V kůži Mavericka - které hry z vás udělají letecké eso ve stylu Top Gun?
i Zdroj: Paramount Pictures
Témata Článek V kůži Mavericka - které hry z vás udělají letecké eso ve stylu Top Gun?

V kůži Mavericka - které hry z vás udělají letecké eso ve stylu Top Gun? | Kapitola 2

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

25. 5. 2022 19:25

Seznam kapitol

1. LICENCOVANÉ HODY 2. CLANCY A SPOL 3. V TRENAŽÉRU I NA CESTÁCH

Pete "Maverick" Mitchell je zpátky a s ním i ikonický snímek Top Gun. Při té příležitosti jsme si připomněli pár her, které vás posadí do kokpitu nejmodernějších stíhaček a obvykle z vás bez námahy udělají skutečné letecké eso...

Reklama

Z PERA TOMA CLANCYHO

Mezi nejprofláklejší stíhací arkády samozřejmě patří i dvojice titulů vyvinutých Ubisoftem pod záštitou licence Tom Clancy’s. H.A.W.X a H.A.W.X 2 jsou v podstatě vzdušnými spin-offy Ghost Recon Advanced Warfighter (nebo EndWar) a přinášejí příběh letců z blízké budoucnosti. Mezi zmiňovanými hrami jsou určitě jednou z těch nejarkádovějších a nejpřístupnějších, díky jednoduchému ovládání tedy se stíhačkou dokáží šílené věci provádět i úplně nezkušení letci. Na rozdíl od Ace Combatu ale H.A.W.X nabízejí lokace ze skutečného světa, podíváte se tak do Mexika, Brazílie, Karibiku a ve dvojce na Blízký východ, do Ruska nebo Jihoafrické republiky.

Pro H.A.W.X je charakteristický obrovsky početný seznam dostupných letounů. Fandové Top Gunu najdou F-14 Tomcat i novější F/A-18E Super Hornet. Seznam také tvoří spoustu prototypů, letadel které se dostaly pouze do fáze testování, nebo úplně fiktivních strojů. Důraz byl kladen i na kooperativní hraní, kdy jste mohli tvořit letku s parťáky ve zbrani.

Série to neměla úplně jednoduché a musela bojovat s tehdy aktuálním šestým dílem Ace Combat, kterému minimálně dle dobových recenzí úplně nestačila. Zaujme ale minimálně nabídkou obsahu a opravdu divokou válečnou podívanou.

NEZÁVISLÉ VODY

Velmi atraktivní může být i v zásadě nezávislý Project Wingman pro Steam a Xbox One. Ten taktéž boduje s velmi přístupnou a arkádovou hratelností silně inspirovanou Ace Combatem, na ní však staví pár zajímavých nápadů a novinek. Kromě efektních dogfightů autoři připravili třeba režim s dobýváním území nebo prvky roguelite. Zajímavé je opětovné zasazení do alternativní historie, kdy Zemi zpustošila intenzivní sopečná činnost a jednotlivé národy válčí o nerostný zdroj cordium. Titul z části financovali fanoušci skrze úspěšnou kickstarterovou kampaň.

K dispozici je přes 20 letadel, 40 různých zbraní a atraktivní vzdušná bojiště. I v tomto případě si navíc přijdou na své majitelé VR headsetů. Dle nadšených recenzí na Steamu nabízí Project Wingman velmi pestrou nabídku arkádové zábavy a v ničem nezaostává za vysokorozpočtovými konkurenty.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama