Recenze všech nových modelů Logitech G502 X, správné evoluce osvědčeného úspěchu
i Zdroj: Logitech
Hardware Článek Recenze všech nových modelů Logitech G502 X, správné evoluce osvědčeného úspěchu

Recenze všech nových modelů Logitech G502 X, správné evoluce osvědčeného úspěchu

Radek Raudenský

Radek Raudenský

11. 10. 2022 12:45

Seznam kapitol

1. LOGITECH G502 X 2. LOGITECH G502 X LIGHTSPEED A G502 X PLUS

Každá velká značka periférií má ve svém portfoliu produkt, který se v minulosti mezi hráči zkrátka osvědčil a byl jednu dobu brána za standard. Jestli bychom měli takový produkt vypíchnout u Logitechu, rozhodně by to byly myši G502. Robustní tělo se honosilo větším počtem tlačítek a funkčnost myši, vycházející ze starší G500, se napříč roky zkrátka prokázala.

Reklama

Od té doby dokázal Logitech dále vylepšovat své produkty a hráče oslovit například díky prakticky perfektní G Pro X Superlight, nyní je ale čas na další evoluci. Výrobce herního příslušenství tak představil novou verzi G502 X, která se řídí heslem „když něco funguje, neměň to.“ 

Recenze všech nových modelů Logitech G502 X, správné evoluce osvědčeného úspěchu
i Zdroj: Radek Raudenský | Hrej.cz

Veskrze se tak dočkáváme především snížení váhy, rozšíření bezdrátovosti a také nabídku rovnou tří verzí – všechny z nich si zde ve zkratce představíme a zhodnotíme.

LOGITECH G502 X

I když jsem zmínil, že se rozšiřuje nabídka bezdrátovosti, u nejlevnějšího modelu to neplatí. G502 X sází na starý dobrý kabel, stále ale přináší vylepšení celého modelu. Pojďme ale od začátku. Rozdíl mezi G502 X a dalšími produkty je vidět i v balení. U nejlevnějšího zástupce dostanete myšku v papírové krabičce, která se na výstavku moc nehodí a skutečně slouží „pouze“ pro přepravu.

Recenze všech nových modelů Logitech G502 X, správné evoluce osvědčeného úspěchu
i Zdroj: Radek Raudenský | Hrej.cz

V něm pak najdeme samotnou myšku, která překvapí především váhou. Celý trh s herními hlodavci se začal jasně přiklánět k ubírání váhy a zatímco předchozí generace G502 byly zástupci těžkotonážních myší s možností si do nich ještě přidat závaží, nová generace X jde naproti modernímu trendu. G502 X je vzhledem ke svému drátovému připojení se svými 89 gramy vůbec nejlehčí. Rozhodně mě to překvapilo a opět sem cítil tu nechápavost, jak může být tak velké tělo vážit tak málo – úplně stejný úžas jsem měl, když jsem vůbec poprvé vybalil Logitech G Pro X Superlight.

G502 X sdílí identické tělo i s dalšími modely a staví na principu celé řady. Hlavním cílem je nabídnout nejen příjemné a ergonomické tělo, ale také širší nabídku tlačítek. Tělo se skládá z „plátů“, které ale myš nerozdělují, jako je tomu třeba u Roccat. Rozhodně to ale myš ozvláštňuje a designově se mi G502 X líbí. Ergonomicky je na tom myš samozřejmě perfektně, skvěle sedne do ruky a díky většímu tělu si může dovolit i další plastové výřezy, které třeba podpírají palec na levém boku. Po obou stranách se pak nachází texturovaná guma, díky čemuž neklouže z úchopu. Myš mi nejspíše sedí i kvůli své výšce, kdy se z mého tradičního claw gripu stává spíše palm grip. 

Recenze všech nových modelů Logitech G502 X, správné evoluce osvědčeného úspěchu
i Zdroj: Radek Raudenský | Hrej.cz

Dodatečné funkce začínají hned u kolečka, které lze kromě klasické zamáčknutí naklonit také doleva či doprava. Mimochodem se zde opět objevuje fyzická přeměna „točení“ kolečka, které se buď může točit zcela volně, nebo klasicky po drážkách. Na hřbetu pak najdeme ještě jedno tlačítko, které mění profily, opět ale může posloužit podle vašeho uvážení. Po levé horní straně hned u ukazováčku se skrývá další dvojice tlačítek, které v základu mění citlivost myši. 

Na řadu přichází levý bok, který využívá další dvojici klasických tlačítek a velké tlačítko přímo proti palci. Jde o další zajímavý prvek, který využívá i třeba SteelSeries. Velké tlačítko je určené třeba pro míření skrze optický zaměřovač, kdy si můžete stisknutím dočasně snížit citlivost a být při své střelbě přesnější. K tomu navíc Logitech dodává i „náhradní“ vršek, který si může sám zákazník vyměnit a mít tak kratší plochu pro zmáčknutí, třeba když mu umístění nevyhovuje.

U všech modelů nalezneme výkonný senzor Hero 25K vlastní výroby, který podporuje až 25000 DPI. Přesnost a spolehlivost je u tohoto senzoru už osvědčená, přesně reaguje i na ty nejmenší pohyby a bez problému vnímá i rychlé flicky. Všechny modely mají taktéž vlastní opticko-mechanické spínače Lightforce. S těmi jsem překvapivě měl u drátového modelu problém, když jsem totiž rychle klikal za sebou, zřídka mi Hunt: Showdown klikání zaznamenal jako podržení. U dalších modelů se tento problém neobjevil. Kolega, který myš taktéž testoval, mi zase prozradil, že mu vadí tužší stisk spínačů – já osobně jsem to nezaznamenal. Důvodem je nejspíše i to, že mám „těžké prsty“ a u jiných myší se mi nezřídka kdy stává, že omylem stisknu jedno z hlavních tlačítek, což se mi zde nestalo. Za mě je ale stisk příjemný a akorát tvrdý.

Recenze všech nových modelů Logitech G502 X, správné evoluce osvědčeného úspěchu
i Zdroj: Radek Raudenský | Hrej.cz

Co se používání základního Logitech G502 X týče, mimo výše zmíněný problém si nemohu stěžovat. Díky své extrémně lehké váze a velice pohodlnému ergonomickému tvaru není myši prakticky co vyčíst, 89 gramů je na takové tělo naprosto krásná váha. Obrovským bonusem je spousta tlačítek, které si mohou zájemci nabindovat podle svých potřeb. Je pravdou, že doporučená cena 2249 korun je vzhledem k drátovému připojení vyšší, opět se ale dostáváme k tomu, že s tímto modelem Logitech posouvá hranice toho, jak mohou herní myši vypadat a jak se mohou používat. Jde zcela jasně o prémiový produkt, který si ale dokáže svou cenu odargumentovat nejen nízkou váhou, ale také funkcemi.

První
Poslední
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama