Asus ROG Flow X16 – v hlavní roli Ryzen 9 a RTX 3070 Ti, duo stvořené pro hraní i náročnou práci
i Zdroj: Hrej.cz
Hardware Článek Asus ROG Flow X16 – v hlavní roli Ryzen 9 a RTX 3070 Ti, duo stvořené pro hraní i náročnou práci

Asus ROG Flow X16 – v hlavní roli Ryzen 9 a RTX 3070 Ti, duo stvořené pro hraní i náročnou práci

Redakce

Redakce

29. 7. 2022 17:06

Seznam kapitol

1. Další člen rodiny ROG Flow 2. Parametry aneb co čekat 3. Píseň ledu a ohně aneb chlazení a zvuk 4. Syntetické testy a přesuny energií 5. A co ty hry, pane předsedo? 6. Závěr a hodnocení

Rodina zařízení Asus Flow vítá nového člena. Při úhlopříčce 16 palců dokázal Asus osadit nový ROG Flow X16 procesorem Ryzen 9 a grafickou kartou Nvidia GeForce RTX 3070 Ti. Jsou lákavě znějící specifikace klíčem k úspěchu? Na to se podíváme v recenzi.

Reklama

Dotykové notebooky jsou, podle všeho, na vzestupu. Asus tyto trochu nevšední stroje řadí do rodiny Flow, která je relativně mladá. Kompaktnější stroje nabízejí rozumný výkon, který lze následně zvýšit zapojením externí grafické karty. V případě Flow X16 se tento recept lehce upravil.

Tentokrát se nejedná o (velmi) malý a (extrémně) přenosný notebook, nýbrž o plnohodnotné 16palcové herní dělo, které si klade za cíl… co přesně? Zkombinovat moderní styl dotykových notebooků s překlápěcím displejem s herními stroji plnými našlapaného HW a světýlek RGB? Tak či tak je na trhu a my se na něj zevrubně podíváme.

Sluší se říci, že jde o mou první recenzi notebooku a důvod je celkem nasnadě: letní prázdniny a „jste šestý v pořadí“. Super, že se na mě dostalo zde a nikoliv, když volám na zákaznickou linku.

Pokusím se vám, vážení čtenáři, tedy co nejvíce přiblížit několik týdnů užívání spíše slovy člověka než horou čísel, byť jsou mi, jako statistikovi, čísla blízká také. Důvod je prostý: nemám možnost příliš porovnávat s historií stranou výsledků jiných. Nejedná se, prosím pěkně, o omluvu (to bych raději úplně odmítl, že jo), jakožto o popis toho, co můžete od článku jako pravidelní čtenáři čekat (a co naopak nečekat).

A jak tedy vlastně tenhle krasavec vypadá?

Recenze byla s dovolením převzata z webu PCTuning.cz.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama