recept-pizza-jako-od-kmotra
The Godfather Článek RECEPT: Pizza jako od kmotra...

RECEPT: Pizza jako od kmotra...

frix@seznam.cz

frix@seznam.cz

23. 3. 2006 23:29 5
Reklama

Recepty na kulinářské speciality nejsou v herních magazínech zrovna obvyklým materiálem, přeci jenom, i redaktoři častěji podlehnou svodům nadnárodních vývařoven, než aby si něco kuchtili sami. Jedinou výjimkou v tomto směru je Pavel Prouza, který nejenže píše do Levelu a stará se o PC sekci Hrej, ale rovněž je i skvělým kuchařem. Několikrát to dokázal prostřednictvím rubriky Guláš v papírovém Levelu a protože se to tématicky hodí, předkládáme vám jeden z jeho tipů i zde na Hrej, v rámci Godfather speciálu. Nenaučíme vás sice mafiánské špagety jako Clemenza, ale zkuste pohrdnout naší originální pizzou! :-)

Čas na přípravu: 1 hodina
Náročnost: zvládne i autor Levelu
Výsledné množství: 3–4 pizzy

Najděte, uzměte, kupte:

½ kg hladké mouky
¼ l mléka 1 kostku kvasnic
stejně tak velkou kostku másla
rajský protlak nebo kečup
olivový olej
česnek
oregano
sůl
sýry
šunky
olivy
ananas
papričky i papriky
žampiony
rajčata
cokoli, co máte rádi, není to vaše přítelkyně a vejde se to na pizzu

JAK NA TO?

Do mísy nasypeme mouku, rozdrolíme kvasnice a nakrájíme máslo.

RECEPT: Pizza jako od kmotra...
i Zdroj: Hrej.cz

Necháme ohřát mléko, ale pozor – mléko na sporáku je věc záludná a neuvěřitelně snadno se připálí – takže od něj neodcházíme a pořádně ho hlídáme. Když je mléko teplé, nalijeme ho do mísy.

RECEPT: Pizza jako od kmotra...
i Zdroj: Hrej.cz

Lžící všechno zamícháme, vznikne podivná hmota, která nedrží pohromadě. Takže si umyjeme ruce, sundáme hodinky a vykasáme rukávy...

RECEPT: Pizza jako od kmotra...
i Zdroj: Hrej.cz

...a zapracujeme těsto do stavu, kdy se nelepí ani nerozpadá. Uděláme z něj bochánek, ten dáme zpátky do mísy a necháme 20 minut kynout. To znamená, že si těsta (na rozdíl od mléka) po celou dobu nevšímáme a hlavně do něj nešťoucháme a neryjeme prstem.

RECEPT: Pizza jako od kmotra...
i Zdroj: Hrej.cz

Mezitím dáme do misky rajský protlak, trochu soli a oregana, kápneme pár kapek olivového oleje a pak, s použitím veškeré mužské či ženské síly, vymačkáme česnek. Zamícháme, odložíme stranou a jdeme se věnovat strouhání sýrů, krájení rajčat na plátky, lovení žampionů z plechovky a vymýšlení, co ještě použít, rozkrájet a rozstrouhat.

RECEPT: Pizza jako od kmotra...
i Zdroj: Hrej.cz

Zapneme troubu na 220 °C a vrátíme se k těstu, které zatím vykynulo. Lehce ho prohněteme a rozdělíme na 3 nebo 4 díly. Pokud neumíte házet těstem nad hlavou a vytvarovat tak z něj kulatou placku na pizzu, můžete použít váleček na těsto. Jak vidno, Frix také neumí házet těstem nad hlavou, používá tedy váleček.

RECEPT: Pizza jako od kmotra...
i Zdroj: Hrej.cz

Na stůl dáme plech na pečení, plech vymažeme máslem, na máslo položíme těsto, na těsto rovnoměrně natřeme červenou podkladovou omáčku a na červenou podkladovou omáčku...

RECEPT: Pizza jako od kmotra...
i Zdroj: Hrej.cz

Dál už se fantazii meze nekladou. Znáte to... pejsek s kočičkou... :-)

RECEPT: Pizza jako od kmotra...
i Zdroj: Hrej.cz

Pečeme tak dlouho, dokud nejsou okraje dozlatova. Bývá to kolem 15 minut. Mezitím rozválíme druhý díl těsta a vyrobíme ještě lepší pizzu, než byla ta předchozí.

RECEPT: Pizza jako od kmotra...
i Zdroj: Hrej.cz

Dobrou chuť.

RECEPT: Pizza jako od kmotra...
i Zdroj: Hrej.cz

 

RECEPT: Pizza jako od kmotra...
i Zdroj: Hrej.cz
The Godfather – HREJ! SPECIÁL

Unikátní speciál k herní adaptaci Kmotra! Sledujte videorecenzi, čtěte klasickou recenzi a tématické články, ve kterých se dozvíte úplně všechno! Třeba i to, jak si upéct pravou italskou pizzu...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama