Článek LEVEL 137: mutanti a sexy manga bojovnice

LEVEL 137: mutanti a sexy manga bojovnice

Blixa

Blixa

16. 3. 2006 23:01 11
Reklama

Level 137 je v mnoha směrech výjimečným číslem, což zaregistruje snad každý hned, jak spatří jeho obálku. Po krásné hrdince X3: Reunion a stylovém Kmotrovi jsme se totiž rozhodli radikálně změnit styl a odvážit se k něčemu „trochu“ brutálnějšímu. Mutant z chystané 3D akce Prey tuto snahu vyslyšel dokonale a marně vzpomínáme na to, kdy se nám na obálku poštěstilo připravit něco takového. :-) Ale to nejdůležitější se samozřejmě ukrývá uvnitř – pojďme tedy do nového čísla nakouknout trochu podrobněji.

NOVINKY

Začátek jara bývá většinou na herní novinky poměrně skoupý, nicméně letošek je výjimkou, potvrzující pravidlo. V novém Levelu je tedy novinková rubrika mimořádné rozsáhlá a náležitě hutná. Vše startují informace o konverzi Halo 2 pro PC, následují informace o druhých pokračováních FlatOutu a LEGO Star Wars a z dalších zajímavých novinek je tu například představení nové modelky ztvárňující Laru Croft, pojednání o reklamě ve hrách a samozřejmě i pomalu tradiční stránka „Urob si sám“, kterou vytvářejí přímo čtenáři, bez zásahu redakce.

TÉMA ČÍSLA

I když vám spousta lidí bude tvrdit, že nechce být slavná, není to pravda. Všichni bychom si v životě rádi ukousli alespoň pár sekund z oněch pověstných patnácti minut slávy. Výjimkami nejsou asi herní vývojáři, kteří tak do svých děl neváhají schovávat nejrůznější skryté legrácky, o kterých normální hráči nemají ani tušení, ale jejichž popisy se po internetu šíří jako lavina. V tématickém článku tohoto čísla jsme se na tyto „easter eggy“ podívali zblízka a na osmi stranách se dozvíte, kde všude můžete začít hledat a proč je vlastně tento fenomén tak zajímavý.

RECENZE

Ano, přiznáváme se, Level 137 byl kromě jiného i marným čekáním na review verzi Elder Scrolls: Oblivion. Tu bohužel zahraniční distributor nakonec neuvolnil v termínu, který by nám dovolil toto očekávané RPG důkladně zrecenzovat, nicméně i tak se v aktuálním čísle najde několik verdiktů nad velkými hity herní scény. Pavel Dobrovský si vzal na paškál strategii Star Wars: Empire at War, Lukáš Grygar se pustil do LOTR: Battle for Middle-Earth 2 a na dalších stranách pak objevíte například Galactic Civilizations 2, Keepsake, Mark Ecko’s Getting Up, Tony Hawk’s American Wasteland, TOCA 3 a další zajímavé tituly.

PREVIEW

V preview sekci se sešly hned dvě hry mající v názvu slovo Rise. V tradičním hlasování o preview na přání jste si totiž vybrali strategii Rise & Fall a do redakce nám zároveň dorazila novinářská betaverze slibné Rise of Nations: Rise of Legends. Pro duše neholdující strategiím je tu pak již zmíněný exkluzivní rozhovor s vývojáři FPS Prey, případně dojmy z hraní onlinovky Guild Wars: Factions.

DVD

Na přiloženém DVD (které je tentokrát výjimečně oboustranné) najdete samozřejmě avizované akční RPG Sudeki, které se v klasických herních obchodech stále prodává za cenu jen těsně pod tisíc korun. Rozhodně stojí za vyzkoušení, i pokud vám náhodou „sexy manga bojovnice“ nic moc neříkají. Kromě toho tu je samozřejmě tradiční dávka demoverzí, trailerů, patchů, modifikací a dalších bonusů, včetně nového dílu Level TV, jejíž minimalistický trailer si můžete stáhnout zde.

Kompletní obsah Levelu 137, včetně DVD přílohy najdete na této adrese.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama