V kůži Mavericka - které hry z vás udělají letecké eso ve stylu Top Gun?
i Zdroj: Paramount Pictures
Témata Článek V kůži Mavericka - které hry z vás udělají letecké eso ve stylu Top Gun?

V kůži Mavericka - které hry z vás udělají letecké eso ve stylu Top Gun? | Kapitola 3

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

25. 5. 2022 19:25

Seznam kapitol

1. LICENCOVANÉ HODY 2. CLANCY A SPOL 3. V TRENAŽÉRU I NA CESTÁCH

Pete "Maverick" Mitchell je zpátky a s ním i ikonický snímek Top Gun. Při té příležitosti jsme si připomněli pár her, které vás posadí do kokpitu nejmodernějších stíhaček a obvykle z vás bez námahy udělají skutečné letecké eso...

Reklama

TROCHU VÁŽNĚJI

Ještě jednou se vrátím do kategorie pořádné simulace, protože by bylo nefér jí přehlížet. Na tomto poli kraluje DCS World. Ten je v základní verzi dostupný dokonce zdarma, za další rozšíření si ale musí zájemci pořádně tučně připlatit. Na druhou stranu nabízí nekompromisní simulaci, mapu oblasti Černomoří a poměrně robustní systém editoru misí a scénářů. DCS je klasickým simulačním sandboxem závislým na tom, co si v sami navolíte a vytvoříte, na autory připravenou příběhovou zápletku tedy rovnou zapomeňte. Tady hraje prim důkladné učení zacházení s letouny a postupné pilování vlastních schopností. Navíc i tady nechybí podpora virtuální reality.

V kůži Mavericka - které hry z vás udělají letecké eso ve stylu Top Gun?
i Zdroj: FSElite

MAVERICK NA CESTY

O možnost usednout do kokpitu stíhačky samozřejmě nepřichází ani hráči na mobilních platformách, jen je logicky třeba počítat s menšími ústupky. Asi nejznámějším jménem je v tomto ohledu Modern Warplanes. Ty s padesáti miliony stažení na Google Play zaujmou především grafikou a nabídkou herního obsahu. Hra je samozřejmě v základu zdarma, což se pojí s řadou mikrotransakcí, dle recenzí hráčů ale nejsou tak agresivní, jako u jiných mobilních titulů. V hangáru najdete kombinaci skutečných i fiktivních letounů.

Populární je i Sky Combat: War Planes Online, v tomto případě už ale jde o tradiční magnet na peníze. O něco lepší alternativou by mohl být Air Combat Online nebo Ace Force: Joint Combat. V nabídce mobilních obchodů pak narazíme na spoustu více či méně kvalitních titulů s velice podobnými názvy.

ČESTNÁ ZMÍNKA

Na úplný závěr si pak neodpustím jednu připomínku z trochu jiného ranku. Souboje ve stíhačkách jsou blízké i hráčům série Battlefield, multiplayerový režim tady ale tak úplně zmiňovat nechci. Na mysli mám totiž konkrétní misi ze singleplayerové kampaně Battlefieldu 3, ze které svého času spadla brada snad každému hráči. Ve čtvrté kapitole příběhu, Going Hunting, jste na moment usedli do kokpitu F/A-18F Super Hornet, tedy stejného stroje, který v novém Top Gunu hraje velkou roli. Podrobně zpracovaný start z letadlové lodě, průlet nad oceánem, útok na pozemní cíle i vzdušné souboje na vás doslova dýchly atmosférou a považuji je za absolutní vrchol singleplayerových součástí série. Za splnění mise bez zásahu od nepřítele nebo minutí jediné rakety navíc dostanete achievement odkazující právě na původní Top Gun, You can be my wingman anytime.

Nuže, dostali jste chuť vyrazit vstříc nebesům?

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama