Recepty na kulinářské speciality nejsou v herních magazínech zrovna obvyklým materiálem, přeci jenom, i redaktoři častěji podlehnou svodům nadnárodních vývařoven, než aby si něco kuchtili sami. Jedinou výjimkou v tomto směru je Pavel Prouza, který nejenže píše do Levelu a stará se o PC sekci Hrej, ale rovněž je i skvělým kuchařem. Několikrát to dokázal prostřednictvím rubriky Guláš v papírovém Levelu a protože se to tématicky hodí, předkládáme vám jeden z jeho tipů i zde na Hrej, v rámci Godfather speciálu. Nenaučíme vás sice mafiánské špagety jako Clemenza, ale zkuste pohrdnout naší originální pizzou! :-)
Čas na přípravu: 1 hodina Náročnost: zvládne i autor Levelu Výsledné množství: 3–4 pizzy
Najděte, uzměte, kupte:
½ kg hladké mouky ¼ l mléka 1 kostku kvasnic stejně tak velkou kostku másla rajský protlak nebo kečup olivový olej česnek oregano sůl sýry šunky olivy ananas papričky i papriky žampiony rajčata cokoli, co máte rádi, není to vaše přítelkyně a vejde se to na pizzu
JAK NA TO?
Do mísy nasypeme mouku, rozdrolíme kvasnice a nakrájíme máslo.
Necháme ohřát mléko, ale pozor – mléko na sporáku je věc záludná a neuvěřitelně snadno se připálí – takže od něj neodcházíme a pořádně ho hlídáme. Když je mléko teplé, nalijeme ho do mísy.
...a zapracujeme těsto do stavu, kdy se nelepí ani nerozpadá. Uděláme z něj bochánek, ten dáme zpátky do mísy a necháme 20 minut kynout. To znamená, že si těsta (na rozdíl od mléka) po celou dobu nevšímáme a hlavně do něj nešťoucháme a neryjeme prstem.
Mezitím dáme do misky rajský protlak, trochu soli a oregana, kápneme pár kapek olivového oleje a pak, s použitím veškeré mužské či ženské síly, vymačkáme česnek. Zamícháme, odložíme stranou a jdeme se věnovat strouhání sýrů, krájení rajčat na plátky, lovení žampionů z plechovky a vymýšlení, co ještě použít, rozkrájet a rozstrouhat.
Zapneme troubu na 220 °C a vrátíme se k těstu, které zatím vykynulo. Lehce ho prohněteme a rozdělíme na 3 nebo 4 díly. Pokud neumíte házet těstem nad hlavou a vytvarovat tak z něj kulatou placku na pizzu, můžete použít váleček na těsto. Jak vidno, Frix také neumí házet těstem nad hlavou, používá tedy váleček.
Na stůl dáme plech na pečení, plech vymažeme máslem, na máslo položíme těsto, na těsto rovnoměrně natřeme červenou podkladovou omáčku a na červenou podkladovou omáčku...
Pečeme tak dlouho, dokud nejsou okraje dozlatova. Bývá to kolem 15 minut. Mezitím rozválíme druhý díl těsta a vyrobíme ještě lepší pizzu, než byla ta předchozí.
Unikátní speciál k herní adaptaci Kmotra! Sledujte videorecenzi, čtěte klasickou recenzi a tématické články, ve kterých se dozvíte úplně všechno! Třeba i to, jak si upéct pravou italskou pizzu...
Reklama
Reklama
Komentáře
Nejsi přihlášený(á)
Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.