Recenze SteelSeries Aerox 5, velkého adepta na nejlepší myš současnosti
i Zdroj: SteelSeries
Hardware Článek Recenze SteelSeries Aerox 5, velkého adepta na nejlepší myš současnosti

Recenze SteelSeries Aerox 5, velkého adepta na nejlepší myš současnosti | Kapitola 2

Radek Raudenský

Radek Raudenský

3. 5. 2022 09:00

Seznam kapitol

1. BALENÍ A VZHLED 2. VÝKON/POUŽÍVÁNÍ 3. SOFTWARE, ZÁVĚR

Svět herních myší se neustále vyvíjí a spíše než že by výrobci reagovali na hráče, je to často naopak. Výrobci periferií přináší různé novinky, které se s odstupem času ukázaly jako správné. Čím dál tím více hráčů třeba přechází na lehčí myši, přičemž ještě pár let nazpět (a bez pochyb i nyní) stále existuje velká část hráčů, kteří si myslí, že by bez své těžké (více jak stogramové) váhy nehráli tak dobře.

Reklama

VÝKON/POUŽÍVÁNÍ

Jak už jsem zmínil v předchozí kapitole, používání jsem se původně hodně obával. Čistě papírově to ale měla být nejlepší myš současné doby, tudíž jsem do testování šel s opravdu smíšenými pocity. Nakonec se potvrdily především ambice. 

Myš je klasicky velká a hodí se tak, řekl bych, pro většinu hráčů. I přes svou velikosti, díky děrované textuře, si ale drží extrémně nízkou váhu, která k obecnému využití přidává obrovský kus pohodlnosti. Používá se naprosto bez problému a na myš jsem se dokázal přizpůsobit prakticky okamžitě. Děrovaný design byl zpočátku trochu zvláštní a rozhodně jej budete v ruce cítit, avšak velice rychle si na něj navyknete a nevidím v něm žádný problém.

Recenze SteelSeries Aerox 5, velkého adepta na nejlepší myš současnosti
i Zdroj: Radek Raudensky | Hrej.cz

Bezdrátovost funguje bezchybně a oproti jiným, levnějším modelům není problém ani v připojení. Po probuzení se spojení chytne během necelé vteřiny, tudíž nemusíte na nic čekat. S tím se samozřejmě pojí baterie. Zde vnímám asi jedinou nevýhodu výrobku, respektive překážky v tom, abych jí skutečně mohl prohlásit za nejlepší myš současnosti. Pokud si zapnete osvětlení, dostanete se přibližně na dva až tři dny výdrže. To je dost slabé, tudíž jsem se nakonec obešel bez osvětlení, kde se výdrž protáhne na přibližně týden.

Pojďme k univerzálnosti myši a i celkovým pocitům z používání. Naprosto upřímně jsem nadšený. Aerox 5 se prostě a jednoduše používá skvěle. Jak už jsem zmiňoval, tento model jsem si vyžádal právě kvůli nabídce tlačítek a obecně mi přijde tato nabídka perfektní. I při hraní „blbých“ FPS nabídku více tlačítek využijete – jak už jsem popsal výše, například v PUBG jsem si nastavil snížení citlivosti a nastavení vzdálenosti u zaměřovače. 

Recenze SteelSeries Aerox 5, velkého adepta na nejlepší myš současnosti
i Zdroj: Radek Raudensky | Hrej.cz

Skvělé je to i v dalších hrách, v League of Legends je samozřejmě nabídka možností masivní, já jsem využil klasické boční tlačítko pro první dva předměty, dvojité tlačítko pro pingy a velké tlačítko u palce na wardy. Jiné nastavení sem zase použil pro R6S, Bloodhunt… Možnosti vyhrání si s nastavením jsou opravdu bohaté a upřímně si myslím, že právě SteelSeries Aerox 5 je takovým zlatým středem pro aktivnější hráče bez vymezeného žánru. 

Na myši jsem za dobu používání nenašel téměř žádné negativum. Opravdu je excelentní a SteelSeries se podařilo udělat prakticky nejlepší nástroj, který si v současnosti můžete koupit. Jedno negativum ale zmíním už teď – je jím baterie. Její výdrž jsem kritizoval už výše a tady se k ní opět dostanu. Barevné LEDky jsou pro mě poměrně nelogicky dole a vy vidíte především dvě zadní, po pár dnech se ale osvětlení zbavíte úplně, protože je to neskutečný žrout baterky. I po vypnutí osvětlení ale není výdrž taková, jakou bych si přál, po několika dnech vám prostě myška začne blikat červeně a začne vyžadovat připojení ke kabelu. Což o to, nabíjení je opravdu rychlovka a během chvilky jste na 100 %, ale po používání G Pro X, která vydrží i několik týdnů, je to zkrátka posun dolů. Rozhodně to není negativum, kvůli kterému bych si já osobně myš nekoupil, to vůbec – je ale nutné s nedostatkem počítat a zvyknout si na něj.

Recenze SteelSeries Aerox 5, velkého adepta na nejlepší myš současnosti
i Zdroj: Radek Raudensky | Hrej.cz
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama