jak již minule řekl Martin, nechceme vám pravidelně rozlévat podřadnou a ředěnou kořalku plnou strohých linků, ale prvotřídní vysokovoltážní drink, který vám protáhne synapse a zorničky. Tentokráte stojím za barem já a v shakeru mám pro vás připravenou dávku všeho zajímavého, co se u nás a v herním světě vůbec událo. Stačí se jen posadit.

Události

Destilát: 27.3. - 2.4. na Hrej.cz
i Zdroj: Hrej.cz
Hlavní událostí minulého týdne by se dal nazvat dozvuk Games Developers Conference. Ta nakousla něco z věcí, jenž nás čekají, a které se jistě v mnohem větší míře objeví na E3. Největší zajímavosti se tak točily kolem, nejen u nás již několikrát skloňované Sony a plánech ohledně PlayStation. Proto si Dalibor Franta položil otázku - Jaká je budoucnost PlayStation? a pokusil se na ní odpovědět ve velmi zajímavém tématickém článku. Vypadá to, že na poli konzolí se budou dít ještě velmi zajímavé věci. O tom ostatně vypovídá série novinek otírajících se o Nintendo Revolution (Nintendo (zřejmě) chystá obdobu Xbox Live Arcade, Iwata nepovažuje globální launch Revo za nutný, Nintendo Revolution si nerozumí s Unreal Engine 3, Activision chystá Call of Duty titul pro Revolution, Revo tituly pod 50$, Revo a externí HDD a další info, Další info o Revu až na E3 - překvapení na obzoru!) nebo Microsoft Xbox 360 (Popularita Xbox Live stoupá, může za to Xbox 360, Úspěšný australský launch konzole Xbox 360, Počet zpětně kompatibilních Xbox titulů narůstá), který se opět chystá udeřit na břehy Japonska. Schválně jak tvrdě narazí tentokrát. Majitelé Steamu si již mohou preloadovat první epizodu nového Sinu, na jejíž výsledek jsme velice zvědaví. Máme však tušení, že o moc velkou pecku nepůjde, i kdyby byly bujné vnady Elexis sebevětší. Naopak Halo 3 trhákem ve vší pravděpodobnosti bude, otázkou ale je, kdy se jí hráči dočkají. Podle posledních informací to bude až někdy v březnu příštího roku. To situaci PS3 nijak neztěžuje. Připravuje se nové dobrodružství Final Fantasy XIII a na E3 se z ní možná objeví ukázka. Případně byste zjistili, že Half-Life 2 na Xboxu naprosto propadl a Gabe Newell nevěří svým očím. Dobře mu tak. Vydat nedodělanou hru za plnou pálku a tahat z hráčů peníze za každou epizodu, za to by ho v minulosti ukřižovali a kdo ví co ještě... Proto se naše zraky pomalu upínají k jiné modle a to Crysis od Cryteku. Tahle hra s každou další informací a obrázkem vypadá lépe a lépe. Ignorovat naši novinkovou rubriku se prostě hrubě nevyplácí.

Dokončené hry
Hearts of Iron II: Doomsday (PC)
Ace Combat Zero: The Belkan War (PS2)
Tomb Raider: Legend (PC, PS2, PSP, Xbox, Xbox360)
Dreamfall: The Longest Journey (PC, Xbox)
Far Cry Instincts Evolution (Xbox)
Far Cry Instincts Predator (Xbox360)

Oznámené hry
Alexey's Dwice (PC)
Tomb Raider: Legend (GC, DS, GBA)
Renegades of Spacewell (PC, Xbox360)
Dracula Twins (PC)
Quest for Infamy: So You Want to Be A Villain? (PC)
World in Conflict (PC)

Články

Destilát: 27.3. - 2.4. na Hrej.cz
i Zdroj: Hrej.cz
Poslednímu týdnu jasně dominuje čerstvá recenze na Elder Scolls IV: Oblivion od Pavla Dobrovského. Obrovský a komplexní svět spolu s výtečným grafickým zpracováním, to by si prostě nikdo z vás neměl nechat uniknout. Zároveň si Jirka Nehyba připravil průřez touto legendární sérií (legendární nejen díky hratelnosti a možnostem, ale také obrovskému množství bugů a patchů, které následují). Tomu se také poštěstilo a napsal recenzi na dlouho kuchtěný titul z pera H.P. Lovecrafta Call of Cthulhu: The Dark Corners of Earth. Ačkoliv je na hře znát pořádný zub času, jedná se překvapivě o hodně slušnou hru s kombinací všemožných žánrů a hutnou atmosférou. Pokud jste hororpozitivní, jistě skočte i tam. Stratégy zase potěšila recenze datadisku k výbornému Act of War s přízviskem High Treason. Ten sice má své díry, hlavně v umělé inteligenci, ale i tak se jedná o velmi povedené rozšíření původní hry.

Jistou pozornost byste měli věnovat mému velmi zajímavému preview (proč toho nevyužít a nenamastit si tady trochu triko) na hru Survivor. Sice není jisté, jestli vůbec někdy vyjde, každopádně nabízí značně zajímavé myšlenky a nápady, které by se mohly v nějaké hře příštích let objevit. Pokud jste četli bestseller Dana Browna Šifra mistra Leonarda, který je k dostání již několik pátků i u nás, případně vyhlížíte stejnojmenný film od Rona Howarda s plejádou hvězd, přesně pro vás si Michal Jonáš připravil pozoruhodný pohled na herní inkarnaci.

Na konzolích bylo tento týden o něco více pusto. V recenzích vám tak můžeme „doporučit“ jen mírně nadprůměrné Devil Kings, kteří jsou jakousi reakcí na úspěšnou a rozsáhlou sérii Dynasty Warriors. Pokud máte rádi feudální Japonsko a místo jednotlivých nepřátel raději porcujete celé pluky, mohli by pro vás být DK zajímavou alternativou. Jirka Škrampal si pro vás také připravil zhodnocení velmi povedeného simulátoru boxu Fight Night: Round 3. Nyní si konečně můžete vychutnat tento sport, aniž byste museli utrácet za lístky nebo dostávali do zubů. Jistě si tedy nenechte uniknout recenzi, která do ringu staví verzi pro PlayStation 2 a Xbox 360. Za zmínku také určitě stojí preview na Ace Combat Zero: The Belkan War od Juldy Rácze. Výborný letecký simulátor se dočká dalšího dílu a vše nasvědčuje tomu, že bude z celé série ten nejlepší.

Plné hry

Destilát: 27.3. - 2.4. na Hrej.cz
i Zdroj: Hrej.cz
Velkým tahákem, proč zabloudit do plných freewarovek je zajímavý tématický článek o Maniac Mansion Manii, komunitě, která se utvořila kolem klasické pecky Maniac Mansion od LucasArts. Pokud si chcete zavzpomínat na časy pařanského mládí, nebude jen tak lepší příležitost. Celou problematikou vás za ručičku provede Tomáš Krajča a doporučí vám i na jaké kousky si máte dát pozor. Plnou hrou týdne se pak stávají Legendary Legions s hodnocením 9/10. Tahle tahová strategie inspirovaná slavnými Heroes of Might&Magic vám jistě zpříjemní nejedno hráčské sucho. Pokud jste zase filmovými fanoušky, oceníte StarGate Adventures. Jedná se o klasickou point’n click adventuru, která se nese v jasném duchu seriálu. Dočkáme se tedy dalšího dobrodružství týmu SG1 bojujícího proti rase Goaldů. Fanoušky taktiky pak zřejmě chytne a nepustí Castle Defender. Ze začátku jste pánem drobného hradu jen s minimem obraných prostředků. Jenže jak vaši nepřátelé dorážejí, získáváte jejich zabijením finance, za které můžete stavět a vyvíjet nové technologie.

Downloady

Destilát: 27.3. - 2.4. na Hrej.cz
i Zdroj: Hrej.cz
Za uplynulý týden bylo i nebývale živo v naší sekci downloadů. Z útrob Eidosu, tak vyrazila na spanilou jízdu Bolívií Lara Croft v demoverzi jejího nejnovějšího dobrodružství Tomb Raider: Legend. Jestliže se vám nechce téměř 500MB soubor stahovat, přečtěte si moje dojmy s pojmy. Podobně je na tom i Condemned: Criminal Origins, jeden z launchových titulů pro Xbox 360. Máte tedy jedinečnou příležitost porovnat výkon svého oře s Microsoftí krabicí a zjistit, jak asi zní ocelová trubka při kontaktu s lidskou lebkou. Na našem disku demoverze zabírá 455 megabytů a stejně tak na ni sepsal svoje postřehy Lukáš Vodrážka. Strategicky zaměření hráči během tohoto týdne mohli sáhnout po ochutnávce Rise of Nations: Rise of Legends, která zaměstná jejich taktická myšlení a grafické karty, protože vypadá opravdu dobře. Případné preview hledejte zde. Dalším kouskem je pak hratelná ukázka z Galactic Civilizations: Dread Lords, které si v naší recenzi odnesly hodnocení 9/10. Méně náročné hráče možná zaujme testovací projížďka v závodní hře Evolution GT, které se v tomto článku podíval pod kapotu Michal Jonáš. Popřípadě máte možnost hru porovnat s čerstvým dememGTI, kde na třech propracovaných tratích otestujete trojici vozidel značky Volkswagen.

To by pro tentokráte bylo vše. Já se s vámi loučím a těším se, že si na skleničku skočíte i za týden, kdy vám bude dělat společnost zase jeden z našich redaktorů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama