Recenze Victus by HP, ideálního notebooku pro studenty s výkonem i na hraní
i Zdroj: David Jiránek
Článek Recenze Victus by HP, ideálního notebooku pro studenty s výkonem i na hraní

Recenze Victus by HP, ideálního notebooku pro studenty s výkonem i na hraní | Kapitola 5

David Jiránek

David Jiránek

30. 9. 2022 20:00

Seznam kapitol

1. Úvod a parametry 2. Herní výkon 3. Výkon v programech 4. Software a Nvidia vychytávky 5. Závěr

Počítač pro studenta je dnes už nutností, zvlášť, pokud jde o střední a vysokou školu. Počítačové sestavy ale nejsou moc praktické, nemluvě o faktu, že si takový počítač do třídy, ke kamarádovi nebo do knihovny nevezmete. Notebook je tak ideální volbou. Jeden takový si dnes vyzkoušíme, jde o velmi elegantní Victus by HP s vyváženými specifikacemi zahrnujícími Nvidia GeForce RTX 3060 a Ryzen 7 5800H.

Reklama

Závěr

Victus by HP s GeForce RTX 3060 a Ryzenem 7 5800H považuji za vyladěnou kombinaci. Dedikovaná grafická karta nabízí o dost více výkonu oproti integrovanému čipu, osmijádrový Ryzen si pak poradí i s náročnějšími programy. Zpracování notebooku je na vysoké úrovni a za své peníze navíc dostanete stroj s pěkným designem, který ve škole nebude ozařovat RGB podsvícením, ale doma na něm rozjedete i Cyberpunk.

Velmi slušná nabídka portů, mezi kterými nic nechybí, v doprovodu plnohodnotné klávesnice s numerickým blokem, velkým touchpadem a slušným displejem z notebooku dělá produktivní stroj vhodný na práci.

Recenze Victus by HP, ideálního notebooku pro studenty s výkonem i na hraní
i Zdroj: HP

Ačkoliv může být pro někoho 16palcový notebook do školy příliš velký, rozhodně pořízení zvažte. Chyb na kráse je naprosté minimum a takovýto univerzální stroj ocení student na střední i vysoké.

Náš testovaný model vyjde na přibližně 35 tisíc korun. Připlácíte si zejména za displej a procesor. O pět tisíc korun méně stojí verze s Ryzenem 5 5600H a Full HD panel s obnovovací frekvencí 144 Hz.

Pokud potřebujete do školy silnější procesor, ale slabší grafickou kartu, lze za 27 tisíc zvolit také model s GeForce RTX 3050 Ti a osmijádrovým Ryzenem 7 5800H. Ve všech případech dostanete skvěle zpracovaný notebook na domů i do školy.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama