Hardware Článek Velká recenze WD_BLACK disků - test P10, P50 a AN1500

Velká recenze WD_BLACK disků - test P10, P50 a AN1500 | Kapitola 4

Radek Raudenský

Radek Raudenský

2. 5. 2021 23:30

Seznam kapitol

1. Úvod a WD_BLACK P10 2. WD_BLACK P50 3. WD_BLACK AN1500 4. Software a závěr

Bezprecedentní disky určené pro hráče a náročnou klientelu

Reklama

Software

Recenzí samotných disků ještě nekončíme, k diskům je totiž dodáván i dodatečný software. Tím prvním je WD Dashboard, který vám zobrazí různá data nejen o WD discích. Díky němu můžete sledovat teplotu, životnost, kapacitu, připojení či výkon daného disku včetně svazků. Dle nabídky by měl dovolit i zobrazení SMART, osobně mi ale u externích disků z neznámého důvodu diagnostika nefungovala.

Velká recenze WD_BLACK disků - test P10, P50 a AN1500
i Zdroj: Hrej.cz

Mimo jiné slouží Dashboard i pro nastavení LED osvětlení u AN1500, kde je nabídka efektů skutečně rozsáhlá. Kromě vlastních efektů můžete využít i propojení s externími programy, z vlastní zkušenosti je podporována naprostá většina programů využívající komplexní synchronizaci – tedy Razer Chroma, ASUS Aura Sync, Gigabyte RGB Fusion i MSI Mystic Light.

Velká recenze WD_BLACK disků - test P10, P50 a AN1500
i Zdroj: Hrej.cz

Druhým programem, který WD pro své zákazníky nabízí, je Acronis True Image. Ten je obvykle placený, pokud ale program rozpozná připojený WD disk, funguje bezplatně. Tento software má několik částí – nabízí i ochranu počítače, tou hlavní výhodou, alespoň pro mě, ale byly nástroje pro uložiště. Kromě možnosti zálohování dokáže Acronis naklonovat systémový disk. Jakmile si tedy připojíte například AN1500 a nechcete ručně přeinstalovat Windows, ale zkrátka vzít původní uložiště takové, jaké je a vyměnit jej za nové, udělá program vše za vás. Stačí zvolit zdrojový a cílový disk a za pár (desítek) minut je hotovo

Acronis
i Zdroj: Hrej.cz
Acronis

Závěr

Dnes jsme si představili hlavní představitele řady WD_BLACK, tedy úložiště určené pro hráče a náročnější uživatele. Všechny disky dokázaly, že oproti konkurenci nabízí, co se výkonu týče, velký nadstandard, ale také svou rychlost vykupují o to větší obnosem peněz. Je pak jen na vás, jestli si vystačíte s rychlostí běžných disků, nebo zainvestujete do lepší, rychlejší ale výrazně dražší řady BLACK. Já se ji, v případě zájmu, nebojím doporučit na všech frontách.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama