Recenze všech nových modelů Logitech G502 X, správné evoluce osvědčeného úspěchu
i Zdroj: Logitech
Hardware Článek Recenze všech nových modelů Logitech G502 X, správné evoluce osvědčeného úspěchu

Recenze všech nových modelů Logitech G502 X, správné evoluce osvědčeného úspěchu | Kapitola 2

Radek Raudenský

Radek Raudenský

11. 10. 2022 12:45

Seznam kapitol

1. LOGITECH G502 X 2. LOGITECH G502 X LIGHTSPEED A G502 X PLUS

Každá velká značka periférií má ve svém portfoliu produkt, který se v minulosti mezi hráči zkrátka osvědčil a byl jednu dobu brána za standard. Jestli bychom měli takový produkt vypíchnout u Logitechu, rozhodně by to byly myši G502. Robustní tělo se honosilo větším počtem tlačítek a funkčnost myši, vycházející ze starší G500, se napříč roky zkrátka prokázala.

Reklama

LOGITECH G502 X LIGHTSPEED A G502 X PLUS

Dodatečná dvojice Lightspeed a Plus pak staví na základní verzi, přidává k tomu ale zásadní funkci ve formě bezdrátového připojení. Bohužel myš nepodporuje připojení skrze Bluetooth, pouze skrze USB dogle a 2,4 GHz frekvenci, která navíc využívá technologii Lightspeed. Ta má dovolit hladký přenos dat, díky čemuž nepoznáte rozdíl vůči připojení přes kabel. K tomu se pak připojuje také výřez na spodní straně společně s krytem. Do výřezu je možné schovat USB dongle a krytku vyměnit za Powerplay, tedy bezdrátové nabíjení.

Recenze všech nových modelů Logitech G502 X, správné evoluce osvědčeného úspěchu
i Zdroj: Radek Raudenský | Hrej.cz

A skutečně tomu tak je. Doba rozdílů mezi drátovým a bezdrátovým připojením je pryč a i díky dedikovaným technologiím, které zlepšují přenos dat, vůbec nepoznáte rozdíl v rychlosti, odezvě, zkrátka v ničem. Bezdrátové připojení tak, alespoň subjektivně, přináší pouze výhody – kromě absence zadrhávání kabelu o cokoliv na stole se tím ztrácí i odpor kabelu. 

Mezi dvěma výše zmíněnými modely Lightspeed a Plus pak mnoho rozdílů není. Lightspeed vůči Plus v sobě nemá zabudované RGB podsvícení , což není až taková škoda. Jednak je myš o pár gramů lehčí – černá varianta váží 99,7 gramů, bílá 101,5 gramů - především ale vydrží déle na baterii. Dle Logitechu se můžeme těšit až na 140 hodin výdrže, mě osobně myš vydržela po celý týden bez nabíjení a ještě měla 30 procent baterie. 

Recenze všech nových modelů Logitech G502 X, správné evoluce osvědčeného úspěchu
i Zdroj: Radek Raudenský | Hrej.cz

Jak už jsem zmínil, prodejním tahákem verze Plus je RGB podsvícení, které se vměstnalo do drážek mezi jednotlivými pláty. Skrze matný plast pak svítí několik RGB diod, které se postupně ztrácí do okrajů myši. Plast velice efektně roztřišťuje osvětlení, které je navíc krásně plynulé a vypadá opravdu hezky. Vše je možné kompletně přizpůsobit v dedikovaném softwaru, bohužel při použití podsvícení rapidně klesá výdrž baterie, a to na necelé dva dny používání. Na váhu pak osvětlení přidává přibližně 6 gramů na celkových 106 gramů.

Co se používání týče, tady si už opravdu nelze na nic stěžovat. Je pravdou, že vůči drátové verzi jsou bezdrátové modely o něco těžší, ale za absenci kabelu to opravdu stojí a právě díky tomu si nelze prakticky na nic stěžovat. Myš je extrémně příjemná na používání, pro hraní je skvěle přesná a k tomu nabízí celou řadu tlačítek a funkcí pro nabindování. 

Recenze všech nových modelů Logitech G502 X, správné evoluce osvědčeného úspěchu
i Zdroj: Radek Raudenský | Hrej.cz

Abych byl naprosto upřímný, největší smysl mi dává Logitech G502 X Lightspeed. Za bezdrátové připojení si vůči drátové X připlatíte přibližně 1400 korun, výsledná cena se tak zastavila na necelých 3700 korunách. Za tu cenu ale získáte opravdu skvělou a příjemnou myšku, která vzhledem ke svým funkcím a bezdrátovému připojení nabízí i příjemnou váhu. Pokud ale nechcete oželet RGB podsvícení, připravte si 4200 korun. Opět jde o vyšší částky, které ale právoplatně řadí G502 X do vyšší řady herních myší, kde se o kvalitu výsledného nákupu nemusíte bát. 

První
Poslední
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama