destilat-13-19-brezna-na-hrej-cz
Článek Destilát: 13.-19. března na Hrej.cz

Destilát: 13.-19. března na Hrej.cz

Blixa

Blixa

18. 3. 2006 23:45
Reklama

Přehledové týdenní články nejsou v rámci českého internetu ničím neobvyklým, a proto když jsme se v redakci dohadovali nad formou tohoto typu článků na Hrej.cz, rozhodli jsme vymyslet něco netradičního. Nakonec jsme se shodli na tom, že přehledové články by neměly být pouze sledem odkazů a statistik, ale zajímavým textem, který přinese své i pravidelným návštěvníkům webu. Každý týden se tedy v článku nazvaném „Destilát“ setkáte s pohledem některého z autorů Hrej! na uplynulý týden, přičemž se budeme snažit nevyhýbat se ani soukromým názorům a postřehům k daným tématům. První díl připadl na má bedra, pojďme tedy na to...

UDÁLOSTI

Destilát: 13.-19. března na Hrej.cz
i Zdroj: Hrej.cz

Sleepless měl tento týden rozhodně co dělat, protože zajímavých novinek se urodilo více než dost. U vytržení byli určitě hlavně fanoušci konzolí od společnosti Sony, která nejenže prostřednictvím časopisu Game Informer potvrdila vývoj pokračování skvělého God of War, ale navíc i po delší době oficiálně odhalila některé nové informace o PlayStation 3. Co na tom, že ještě před pár dny byly obě oznámení z oficiálních míst jasně dementovány, myšlenkové pochody PR pracovníků velkých korporací jsou občas nevyzpytatelné. Vše podstatné je ale nyní oznámeno a pokud chcete vědět víc, věnujte svůj čas třeba tomuto článku od Farida Starmana, doplňujícím informacím o online službě pro PS3 a distribučních online plánech Sony, nebo pátečnímu hPodu, ve kterém na PS3 rovněž přišla řeč. A své si k tomuto tématu řekli i pánové z Microsoftu...

Destilát: 13.-19. března na Hrej.cz
i Zdroj: Hrej.cz

Ve stínu těchto informací se ale ukryla i celá řada dalších zajímavých zpráv. Ať už jde o potvrzení toho, že Bioware chystají blíže nespecifikovanou MMORPG (dovedete si představit lepší zprávu pro RPG maniaky?! Že by Baldur’s Gate Online?), nebo středeční spekulace o dalším přírůstku do série Katamari Damacy. Všichni fandové Sida Meiera se rovněž dočkali skvělé novinky a mohou se již pomalu odtrhávat od hraní Civilization IV – jejich guru totiž připravuje novinku jménem Sid Meier’s Railroads. Mašinky a vlaky jsou odvěkou inspirací pro tvůrce budovatelských strategií a jsme hodně zvědavi, zda se Meierovi povede překonat klasický Transport Tycoon nebo komplexní fandovské Simutrans. Mimochodem, když už byla zmíněna Civilization 4, vězte, že byl oznámen datadisk s názvem Warlords. A další oslí můstek pak vede k novým informacím o datadiscích k Molyneuxovým The Movies a Black & White 2. Jak vidno, všechno souvisí se vším... :-)

A abych nezapomněl, vyšla také nová čísla Levelu a Oficiálního PS2 Magazínu...

Dokončené hry

Condemned (PC)
Act of War: High Treason (PC)
Battle for Europe (PC)
Blazing Angels: Squadrons of WW2 (PC, Xbox, Xbox360)
The Godfather (PC, PlayStation 2, Xbox)
Blazing Angels: Squadrons of WW2 (Xbox360)

Oznámené hry

Untold Legends: Dark Kingdom (PS3) - Další pokus o kvalitní RPG od Sony.
Chrome 2 (PC) - Pokračování průměrné polské FPS.
Dungeon Siege 2: Broken World (PC) - Datadisk pro akční RPG hit minulého roku.
Dungeon Siege 2: Throne of Agony (PSP) - Slavné akční RPG to zkusí na PSP.
The Movies: Stuns & Effects (PC) - Kaskadéři a speciální efekty přídavkem do originální strategie.
Viva Piñata (Xbox360) - Zde doporučujeme zvýšenou pozornost, tohle bude hit! Nová hra od Rare!
Black & White 2: Battle of the Gods (PC) - Rozšíření povedené strategie Petera Molyneuxe.
Test Drive Unlimited (PC) - PC verze návratu legendárních závodů potvrzena.
Formula One 06 (PS2, PSP) - Oficiální formulová hra přímo od Sony.
Sid Meier's Railroads (PC) - Vláčky od legendárního Sida Meiera.
CivCity: Rome (PC) - Nová strategie od tvůrců Strongholdu.
Civilization 4: Warlords (PC) - Nové jednotky a další přídavky do populární strategie.
Undercover: Operation Wintersonne (PC) - Trochu podezřele vypadající detektivní adventura.

ČLÁNKY

 

Destilát: 13.-19. března na Hrej.cz
i Zdroj: Hrej.cz

Předem bych rád upozornil na jeden zajímavý článek o člověku, který si rozhodně nezaslouží, aby zapadl. Geniálně jednoduché a zároveň skvěle hratelné projekty Kenty Cho, rozhodně stojí za pozornost a my jsme tomuto sympatickému vývojáři a jeho hrám věnovali tento tématický text. Ale pojďme k recenzím, kterých se tento týden vynořilo slušné množství, přičemž doporučit vám mohu třeba verdikt nad Galactic Civilizations 2, Commandos: Strike Force nebo hodně odvázanou recenzi Lukáše Grygara na téma Tycoon City: New York. Trochu hůře pak dopadl nový Tony Hawk, který je obecně s každým dílem horší a horší.

Svého se dočkali i majitelé PS2, i když tento týden na Hrej nebyl pro hry na jejich platformě příliš pozitivním obdobím a sešly se spíše průměrné, až podprůměrné kousky (s výjimkou zajímavého Harvest Moon), mezi kterými lze najít třeba Onimusha: Dawn of Dreams nebo Gene Troopers. Vyplatilo se tak podívat do budoucnosti, kde na nás čeká třeba Rogue Trooper, Hitman: Blood Money nebo Spy Hunter: Nowhere to Run. A neopomeňte ani exkluzivní první dojmy z PSPčkového Splinter Cell: Essentials.

A na závěr ještě jedna netradičnost – inspirovali jsme se na zahraničním serveru IGN a sepsali jsme článek, který předem srovnává Elder Scrolls IV: Oblivion ve verzích pro PC a Xbox360. K čemu jsme došli se dozvíte pod tímto odkazem.

PLNÉ HRY

Destilát: 13.-19. března na Hrej.cz
i Zdroj: Hrej.cz

Největší událostí uplynulého týdne na freeware scéně bylo bezesporu vydání nové střílečky z dílny proslulého japonského vývojáře Kenty Cho. Mu-Cade je neskutečně chytlavá abstraktní řežba, která do portfolia jedničky žánru shoot'em up zapadá perfektně. Jinak si ale během sedmi posledních dnů libovali spíše poklidnější hráči, příznivci adventur. Nathan's Second Chance je nádherný emotivní příběh, profesionálně scénáristicky zvládnutý a chytlavý. Mezi zajímavé tituly se zařadila dvojice remaků: Dizzy in Wonderland, jež přinesla stylové dobrodružství na osmibitech slavného vaječného hrdiny, a logický rychlík Deflektor X4, kde hlavním cílem je správně navádět laserové paprsky. Že slepičky z dílny Phenomedia AG nepodlehly ptačí chřipce dokázal páteční Moorhuhn Tennis - jednoduchý, ale jako většina her značky Moorhuhn nebezpečně návykový. Naopak mírné zklamání přinesl titul Virtual 3 Valées - francouzská hra slibovala závody v akrobatickém lyžování v atraktivním prostředí známých alpských středisek, kvůli neergonomickému ovládání a v mnoha směrech defektnímu hernímu systému ale našeho recenzenta nenadchla. Závěrem pak pro ty, kdo mají rádi extrémní a úchylné tituly, či volně šířitelné raritky, máme tipy dva: Russian Roulette - simulátor ruské rulety v dokonale stylovém provedení, a Rybník - hru/zápočtový program autora Hrej, Tomáše Krajči :).

KDE HLEDAT DÁL?

Pokud jste proklikali výše zmíněné články a novinky a zahráli jste si doporučené freewarovky, a stále nevíte co s dalšími hodinami nedělního dne, můžete se pustit samozřejmě do dalšího průzkumu. Perfektním nástrojem vám k tomu může být kalendář, který najdete na hlavní stránce našeho serveru v levém sloupci – takto například vypadal pondělní výpis. A pokud si chcete příští týden čtení tohoto článku odpustit, zkuste třeba náš RSS feed.

Hezký nový týden!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama